Analiza Financiara

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Financiara.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

I.- Bilant financiar-retratarea elementelor din bilantul contabil
II.- Analiza structurii financiar-patrimoniale
a.- analiza ratelor de structura ale activului
b.- analiza ratelor de structura ale pasivului
III.- Analiza lichiditatii si solvabilitatii
IV.- Bilantul functional
V.- Analiza echilibrului financiar
a.- analiza echilibrului pe baza bilantului financiar
b.- analiza echilibrului pe baza bilantului functional
VI.- Analiza ratelor de finantare
VII.- Analiza ratelor de gestiune
a.- analiza ratelor de gestiune ale activului
b.- analiza ratelor de gestiune ale pasivului
VIII.- Analiza rentabilitatii
a.- analiza ratei de rentabilitate economica
b.- analiza ratei de rentabilitate financiara
IX. Analiza riscurilor
a.- riscul de exploatare
b.- riscul financiar
- riscul de faliment

Extras din document

1.Rata activelor imobilizate a crescut de la 45,91% in anul de baza, la 63,7% in anul curent, ceea ce inseamna ca gradul de investire a capitalului a crescut de la o perioada la alta. Acest lucru a fost posibil in conditiile in care valoarea absoluta a activelor imobilizate a crescut in anul curent fata de anul de baza cu 285,36%, in timp ce activul total a crescut in aceeasi perioada cu doar 145,o8%.

Cresterea gradului de investire in active imobilizate de la 45,91% la 72,18% s-a realizat atat prin investitii efective cat si prin investire in activitatea de exploatare. Astfel volumul activelor imobilizate a crescut cu 285,36%, iar volumul activelor circulante a crescut cu 26,02%.

Valoarea absoluta a activelor imobilizate a crescut doar ca urmare a investitiilor in imobilizari corporale, activele imobilizate ale societatii fiind formate doar din imobilizari corporale.

Datorita faptului ca la sfarsitul perioadei analizate, imobilizarile corporale reprezentau 72,18% din total activ, se poate afirma ca societatea respectiva are o capacitate redusa de transformare a patrimoniului sau in lichiditati, iar capacitatea sa de adaptare in conditii de criza este scazuta.

2.Rata activelor circulante a scazut de la 54,09% in anul de baza la 27,82% in anul curent, ceea ce inseamna ca gradul de imobilizare a capitalului in activitatea de exploatare a scazut de la o perioada la alta. Desi rata activelor circulante a scazut cu 48,57% (de la 54,09% la 27,82%), valoarea absoluta a activelor circulante a crescut cu 26,02%.

Reducerea volumului activelor circulante a avut loc ca urmare a urmatoarelor mutatii suferite de elementele componente ale acestora:

- Valoarea stocurilor a crescut cu 23,48%, iar rata stocurilor a scazut de la 49,79% la 25,08%.

- Valoarea creantelor a crescut cu 30,9%, iar rata creantelor s-a redus de la 4,2% la 2,24%.

- Valoarea disponibilitatilor banesti a crescut cu 1140,9%, iar ponderea acestora in total activ a crescut cu 522,2% (de la 0,09% la 0,47%)

Se poate constata ca cresterea ratei disponibilitatilor nu a putut compensa scaderea ratei stocurilor si a creantelor, ceea ce a determinat reducerea ponderii acestora din urma in total activ, si cresterea nivelului absolut al activelor circulante.

Modificarea ponderii activelor circulante in total activ este eficienta deoarece cu un volum mai mare cu 26,02% s-a obtinut o crestere a cifrei de afaceri cu 50,38%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Financiara.doc