Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 7 fișiere: pdf
Pagini : 257 în total
Cuvinte : 85939
Mărime: 2.22MB (arhivat)
Publicat de: Monalisa Dobre
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Rizea Mirel

Cuprins

  1. CUPRINSUL LUCRĂRII
  2. INTRODUCERE
  3. CAPITOLUL I - CONCEPTUL, METODA SI CADRUL DE CERCETARE A BILANŢULUI ÎN RAPORT CU SISTEMUL DE CONTABILITATE.
  4. 1.1.
  5. Bilanţul concept de referinţă în teoria contabilităţii
  6. 10
  7. 1.2.
  8. Delimitări conceptuale privind teoria bilanţului
  9. 18
  10. 1.3.
  11. Teoria cunoaşterii pe bază de bilanţ
  12. 34
  13. 1.4.
  14. Contractul, norma, schimbul şi puterea – integrarea competenţelor şi calitatea acţiunii pe baza bilanţului contabil
  15. 40
  16. 1.5.
  17. Considerente privind principiile şi metodologia definirii bilanţului ca model în gestiunea patrimoniului
  18. 46
  19. 1.6.
  20. Modelare – bilanţ şi contabilitate
  21. 51
  22. 1.7.
  23. Reprezentări contabile şi financiare ale bilanţului
  24. 58
  25. Referinţe bibliografice la capitolul I
  26. 63
  27. CAPITOLUL II - TEORIA ŞI PRACTICA EVALUĂRII BILANŢIERE
  28. 2.1.
  29. Concept şi sistematizare privind cuantificarea şi evaluarea ca procedee ale metodei contabilităţii – necesitatea obiectivă a evaluării în sistemul de contabilitate
  30. 69
  31. 2.2.
  32. Delimitări conceptuale şi metodologice privind obiectivele şi principiile evaluării
  33. 80
  34. 2.3.
  35. Teorie, model şi reprezentare asupra valorii – dreptul, tehnica de gestiune şi deontologia evaluării – raţionalitatea utilizării resurselor
  36. 94
  37. 2.4.
  38. Schimb, stoc şi flux.Imaginea fidelă – între realul constatat şi convenţionalul construit
  39. 103
  40. 2.5.
  41. Internaţionalizare şi armonizare prin politici contabile de întreprindere
  42. 107
  43. 2.6.
  44. Modelare – bilanţ şi contabilitate prin acte de evaluare – tradiţie şi provocare actuală
  45. 114
  46. 2.7.
  47. Evaluare, diagnostic şi decizie în perimetrul de control a resurselor
  48. 131
  49. Referinţe bibliografice la capitolul II
  50. 138
  51. 3
  52. CAPITOLUL III - CONCEPTE, MODELE, TEHNICI ŞI PRACTICI DE ANALIZĂ PE BAZĂ DE BILANŢ.
  53. 3.1.
  54. Analiza financiară – obiect, preocupări majore, perspective de dezvoltare.
  55. 142
  56. 3.2.
  57. Analiza financiară pe bază de bilanţ – între static şi dinamic – decupaje, ajustări şi fluxuri între masele patrimoniale.
  58. 147
  59. 3.3.
  60. Mize, dezbateri şi tendinţe majore actuale în câmpul operaţional al analizei financiare.
  61. 156
  62. 3.4.
  63. Tabloul de finanţare “utilizări – resurse”.
  64. 160
  65. 3.5.
  66. Tabloul fluxurilor de trezorerie.
  67. 166
  68. 3.6.
  69. Variaţiile bilanţului funcţional : tabloul explicativ de variaţie, balanţa mutaţiilor şi tabloul plurianual al fluxurilor de trezorerie.
  70. 174
  71. 3.7.
  72. Analiza gestiunii ciclului de exploatare
  73. 181
  74. Referinţe bibliografice la capitolul III
  75. 187
  76. CAPITOLUL IV - AUDIT, CONTROL, MANAGEMENT ŞI DECIZIE PE BAZĂ DE BILANŢ.
  77. 4.1.
  78. Cadrul conceptual al controlului contabil – obiective, postulate şi limite ale unităţii în diversitate.
  79. 192
  80. 4.2.
  81. Metodologia de audit – etape, probe şi proceduri pentru controlul conturilor.
  82. 203
  83. 4.3.
  84. Recunoaşterea şi examinarea situaţiilor financiare
  85. 227
  86. 4.4.
  87. Rapoartele de audit
  88. 234
  89. 4.5.
  90. Arbitrajul între capitalizare, rezultat şi flux.
  91. 236
  92. 4.6.
  93. Decizii pentru evenimente marcate de risc şi pilotare prin metode de diagnostic
  94. 242
  95. 4.7.
  96. Guvernarea întreprinderii – pilotare prin alegerea modelului contabil adecvat – mize şi dezbateri
  97. 248
  98. Referinţe bibliografice la capitolul IV
  99. 257

