Biletul la Ordin

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Biletul la Ordin.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 23 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Introducere 1
Capitolul I 4
Concept,necesități,persoane prticipante,caractere 5
Capitolul II 8
Elemente esențiale ale biletului la ordin 9
Capitolul III 12
Circuitul biletului la ordin 13
Capitolul IV 15
Avalizarea biletelor la ordin 16
Plata biletului la ordin 18
Tendințe generale privind utilizarea instrumentelor de plată în viitor 19
Bibliografie 22

Extras din document

Introducere

Lucrarea de faţă, intitulată „Biletul la ordin” îşi propune să prezinte principalele aspecte legate de utilizarea acestui instrument de plată în relaţiile de plăţi interne sau externe, accentul fiind pus pe latura pragmatică, pe implicaţiile fenomenelor analizate. În acest sens s-a recurs la numeroase scheme, diagrame şi modele de documente. În măsura în care prezentarea sau analiza unor fenomene au impus-o nemijlocit, lucrarea a recurs şi la prezentarea unor noţiuni teoretice.

Pentru orice economie operaţiunile de plăţi interne sau internaţionale reprezintă un circuit vital al acesteia, fluxurile plăţilor reprezentând în fapt resursele ce revin unei entităţi economice sau sociale de care depinde menţinerea, dezvoltarea şi evoluţia activităţii sale.

În prima parte a lucrării sunt prezentate conceptele, necesitatile persoanele participante si caracterele biletului la ordin.

Partea centrală a lucrării prezintă în detaliu elementele esentiale ale biletului la ordin, cat si circuitul acestuia.

Partea finală a lucrării prezintă un studiu cu privire la utilizarea instrumentelor de plată şi de credit în relaţiile de plăţi ale României la momentul actual şi o perspectivă de ansamblu asupra derulării pe viitor a schimburilor economice prin intermediul acestor documente.

Baza documentară a lucrării cuprinde o serie de cărţi de referinţă din literatura de specialitate la care se adaugă publicaţiile cu caracter periodic.

BILETUL LA ORDIN

AȚI PRIMIT UN BILET LA ORDIN?

O persoana care vă datorează o anumită suma de bani emite un bilet la ordin prin care se obligă să o plătească la o dată anume și va remite respectivul bilet la ordin completat ca in figura următoare:

Ca beneficiar aveti următoarele posibilităti de a vă exercita drepturile decurgând din textul biletului la ordin:

1) Daca scadenţa este la un anumit timp de la vedere, trebuie să prezentaţi biletul la ordin emitentului pentru avizare, deoarece dup[ avizare curge termenul de scadenţă. Pentru aceasta, emitentul va semna la rubrica „Văzut” de pe faţa biletului la ordin.

2) Să-l prezentaţi trasului la plată.

3) Să-l giraţi în favoarea unei alte persoane înscriind pe vero-ul biletului la ordin următoarele date:

-numele dumneavoastră(girantul)

-numele persoanei(giratarul)

-semnătura dumneavoastră

-data girării.

4) Să-l scontaţi la o bancă înainte de scadenţă; vi se va plăti suma înscisă pe biletul la ordin, mai puţin comisionul băncii pentru astfel de operaţii.

Fisiere in arhiva (2):

  • Biletul la Ordin
    • BILETUL LA ORDIN.doc
    • Pagina cuprins.doc