Caiet Practica la SC Electrificare CFR SA Iasi

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Caiet Practica la SC Electrificare CFR SA Iasi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Introducere
Rezumat introductiv
Capitolul 1: S.C. ELECTRIFICARE C.F.R. S.A. – DATE GENERALE
Capitolul 2: ORGANIZAREA COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR-CONTABIL
Capitolul 3 : MODALITATI DE EFECTUARE A
ÎNCASARILOR SI PLATILOR DE CATRE ÎNTREPRINDERE
Capitolul 4: FINANTAREA INVESTITIILOR SI A ACTIVITATII DE EXPLOATARE
Capitolul 5: CALCULAREA AMORTIZARII MIJLOACELOR FIXE
Capitolul 6 : STABILIREA REZULTATELOR FINANCIARE
Capitolul 7: CALCULUL PRELEVARILOR LA FINDURILE PUBLICE SI EFECTUAREA PRELEVARILOR LA FONDURILE PUBLICE
Capitolul 8: ORGANIZAREA SI EFECTUAREA CONTROLULUI FINANCIAR PROPRIU (INTERN)

Extras din document

Rezumat introductiv

Sucursala Iasi a S.C. ELECTRIFICARE C.F.R. S.A. a fost înfiintata în anul 2004, principalul actionar este statul si are ca obiect principal de activitate montarea, exploatarea, întretinerea si repararea instalatiilor de electrificare apartinând Companiei Nationale de Cai Ferate C.F.R. S.A.

În cadrul acestui caiet sunt prezentate date importante despre activitatea compartimentului Compatimentului financiar, contabilitate si aprovizionare.

Acest compartiment este coordonat de contabilul-sef, care are în subordinea sa angajati responsabili cu balantele de verificare centralizate, aprovizionare si întocmirea si centralizarea salariilor si întocmirea documentelor de plata, dar si deprtamentele financiar contabile ale centrelor de electrificare CE Câmpulung Moldovenesc, CE Roman si CE Iasi.

În efectuarea încasarilor si a platilor sucursala foloseste urmatoarele documente: ordinul de plata, factura fiscala, ordinul de compensare, cecul barat.

Planurile de investitii cât si fondurile destinate realizarii acestora sunt gestionate la nivel central, adica la nivel de Minister de Transporturi, iar activitatea de exploatare este finantata din fonduri proprii obtinute în urma desfasurarii activitatilor specfice obiectului de activitate.

Modalitatea de amortizare a mijloacelor fixe stabilita de catre Consiliul de Administrate, în conformitatea cu legea, este cea liniara.

Rezultateale financiare ale centrelor de electrificare sunt raportate la nivel de sucursala, iar cele ale sucursalei sunt cumulate la nivel de societate calculându-se profitul sau pierderea.

Sucursala are fata de buget o serie de obligatii contând în: TVA, contributii salariale, impozit pe cladiri si pe mijloace de transport.

Ea efectueaza, prin contabilul-sef, control financiar propriu intern.

Introducere

În cadrul stagiului de practica, desfasurat în perioada 11 iunie 2007 – 28 iunie 2007 la departamentul financiar contabil al întreprinderii S.C. ELECTRIFICARE C.F.R. S.A. am avut ocazia sa aflu despre organizarea si activitatile efectuate de acesta.

Cu ajutorul Hotarârii de Guvern nr. 1283 din 13 august 2004 am aflat date despre înfiintarea si modul de organizare al întreprinderii.

Studiind organigrama si regulamentul de organizare si funnctionare al întreprinderii am obtinut informatii despre modul de organizare, functionare si atributii ale personalului angajat în cadrul departamentului financiar-contabil.

De asemenea, mi-au fost oferite informatii despre modalitatile de efectuare a înacasarilor si platilor, utilizarea documentelor folosite în cadrul acestor operatiuni si am fost învatata sa completez o serie de documente justificative cum ar fi : ordinul de compensare, cecul barat, ordinul de plata, nota contabila si o serie de facturi.

Am studiat si discutat despre planurile de investitii, balantele de verificare lunare, statele de plata, prelevarile la fondurile publice si organizarea si efectuarea controlului financiar intern.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica la SC Electrificare CFR SA Iasi.doc

Alte informatii

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor