Caiet de Practica in Domeniul Intreprindere - Compartiment Finanaciar - SC Mega Design SRL

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Caiet de Practica in Domeniul Intreprindere - Compartiment Finanaciar - SC Mega Design SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CAP 1 ORGANIZAREA COMPARTIMENTULUI FINANCIAR-CONTABIL 4
CAP. 2 MODALITATI DE EFECTUARE A ÎNCASARILOR SI PLATILOR DE CATRE ÎNTREPRINDERI 8
CAP.3 FINANTAREA INVESTITIILOR SI ACTIVITATII DE EXPLOATARE 10
CAP. 4 CALCULAREA AMORTIZARII MIJLOACELOR FIXE 11
CAP. 5 STABILIREA REZULTATELOR FINANCIARE 12
CAP. 6 CALCULUL PRELEVARILOR LA FONDURILE PUBLICE 16
CAP. 7 ORGANIZAREA SI EFECTUAREA CONTROLULUI FINANCIAR PROPRIU (INTERN) 20

Extras din document

Introducere

În cadrul stagiului de practica, desfasurat în perioada 11 iunie 2007 – 28 iunie 2007 la departamentul financiar contabil al întreprinderii S.C. Mega Design SRL am avut ocazia sa aflu despre organizarea si activitatile efectuate de acesta.

Cu ajutorul Hotarârii de Guvern nr. 1283 din 13 august 2004 am aflat date despre înfiintarea si modul de organizare al întreprinderii.

Studiind organigrama si regulamentul de organizare si funnctionare al întreprinderii am obtinut informatii despre modul de organizare, functionare si atributii ale personalului angajat în cadrul departamentului financiar-contabil.

De asemenea, mi-au fost oferite informatii despre modalitatile de efectuare a înacasarilor si platilor, utilizarea documentelor folosite în cadrul acestor operatiuni si am fost învatat sa completez o serie de documente justificative cum ar fi: ordinul de compensare, cecul barat, ordinul de plata, nota contabila si o serie de facturi.

Am studiat si discutat despre planurile de investitii, balantele de verificare lunare, statele de plata, prelevarile la fondurile publice si organizarea si efectuarea controlului financiar intern.

Cap 1 Organizarea compartimentului financiar-contabil

Având în vedere complexitatea grupului Omega-Tehnoton trebuie mentionat faptul ca departamentul financiar-contabil este construit în asa fel încât sa acopere nevoile întregului grup. Astfel exista un Departament Financiar-Contabil în cadrul caruia lucreaza un numar de 5 contabili care sunt coordonati de domnul director financiar contabil si raspund în mod direct acestuia.

Astfel celor 5 contabili le revine realizarea activitatii de contabilizare pentru un anumit numar de firme din cadrul grupului dupa cum reiese din Figura nr.1.

Directorul Eonomic este subordonat direct presedintelui grupului si analizeaza activitatea compartimentului aflat în subordonarea sa, dispune anumite masuri si raporteaza conducerii Grupului. De asemenea, el:

- Organizeaza contabilitata în cadrul grupului;

- Organizeaza controlul financiar preventiv conform legislatiei în vigoare;

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica in Domeniul Intreprindere - Compartiment Finanaciar - SC Mega Design SRL.doc