Extras din proiect

În anul 1494, la data de 10 noiembrie, la Veneţia, călugărul franciscan Fra Luca di Borgo San Sepulcri publica un tratat ce cuprinde rezumatul cunoştinţelor ştiinţifice ale epocii, divizat în două părţi distincte: “Summa de l’Arithmetica,Geometria, Proportioni et Proportionalita” şi “De divina proportione”,care dincolo de conţinut a fost prezentat de autor în epocă drept o lucrare “necesară tuturor spiritelor perspicace şi curioase, tuturor acelora ce sunt amatori sau desăvârşiţi în studiul filosofiei, a perspectivelor picturii,sculpturii, arhitecturii, muzicii, dar cu deosebire unui alt fel de a înţelege rostul cifrelor, în mod suav, sublim şi admirabil , o doctrină ale cărei diverse chestiuni ştiinţifice constituie un mare secret. . .”(5).

Despre desăvârşitul “secret” al cifrelor contabilităţii, despre cum şi cât au evoluat în timp modelul de înţelegere şi judecare propriu reprezentării adecvate a faptelor,să pornim încet cu exemplul discursului pe care Dogele Veneţiei l-a rostit la lansarea tratatului mai sus menţionat: “prin cifre şi calcule aveţi cu siguranţă prin voi înşivă cheia dezlegării misterelor Pământului şi Cerului, aveţi deschisă calea în măsura în care veţi înţelege că voi sunteţi pe calea bogăţiei numai dacă vă asiguraţi interesul pentru cunoaştere, numai cunoaşterea adevărată este calea prosperităţii, dovediţi asta şi toţi ceilalţi vă vor fi recunoscători”(5).

A scrie despre bilanţ înseamnă a face trimitere la o multitudine de sensuri şi semnificaţii, diferenţiate între ele după natura referenţialului metodologic la care se poate recurge pentru apropierea, înţelegerea, judecarea şi interpretarea termenilor prin care se explică,se motivează şi se legitimează obiectul supus cercetării , subiectul interesat , procesul social aflat în miezul acţiunii umane prin care se formalizează şi se ierarhizează principii, norme şi reguli pe baza cărora un model de reprezentare a realităţii asigură cooperarea înţelegerii adecvate a caracteristicilor dominante în raport cu mediul, spaţiul şi timpul.

A judeca în termenii reflecţiei ştiinţifice despre diferitele teorii epistemologice născute în timp în legătură cu bilanţul însamnă a încerca o caracterizare sintetică şi adecvată a sensurilor şi semnificaţiei, noţiunilor şi categoriilor definite istoric şi structurate în funcţie de referenţialul metodologic pe care acestea se întemeiază.

Dacă admitem că există temeiuri obiective în cunoaşterea bilanţului ca instrument universal şi necesar în orice sistem de contabilitate, independent de timp şi spaţiu, mai presus de contingenţele efemere, în acelaşi timp trebuie să fim de acord că sensul şi valoarea cunoaşterii bilanţului depind de sistemul economic şi social pe care îl legitimează, iar prin raportare la un anumit mod, loc sau timp – cunoaşterea se nuanţează, iar cunoştinţele devin relative, cu caracter restrâns, specific.

10

Dacă dorim să explicăm principii universale, atunci construim un model axiomatic, întemeiat pe normă, pe obligaţie, pe scopul ideal al cunoaşterii ştiinţifice.

Intre ceea ce este şi ceea ce trebuie să fie, între real condiţionat şi restrictiv – pe de o parte, iar pe de altă parte – idealul teoretic – s-a construit şi se construieşte, cu încordări mereu reânoite, conştiinţa adevărului – ce legitimează judecăţi de valoare – puse sub semnul relativităţii, al unicităţii prin complexitate – nu doar prin faptul că orice cunoaştere depinde esenţial de vremea în care se produce, dar cu atât mai mult, cu cât – în esenţă – orice cunoaştere valabilă este o cunoaştere a relativului pe care timpul îl schimbă neâncetat, cu fiecare clipă. . .

