Analiza Performantei Financiare la SC Mecanica Ceahlau SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Performantei Financiare la SC Mecanica Ceahlau SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1.1 Cadrul general de desfasurare a activitatii:

S.C. Mecanica Ceahlău S.A. are sediul social in Piatra Neamţ, Str. Dumbravei nr.6, jud. Neamţ, Cod de Identificare Fiscala RO 2045262, Nr. in Registrul Comertului J27/8/08.01.1991.

S.C. Mecanica Ceahlău S.A. a fost înfiinţată prin Hotărârea de Guvern nr. 1254 / 04.12.1990 şi este continuatoarea experienţei acumulate de fosta societate „Energia” de la a cărei înfiinţare, în anul 2007 s-au împlinit 86 de ani.

S.C. Mecanica Ceahlău S.A. - companie înfiinţată în urmă cu 87 de ani - este cunoscută în ţară şi în străinătate ca un producător important de maşini şi echipamente agricole. Este titular de brevete şi mărci înregistrate care asigură protejarea proprietăţii intelectuale; ne preocupam de ridicarea nivelului calitativ şi al fiabilităţii produselor noastre şi desfăşurăm activitate de creaţie tehnică participând la programe de cercetare ştiinţifică - toate acestea pentru a putea oferi beneficiarilor, maşini agricole noi în pas cu ultimele cerinţe ale dezvoltării agriculturii.

1.2. Obiectul de activitate:

Conform statutului S.C. Mecanica Ceahlău S.A are ca principal domeniu de activitate fabricarea de maşini agricole şi forestiere COD CAEN 293. Activitatea principală este fabricarea altor maşini şi utilaje agricole forestiere COD CAEN 2932.

Echipamentele şi maşinile agricole fabricate sunt comercializate de S.C. Mecanica Ceahlău S.A atât pe piaţa interna cât şi cea externă. Principalele produsele fabricate şi comercializate de S.C. Mecanica Ceahlău S.A sunt: semănători pentru plante prăşitoare, semănători pentru plante păioase – mecanice ori pneumatice, pluguri convenţionale şi reversibile, combinatoare, grape cu discuri, freze agricole, freze de prăşit universale, cultivatoare, instalaţii de irigat, instalaţii de erbicidat, maşini de împrăştiat îngrăşăminte, cositori ş.a.

S.C. Mecanica Ceahlău S.A este organizată în secţii şi ateliere de producţie specializate pe activităţi de turnătorie, debitare, presaj, prelucrări mecanice, sudură, montaj şi vopsitorie şi compartimente funcţionale flexibile, capabile să se adapteze din mers cerinţelor economiei de piaţă, astfel încât să poată răspunde cu promptitudine exigenţelor concurenţei în domeniul construcţiei de maşini agricole.

Sistemul de management al calităţii, a fost reauditat şi în anul 2007 de auditorul extern TÜV CERT concluzia fiind că procesele şi produsele realizate de societate sunt conforme cu cerinţele de standard (ISO 9001).

1.3. Structura tehnico-productiva:

Societatea este organizata într-o puternica sectie de productie cu ateliere specializate de turnatorie, debitare, prelucrari mecanice, sudura, montaj si vopsitorie si o sectie auxiliara care asigura utilitatile necesare productiei, cât si întretinerea si repararea utilajelor.

În ultimii 3 ani au fost lansate în fabricaţie peste 20 produse noi: pluguri clasice şi reversibile, compactoare cu lăţimi până la 8m, vibrocultoare cu lăţime de 6m, semănători cu fertilizator pentru păioase de 3,6m, semănători pentru prăşitoare cu fertilizator, semănători cu fertilizator pentru teren nearat, agregate pentru prelucrat şi semănat, s.a.

Principalele produse realizate în 2007 sunt echipamente şi maşini agricole, piese de schimb pentru maşini agricole (PSMA), produse pentru activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) precum şi servicii diverse.Ponderea în realizările anului 2007 este constituită din maşini agricole din grupa semănători care sunt şi cele mai importante produse ale firmei sub toate aspectele: contribuţie la venituri, calitate, renume, etc. În realizările anului 2007 acestea ocupă un procent de 46% fiind urmate de grapele cu discuri, combinatoare şi compactoare, pluguri, cultivatoare, piese de schimb, etc.

Ponderea principalelor produse în totalul cifrei de afaceri a societăţii pentru ultimii 3 ani este următoarea:

Produse 2005 2006 2007

Semănători 49% 40% 54%

Grape 12% 12% 7%

Combinator şi compactor 2% 4% 5%

Pluguri 2% 3% 4%

Cultivatoare şi freze 6% 9% 7%

Piese de schimb 9% 8% 6%

Alte produse 20% 24% 17%

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Performantei Financiare la SC Mecanica Ceahlau SA.doc