Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 2 fișiere: doc, xls
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 6081
Mărime: 268.61KB (arhivat)
Publicat de: Amza Banu
Puncte necesare: 9
Proiectul a fost prezentat in cadrul FACULTATII DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR din Craiova, Sectia Contabilitte si informatica de gestiune, in anul 2010.Studiul de analiza si diagnostic financiar este realizat pe anii 2007 si 2008, pe firma SC Electromagnetica SA

Extras din proiect

CAPITOLUL I :

Prezentare SC ELECTROMAGNETICA SA

CAPITOLUL II

ANALIZA DINAMICII SI STRUCTURII PATRIMONIULUI – BILANTUL FINANCIAR

ANALIZA DINAMICII SI STRUCTURII ACTIVELOR

ANALIZA DINAMICII SI STRUCTURII CAPITALURILOR

- Analiza pe baza elementelor de pasiv

- Analiza pe baza elementeșor de active

CAPITOLUL III

ANALIZA STATICA A ECHILIBRULUI FINANCIAR

ANALIZA FR , NFR SI T

- Analiza fondului de rulment

- Analiza nevoii de fond de rulment

- Analiza trezoreriei nete

CAPITOLUL IV

ANALIZA RATELOR DE GESTIUNE

ANALIZA RATELOR DE GESTIUNE A ACTIVELOR

ANALIZA VITEZEI DE ROTATIE A ACTIVELOR CIRCULANTE

CONCLUZII – ANALIZA SWOT

CAPITOLUL I

Prezentare SC ELECTROMAGNETICA SA

-ISTORIC-

Prezentarea generala a societatii:

Electromagnetica a fost fondata in 1938, sub denumirea Standard Electrica Romana, producand rimele aparate telefonice si centrale telefonice din Romania.

In 1948 societatea isi completeaza obiectul de activitate cu fabricarea aparatelor de masura si a contoarelor electrice, iar de-a lungul timpului a continuat acest proces de extindere a portofoliului de produse.

In prezent, in Actul Constitutiv al Societatii a fost modificat obiectul principal de activitate (in urma unei hotarari AGA din aprilie 2006) din productia de emitatoare radio-televiziune, echipamente si aparate telefonice si telegrafice cod CAEN 322 in productia de aparatura si instrumente de masura, verificare si control cod CAEN 332.

Dincolo de exprimarea formala a codului CAEN, Electromagnetica si-a diversificat in ultimii ani foarte mult domeniile de activitate.

In principal a ramas in sectorul echipamentelor electrice, cele mai semnificative grupe de produse realizate fiind:

- subansamble auto

- contoare electrice

- relee

- echipamente de distributie energie electrica

- redresoare

- aparate si instrumente de masura si control

La acestea se poate adauga sectia de matriterie, unde se produc subansamble din mase platice (piese injectate); de asemenea Electromagnetica a ramas furnizorul principal pentru sistemele de comunicatie militare (sistemele de voce si date Delta).

Totusi, echipamentele electrice si subansamblele auto detin cea mai mare pondere in vanzari, compania a livrat componente pentru marci auto cunoscute, cum ar fi Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, precum si pentru Dacia Logan.

Odata cu liberalizarea pietei de energie electrica, Electromagnetica a obtinut in 2001 licenta de furnizare energie electrica catre consumatori eligibili, intrand astfel si pe piata serviciilor de furnizare energie electrica. In 2004 a semnat contracte de achizitie de energie electrica de la producatorii termo, iar recent a fost aprobata in AGA participarea la o licitatie organizata de Hidroelectrica pentru vanzarea unor microhidrocentrale.

Un alt domeniu in care a intrat societatea este cel imobiliar. Astfel, pentru a utiliza cat mai mult spatiile supradimensionate mostenite din regimul comunist, in 2004 au fost amenajate circa 20.000 mp din halele detinute in Calea Rahovei, cu destinatia inchiriere.

De asemenea, compania a achizitionat terenuri in suprafata de circa 6.7 hectare in comuna Domnesti si, in luna august a acestui an, a fost aprobata achizitia de noi terenuri in jud. Dambovita sau in zona limitrofa a capitalei, in limita sumei de 1,5 milioane euro.