Imensă prin orizont,captivantă şi complexă prin problematică – provocarea cercetării ştiinţifice a bilanţului a dezvoltat în timp eminente doctrine, desluşiri sau inovaţii, dar teritoriul de artă şi ştiinţă a rămas deschis pentru orice încercare onestă de punere în lumină a adevărului desăvârşit şi de continuare a căutărilor, izvor sigur al progresului.

Etimologic, “bilanţ” a fost preluat din germană (30) – cu următoarele sensuri: (1)Situaţia activului şi pasivului unui patrimoniu,(2)Situaţia unui comerciant,(3)Situaţia unui exerciţiu financiar,(4)Situaţia unui efort(5)Rezultatul unei acţiuni(6)Rezultatul unei întreprinderi economice.

In (80) se dau următoarele detalii despre bilanţ:

1. Reflectarea sistematizată, în sinteză, a rezultatului unei activităţi, pentru o perioadă de timp determinată

2. Prezentarea modului de stabilire a rezultatului pentru o perioadă de timp determinată

3. Document care reflectă sintetic,în expresie valorică, în activ mijloacele economice după componenţa lor materială, iar în pasiv aceleaşi mijloace după sursele lor de provenienţă

4. Calcul referitor la relaţia de echilibru dintre sursele, repartiţia, consumul şi rezultatele modificării de resurse pe principiul conservării substanţei.

In (80) prin definiţie bilanţul este considerat ca situaţie de sinteză a stării la un moment dat a elementelor active şi pasive ale patrimoniului şi a diferenţei calculate între acestea – ceea ce corespunde capitalurilor proprii.

Ansamblul situaţiilor de sinteză poartă denumirea de conturi anuale iar persoanele juridice definite de lege sunt obligate să le întocmească la închiderea exerciţiului. In ansamblul conturilor anuale se regăseşte ca un tot indisociabil contul patrimoniului, contul de rezultate şi anexa.

In termeni specifici, bilanţul poate fi caracterizat din punct de vedere juridic,economic şi financiar.

Din punct de vedere juridic bilanţul reflectă ordinea raţională a raporturilor de proprietate, clasate în activ sub forma drepturilor şi creanţelor, iar în pasiv datoriile, în raport cu terţii.

Din punct de vedere economic şi financiar, bilanţul reflectă (descrie) resursele investite în întreprindere şi utilizările întemeiate pe fondurile de finanţare proprii şi străine.

Expresia “bilanţ” derivă din originalul italian “bilancia” – balanţă, cântar, care îşi au originea în cuvintele latine bis şi lanx cu sensul de balanţă pusă în echilibru, cele două talere fiind activul şi pasivul ca stări echivalente dar distincte ale situaţiei patrimoniului.

Preview document

Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 1
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 2
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 3
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 4
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 5
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 6
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 7
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 8
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 9
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 10
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 11
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 12
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 13
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 14
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 15
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 16
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 17
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 18
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 19
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 20
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 21
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 22
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 23
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 24
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 25
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 26
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 27
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 28
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 29
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 30
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 31
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 32
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 33
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 34
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 35
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 36
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 37
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 38
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 39
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 40
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 41
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 42
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 43
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 44
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 45
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 46
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 47
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 48
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 49
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 50
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 51
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 52
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 53
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 54
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 55
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 56
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 57
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 58
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 59
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 60
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 61
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 62
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 63
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 64
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 65
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 66
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 67
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 68
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 69
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 70
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 71
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 72
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 73
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 74
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 75
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 76
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 77
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 78
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 79
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 80
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 81
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 82
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 83
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 84
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 85
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 86
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 87
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 88
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 89
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 90
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 91
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 92
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 93
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 94
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 95
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 96
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 97
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 98
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 99
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 100
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 101
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 102
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 103
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 104
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 105
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 106
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 107
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 108
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 109
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 110
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 111
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 112
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 113
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 114
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 115
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 116
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 117
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 118
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 119
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 120
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 121
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 122
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 123
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 124
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 125
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 126
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 127
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 128
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 129
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 130
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 131
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 132
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 133
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 134
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 135
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 136
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 137
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 138
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 139
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 140
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 141
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 142
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 143
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 144
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 145
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 146
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 147
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 148
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 149
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 150
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 151
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 152
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 153
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 154
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 155
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 156
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 157
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 158
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 159
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 160
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 161
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 162
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 163
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 164
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 165
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 166
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 167
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 168
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 169
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 170
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 171
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 172
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 173
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 174
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 175
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 176
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 177
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 178
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 179
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 180
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 181
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 182
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 183
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 184
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 185
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 186
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 187
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 188
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 189
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 190
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 191
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 192
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 193
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 194
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 195
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 196
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 197
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 198
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 199
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 200
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 201
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 202
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 203
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 204
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 205
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 206
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 207
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 208
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 209
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 210
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 211
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 212
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 213
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 214
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 215
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 216
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 217
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 218
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 219
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 220
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 221
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 222
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 223
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 224
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 225
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 226
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 227
Bilanțul contabil ca model în gestiunea patrimoniului - Pagina 228

Conținut arhivă zip

  • Bilantul Contabil ca Model in Gestiunea Patrimoniului
    • 1.pdf
    • 2.pdf
    • 3.pdf
    • 4.pdf
    • cuprins.pdf
    • i.pdf
    • introducere.pdf

Alții au mai descărcat și

Planificarea Misiunii de Audit Intern

Capitolul I - Audit intern 1.1. Scurt istoric al auditului intern „Auditul, înseamnă examinarea de către o persoana competentă si independentă a...

Eroare și fraudă - responsabilitățile auditorului

CAP. 1. CONSIDERATII GENERALE Timp de secole întregi obiectivul primar al auditului a constat în descoperirea fraudelor si erorilor. Treptat,...

Fraudă și eroare în auditul situațiilor financiare

CAPITOLUL 1: CONCEPTE, DEFINIŢII SI ARIA DE APLICABILITATE ÎN AUDITUL FINANCIAR Obiectivul unui audit al situaţiilor financiare este de a permite...

Patrimoniul întreprinderii

ARGUMENT Contabilitatea este o stiinta si un important domeniu al practicii sociale. Produs al unei activitati practice si teoretice indelungate,...

Evaluarea Patrimoniului

Contabilitatea are ca obiect înregistrarea tuturor operatiilor si tranzactiilor care afecteaza patrimoniul agentilor economici, masurarea...

Bilanțul Contabil

INTRODUCERE Contabilitatea îşi aduce o contribuţie deosebită în economie, deoarece, prin întregul său conţinut, îmbină armonios teoria abstractă...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Utilizarea Analizei Cost Volum Profit

Analiza cost-volum-profit reprezintă analiza modelelor de evoluţie a costului care pune în evidenţă relaţiile dintre cost, volumul producţieişi...

Te-ar putea interesa și

Reguli privin evaluarea contabilă și fiscală

CAPITOLUL 1 EVALUARE ȘI ESTIMARE ÎN CONTABILITATE. 1. Analiza evoluției privind evaluarea si estimarea în contabilitate.Domeniul de cuprindere...

Situații financiare SC Ariesul SA

CAPITOLUL 1 Prezentarea generală a S.C. ARIEŞUL S.A. istoricul, scopul, obiectivul şi structura organizatorică 1.1. Scurt istoric Platforma...

Tehnici și Proceduri Utilizate în Auditul Situațiilor Financiare

1. NOŢIUNI DE BAZĂ PRIVIND AUDITUL 1.1 Elemente privind istoricul şi evoluţia auditului Evoluţia auditului a fost determinată de dezvoltarea...

Documentele de sinteză - Obiectiv fundamental al contabilității financiare

1.1.1.Scurt istoric SC “REVA” SA Simeria este cea mai veche întreprindere de profil nu doar din Transilvania, ci şi din ţară În a doua jumătate...

Studiul privind elaborarea și analiza bilanțului contabil - SC Otelinox SA Târgoviște

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII COMERCIALE "OTELINOX" S. A. 1.1. ISTORICUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE AL S.C. "OTELINOX" S.A....

Analiza activității SC Pasmatex SA

1.1.Date de identificare Denumirea societatii : S.C. Pasmatex S.A. Sediul : Timisoara, str. Jiul, nr.2,cod 300159 Telefon / fax:...

Influența structurii financiare a SC Bread Star SRL asupra rezultatului economico-financiar

CAP 1. PREZENTAREA DOCUMENTELOR DE SINTEZĂ 1.1 Bilanţul şi conceptul juridic al patrimoniului Studiul financiar al bilanţului, evidenţiază...

Bilanțul Contabil și Evoluția Sa

INTRODUCERE Am ales şi tratat cu multă plăcere şi cu mult interes această temă deopotrivă fundamentală, utilă şi pasionantă pentru teoria şi...

Ai nevoie de altceva?