Caiet de Practica - SC Athena SA Grecia

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Caiet de Practica - SC Athena SA Grecia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Niculae Traian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

1. Date generale privind societatea
2. Modul de constituire si functionare al societatii
3. Structura organizatorica de ansamblu a firmei. Organigrama
4. Organizarea contabilitatii
5. Organizarea contabilitatii imobilizarilor si a amortizarii
6. Contabilitatea stocurilor
7. Modele de organizare a contabilitatii analitice a stocurilor de materii prime, materiale consumabile şi obiecte de inventar
8. Evidenta contabila a veniturilor si cheltuielilor
9. Contabilitatea trezoreriei
10. Completarea situatiilor financiare anuale
11. Tipuri de crdite acordate de banci

Extras din document

1. Date generale privind societatea

ATHENA S.A. GRECIA – SUCURSALA CONSTANTA este sucursala unei firme de constructii din Grecia.

Firma din Grecia, ATHENA S.A., este o firma de constructii care este prezenta in sectorul privat, in constructii civile, hidrotehnice, rutiere si feroviare inca de la inceputul anilor 1960 si a executat lucrari in valoare de peste 5 bilioane de Euro pana in prezent. Compania are o vasta experienta atat in tara de origine, cat si in strainatate. ATHENA S.A. a executat lucrari pentru clienti publici si privati din Grecia, Balcania, Uniunea Europeana, Orientul Mijlociu si in jurul regiunii Marii Negre. Personalul sau, echipamentele, resursele tehnice si financiare au facut ca aceasta companie sa execute lucrari de complexitati si marimi diferite, in cel mai bun mod de calitate si standarde ridicate, cu solutii profesionale si tehnologie moderna.

ATHENA S.A. este inregistrata la Bursa de valori din Atena, fiind certificata de Certificatul International al Calitatii ISO 9001:2000, Asigurarea Calitatii, Siguranta si Politica de protejare a mediului in concordanta cu legislatia in vigoare.

ATHENA S.A. are echipamente in valoare de peste 35 milioane de Euro pentru a executa cele mai complicate proiecte de constructii. Aditional, fata de echipamntele de contrsuctii obisnuite, compania detine echipemente de constructii marine, ca de exemplu macarale plutitoare cu un tonaj de peste 200 tone, barje de peste 1000 m3, remorchere, platforme plutitoare, echipemente de scafandri, sisteme de monitorizat sub apa, etc.

ATHENA S.A. GRECIA – SUCURSALA CONSTANTA a fost infiintata in 2005 pentru Proiectul ISPA 2000/RO/16/P/PE/003-05 “Conducte de descarcare in mare de la statiile de epurare Constanta Nord si Eforie Sud”, beneficiar S.C. RAJA S.A. Constanta , contract in valoare de 18,859,446.09 Euro. Ulterior firma din Grecia a mai participat la o licitatie si a delegat sucursalei din Constanta inca un contract EBRO 12936 01-05 CT “Modernizarea spatiilor comerciale din statiile de cale ferata: Lot II – Lucrari de extindere Gara Constanta”, beneficiar Compania Nationala de Cai Ferate CFR Bucuresti, contract in valoare de 7,653,980.58 Euro.

Deci, ATHENA S.A. GRECIA – Sucursala Constanta, este o persoana juridica straina fara personalitate juridica. Datorita faptului ca firma mama se afla in strainatate, sucursala din Constanta depune bilant si plateste impozit pe profit in Romania conform Legii contabilitatii 82/1991 cu completarile si modificarile ulterioare si a Ordinului Ministrului Finantelor Publice 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene, cu completarile si modificarile ulterioare.

Spre deosebire de sucursalele firmelor romanesti, sucursalele firmelor straine au un statut aparte, a caror situatie, desi nu este prezentata foarte bine in legislatia romaneasca, este identica cu cea a firmelor romanesti, depun situatii financiare anuale si isi organizeaza si isi conduc contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune.

ATHENA S.A. GRECIA – SUCURSALA CONSTANTA, datorita profilului activitatii are 3 santiere, unul la Gara Constanta, unul la Mamaia si celalalt la Eforie Sud. La momentul de fata, firma are 25 de angajati romani si 5 greci, care lucreaza pe cele trei santiere. De asemenea, pe santierul de la Gara, compania lucreaza cu subcontractori, cum ar fi ARGOS S.A., UTI INSTAL CONSTRUCT S.A. SI HI-TECH GLASS SRL.

2. Modul de constituire si functionare al societatii

ATHENA S.A. GRECIA – SUCURSALA CONSTANTA a luat fiinta la data de 19.01.2005, in baza hotaririi Bordului Director al Actionarilor firmei ATHENA S.A. si a Actului Contitutiv. Firma a fost inregistrata inca de la inceput ca platitoare de TVA la trimestru, platitoare de contributii la salarii lunar si platitoare de impozit pe profit. Firma a fost inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J 13/128/19.01.2005, avand Codul Unic de Inregistrare 17130951, si Codul de Inregistrare in scopuri de TVA incepand cu data de 01.01.2007 RO 17130951.

Actul constitutiv al societatii cuprinde:

Subscrisa societate, “ATHENA S.A. GRECIA,” persoana juridica elena, cu sediul in Grecia, str. Mesogeion nr. 357, 15231 Chalandri, inmatriculata la Registrul Comertului din Atena sub nr. 13556/06/B/86/07, in calitate de “SOCIETATE FONDATOARE”, prin imputernicit Georgios Psarras, conform procesului verbal al Consiliului de Administratie din 05.01.2005, tradus si legalizat sub nr. 154/12.01.2005,

Luand in considerare interesul societatii de a dezvolta relatiile de afaceri in Romania si dispozitiile legale in vigoare

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - SC Athena SA Grecia.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANTA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA – CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE