Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 16337
Mărime: 144.69KB (arhivat)
Publicat de: Cedrin Oroș
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Barsan Mihaela
MASTER SPECIALIZAREA CAFFCTS

Extras din proiect

A. Întreprinderea – caracterizare strategică

A1. Scurt istoric şi descrierea succintă a întreprinderii şi a sectorului de care aparţine

Pe 11 decembrie 1955 este fabricată prima şarjă de Penicilina româneasca la Fabrica Chimică nr. 2 Iaşi, prima companie producătoare de Penicilina din Sud-estul Europei.

1955-1959 - În luna decembrie 1955 lua fiinţă prima companie farmaceutică din România şi din sud-estul Europei care producea penicilina descoperită de Alexander Fleming. La acea dată, compania purta numele de Fabrica Chimica nr. 2 Iaşi. Patru ani mai târziu, intra în funcţiune secţia de fabricaţie a streptomicinei şi începea producţia de unguente, creme şi supozitoare.

1960-1977 - Sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substanţelor active (Eritromicina, Oxitetraciclina, Tetraciclina, Grizeofulvina, Sinerdol, Lizina). Antibiotice devine în această perioadă singurul producător de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din România. Obţinerea în anul 1977 a autorizării acordate de organismul regulator american Food and Drug Administration pentru fluxul de Streptomicina deschide porţile pieţei internaţionale.

1977-1989 - În anii '80 Antibiotice exporta deja 50% din producţia realizată. Substanţele active fabricate la Iaşi deveneau astfel componenta de bază pentru o gama largă de medicamente fabricate de producători atât din ţară cât şi de producători din întreaga lume. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 44 de brevete de invenţii în domeniul farmaceutic şi au fost aplicate în procesul de fabricaţie circa 600 de inovaţii tehnologice.

1990 - Ca urmare a modificărilor survenite la nivel macroeconomic, conducerea companiei reorientează producţia de medicamente. În portofoliul firmei, produsele finite câştiga astfel locul principal, substanţele active fabricate în această perioadă fiind utilizate pentru dezvoltarea de noi forme farmaceutice. În scurtă vreme, se introduc în producţie peste 30 de produse farmaceutice care plasează compania ieşeana în topul producătorilor de antiinfecţioase din România.

1993-1997 - În această perioadă se fac investiţii majore de peste opt milioane de euro în scopul retehnologizării şi achiziţiei de echipamente moderne şi competitive. Antibiotice urcă în topul primilor cinci producători mondiali de penicilină şi derivaţi de penicilină.

1997-2000 - Preocupată de calitatea produselor sale, compania implementează începând cu 1997, un sistem performant de asigurare a calităţii ce implică controlul strict al proceselor de fabricaţie. Astfel, în 1999, Antibiotice devine primul producător din România care este certificat Good Manufacturing Practice (GMP) pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile. Evoluţia financiară ascendentă a determinat ca firma să înregistreze o performanţă notabilă: cotarea la Bursa de Valori din Bucureşti.

2000-2004 - Investiţiile continue în cercetare, în instruirea oamenilor, in calitate, precum şi în modernizarea fluxurilor de fabricaţie si a spatiilor de lucru au făcut din Antibiotice o companie profitabilă, dinamică, cu o creştere economică sănătoasă. În ultimii cinci ani de activitate, nivelul profitului brut a ajuns la 5,2 milioane de euro, cu 173% mai mare decât nivelul atins în anul 2000.

2005 – Antibiotice lansează o noua identitate de brand corporatist, odată cu aniversarea a 50 de ani de activitate. Începând cu luna decembrie a acestui an, compania are un nou logo şi un nou slogan care reflectă transformările masive produse la nivel organizaţional, tehnologic şi cultural în cadrul companiei Antibiotice.

2006 - Sistemul de Management al Calităţii la Antibiotice este certificat ISO 9001:2000 pentru domeniul fabricaţiei de produse farmaceutice de către LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE.

Compania Antibiotice şi-a dezvoltat propriul Centru de Evaluare a Medicamentului, în urma unei investiţii de peste un milion de Euro. Decizia de a investi în propriul Centru de Evaluare a Medicamentului (CEM) a rezultat din necesitatea de a realiza în cadrul companiei studiile clinice de fază I şi în special studiile de bioechivalenţă.

Valoarea sistemului de calitate implicat în fabricarea substanţei active Nistatina produsă de Antibiotice a fost reconfirmată de autoritatea americană în domeniul medicamentului, Food and Drug Administration (FDA).

Februarie 2007- Compania Antibiotice a obţinut recunoaşterea implementării Sistemul de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă) fapt care arată încă o dată determinarea companiei de a se dezvolta durabil, având în plan central orientarea către satisfacţia clienţilor.

2002-La aniversarea unei jumătăţi de secol de la înfiinţare este lansată o nouă identitate de brand. Compania Antibiotice are un nou logo şi un nou slogan care reflectă transformările produse la nivel organizaţional, tehnologic şi de cultură corporatistă. Sistemul de Management al Calităţii al companiei Antibiotice este certificat ISO 9001:2000 pentru domeniul fabricaţiei de produse farmaceutice de către Lloyd's Register România.

2010 - Pe 11 decembrie 2010 compania Antibiotice sărbătoreşte 55 de ani de tradiţie şi experienţă în lumea farmaceutică.

Compania şi-a dezvoltat propriul Centru de Evaluare a Medicamentului, în urma unei investiţii din fonduri proprii de peste un milion de euro. Decizia de a investi în propriul Centru de Evaluare a Medicamentului (CEM) a rezultat din necesitatea de a realiza în cadrul companiei studii clinice de fază I şi în special studii de bioechivalenţă. - Compania Antibiotice a obţinut recunoaşterea implementării Sistemul de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă). – Se obţine aprobarea FDA (Food and Drug Administration)- organismul regulator în domeniul medicamentului din SUA, pentru fluxul de produse injectabile.

Preview document

Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 1
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 2
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 3
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 4
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 5
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 6
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 7
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 8
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 9
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 10
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 11
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 12
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 13
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 14
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 15
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 16
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 17
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 18
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 19
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 20
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 21
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 22
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 23
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 24
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 25
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 26
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 27
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 28
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 29
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 30
Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Analiza si Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?