Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1857
Mărime: 45.35KB (arhivat)
Publicat de: Simion Buzatu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Carmen Anton
A fost prezentat in cadrul Facultatii Transilvania

Extras din proiect

1. Introducere:

SC Vel Pitar SA este considerat un lider pe piaţa românească în ceea ce priveşte producţia, comercializarea şi distribuţia de produse de morărit şi panificaţie. Mai nou grupul VelPitar reprezintă un jucător deosebit de important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi produse de patisserie.

Denumirea societăţii este Societatea Comercială „Vel Pitar” S.A. Este o persoană juridică română, având forma juridică de societate deschisă pe acţiuni. A fost înregistrată la Registrul Comerţului J38/96/1991 şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi actul constitutiv.

Marea activitate a societăţii a început în decembrie 2001, când s-a constituit, în baza Hotărârii Adunării Generale Extraordinare, S.C.Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci, sediul noii companii fiind stabilit la Râmnicu Vâlcea.

În octombrie 2002 Vel Pitar SA se extinde prin achiziţia unei noi companii, Spicul Argeş-Piteşti, deţinând la momentul respectiv peste 2000 de angajaţi. În 2003 procesul de extindere a continuat cu preluarea altor două companii: Pangran Iaşi şi Gorjpan Târgu Jiu, iar în 2004 VelPitar a preluat activitatea unităţii de producţie din oraşul Balş, arondată punctului de lucru din Râmnicu Vâlcea. Anul 2005 a marcat mărirea grupului, prin fuziunea cu societăţile Postăvarul din Braşov şi Panem din Giurgiu.

Sediul societăţii este în România, judeţul Vâlcea, localitatea Râmnicu Vâlcea, strada Timiş, nr. 22. Sediul local se poate schimba în orice alt loc din ţară, pe baza Hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). S.C.Vel Pitar S.A. îşi poate constitui filiale, sucursale, reprezentanţe, agenţii, birouri, depozite, magazine, puncte de lucru şi orice alte sedii de lucru secundare, situate în ţară şi în străinătate, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare. Societatea a fost constituită pe durată de timp nelimitată.

Capitalul social este în valoare de 7.045.255,10 RON, divizat în 70.452.551 acţiuni cu valoarea de 0,10 RON pe acţiune. Vel Pitar este liderul pieţei de morărit şi panificaţie dinRomânia, având centre de productie în 11 judeţe ale ţării (Vâlcea, Bucureşti, Argeş, Cluj, Galaţi, Iaşi, Gorj, Olt, Braşov, Giurgiu şi Dâmboviţa) şi un partener de grup, societatea Libertatea Bucureşti. Acţionarul majoritar la Vel Pitar SA este fondul american de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de New Century Holdings.

În anul 2007, compania Vel Pitar s-a divizat în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia - S.C. Vel Pitar S.A., morăritul - S.C. Şapte Spice S.A. şi retailul - S.C. VPMagassin S.A. Astfel, la începutul anului 2007, grupul Vel Pitar şi-a extins reţeaua de centre de producţie şi în judeţul Dâmboviţa, în oraşul Târgovişte, unde se produce renumita pâine bulgărească.

Grupul Vel Pitar deţine 12 fabrici de panificaţie, specialităţi de panificaţie, patiserie, biscuiţi şi napolitane, unităţi de morărit, o reţea proprie de 157 de spaţii comerciale în marile oraşe din România, acoperire naţională, 4.600 de angajaţi, peste 2 milioane de clienţi zilnic. Lunar, în medie, sunt produse aproximativ 10.000 tone panificaţie, 300 tone biscuiţi şi napolitane şi 14.000 tone produse de morărit.

Făcând o scurta analiză a cifrelor menţionate şi chiar o comparaţie cu celelalte societăţi cu acelaşi obiect de activitate putem spune că grupul Vel Pitar a schimbat modul în care, în România, se fac afacerile în industria de morărit şi panificaţie, fiind primii care au investit masiv în tehnologii moderne, inovatoare, pentru a oferi clienţilor produse de cea mai bună calitate.