Daca la subansamblele auto compania a colaborat cu producatori importanti de pe piata automobilelor, in ceea ce priveste echipamentele electrice de masura si control clientii principali sunt societatile de distributie energie electrica (filialele Electrica SA), Gold Star LG, Romania Data System, Digital System, Ozone Labotories, Gemisa Servicii, Emcom, Intertk Labtest.

SC ELECTROMAGNETICA SA cu sediul social in calea Rahovei 266-268, sector 5, Bucuresti, care a fost infiintata in anul 1930, este societate pe actiuni si functioneaza in conformitate cu prevederile Legii societatilor comerciale nr.31/1991 republicata in 2004 si modificata prin Legea nr.441/2006 si OUG nr.82/2007 precum si a Legii privind piata de capital nr.297/2004, iar actiunile acesteia sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, categoria I, simbol ELMA.

Societatea a fost inregistrata la Oficiul Registrul Comertului sub nr.J/40/19/1991 si are cod unic de inregistrare RO 414118.

Incepand cu anul 2006 societatea aplica prevederile OMF nr.1752/17.11.2005 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, modificat prin OMF nr.2001/2006 si prin OMF nr.2374/2007 .

Capitalul social subscris si varsat integral la 31.12.2007 este, conform certificatului de inregistrare a valorilor mobiliare al CNVM din 19.02.2008, de 33.801.935,20 lei corespunzator unui numar de 338.019.352 actiuni la o valoare nominala de 0,10 lei/actiune.

Majorarea numarului de actiuni de la 146.964.278 (0,23 lei/actiune), cat a fost la 31.12.2006 la 338.019.352 actiuni (0,1 lei/actiune) s-a facut cu aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor din 18.10.2007 (pentru 338.017.840 actiuni), iar diferenta de 1.512 actiuni rezultata din rotunjiri a fost aprobata prin Hotararea Consiliului de Administratie din 07.12.2007 mandatat in acest sens, precum si cu majorarea corespunzatoare a valorii capitalului social (151,20 lei).

De precizat ca Electromagnetica a aplicat in decursul activitatii numai principiile contabilitatii de angajament (tranzactiile comerciale au fost recunoscute la data aparitiei acestora si nu pe masura platii sau incasarii contravalorii lor).

Preview document

Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 1
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 2
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 3
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 4
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 5
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 6
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 7
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 8
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 9
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 10
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 11
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 12
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 13
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 14
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 15
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 16
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 17
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 18
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 19
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 20
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 21
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 22
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 23
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 24
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 25
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 26
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 27
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 28
Analiza și diagnostic financiar la SC Electromagnetica SA - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza si Diagnostic Financiar la SC Electromagnetica SA.doc
  • Analiza si Diagnostic Financiar la SC Electromagnetica SA.xls

Alții au mai descărcat și

Raport evaluare SC Electromagnetica SA

-- Capitolul I -- SINTEZA RAPORTULUI DE EVALUARE PREZENTAREA EVALUATORILOR Echipa de evaluatori are in componenta urmatorii membri: Scurt...

Situații financiare la SC Nelmar SRL

Introducere Am ales aceasta tema pentru proiect pentru ca analiza datelor din situaţiile financiare anuale aduce un plus de relevanţă, claritate...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Management Financiar Bancar

I N T R O D U C E R E Creditul bancar apare ca un sistem de relaţii între întreprinderi şi bănci, în cadrul căruia mijloacele băneşti ale...

Raport evaluare SC Electromagnetica SA

-- Capitolul I -- SINTEZA RAPORTULUI DE EVALUARE PREZENTAREA EVALUATORILOR Echipa de evaluatori are in componenta urmatorii membri: Scurt...

Reproiectare managerială - SC Electromagnetica SA

ANALIZA DIAGNOSTIC 1)Caracteristici tipologice ale firmei Electromagnetica a fost fondata in 1938, sub denumirea Standard Electrica Romana,...

Gestiunea financiară a întreprinderii Electromagnetica

1.PREZENTAREA FIRMEI Societatea comerciala ELECTROMAGNETICA este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni. Durata...

Ai nevoie de altceva?