De aceea Grupul Vel Pitar este lider absolut din toate punctele de vedere: dimensiune, acoperire geografică, cifră de afaceri, nivel de profit, număr de clienţi, nivelul de implementarea tehnologiilor moderne şi respectarea normelor legislaţiei europene.

2. Obiect de activitate

Societatea desfăşoară activităţi conform cu obiectul de activitate aprobat de către acţionari, respectiv:

a) Producerea şi comercializarea produselor de morărit;

b) Producerea şi comercializarea produselor de panificaţie;

c) Comercializarea en-gross şi en-detail a mărfurilor;

d) Prestarea de servicii.

Produsele companiei sunt împărţite în următoarele categorii: panificaţie proaspătă, panificaţie ambalată, rulade şi biscuiţi, patiserie, produse Şapte Spice.

Panificaţie proaspătă:

În funcţie de specificul zonei deservite, Vel Pitar produce diferite sortimente de produse de panificaţie proaspată din cele mai bune ingrediente – făina albă de grâu, făinuri speciale (graham, secară, tărâţe), mixuri de cereale.

Pâinile pentru nutriţie specială sunt prezente în toate locaţiile Vel Pitar, într-o gamă variată ce corespunde celor mai diverse gusturi şi nevoi nutriţionale. Pâine de calitate superioară: pâine neagră Vel Pitar, pâine graham Vel Pitar, pâine integrală, pâine neagră cucartofi, pâine fără sare, pâine cu seminţe, pâine cu tărâţe şi multe alte asemenea sortimente.

Panificaţie ambalată:

Panificaţia ambalată Vel Pitar are la bază utilizarea conceptului Keine Touch. KeineTouch- produs neatins - este o tehnologie modernă care impune un nou standard pentru produse de panificaţie. Pornind de la selectarea tipurilor de făină şi continuând cu frământarea, dospirea, coacerea, răcirea şi ambalarea, procesul este în întregime controlat de calculator. Pâinea este ambalată în pungă sigilată, într-un mediu igienic, oferind garanţia că primul care atinge produsul este doar consumatorul final.

Bine cunoscutele specialităţi Vel Pitar French Toast, pâine Panissimo şi gustoasele FrenchRolls sunt recunoscute şi apreciate de cumpărători.

Rulade şi biscuiţi:

În această categorie sunt incluse specialităţile de cofetărie Vel Pitar: rulade şi miniprăjituri proaspete şi delicioase alături de napolitane Vel Pitar sau biscuiţi 2B+C, Clopoţel sau Roll 4 Ever (biscuiţi cacao, vanilie sau biscuiţi cappuccino). Deosebită este gama Almadolce: Almadolce vanilie, Alamadolce căpşuni sau Almadolce cappuccino: miniprăjituri glazurate.

Patiserie

Fiecare locaţie Vel Pitar şi-a dezvoltat o gamă proprie de produse de patiserie şi cofetărie, în urma analizei preferinţelor consumatorilor locali. Vel Pitar este un producător bine cunoscut pe piaţa locală şi naţională de cozonac şi chec.

Având angajaţi de elită pregătiţi la nivel european şi printr-un sistem eficient şi profesional de producţie şi distribuţie, clienţilor Vel Pitar, din toată ţara, le sunt oferite produsede panificaţie şi morărit de calitate superioară, în acord cu cerinţele legale şi de reglementare naţionale şi europene.

Compania Vel Pitar este certificată în: managementul calităţii (ISO 9001/2000), siguranţa alimentară (HACCP – ISO 22000/2005), siguranţă şi sănătate ocupaţională (OHSAS 18001/2004), mediu (ISO 14001/2004).

Preview document

Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 1
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 2
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 3
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 4
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 5
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 6
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 7
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 8
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 9
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 10
Calculația costurilor la SC Vel Pitar SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Calculatia Costurilor la SC Vel Pitar SA.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza Costurilor la SC Boromir SRL

Introducere Contabilitatea de gestiune si calculația costurilor Costul este expresia unui raport intre forma baneasca a cheltuielilor pe care le...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Caiet de practică

Societatea Saviom doreste diversificarea obiectelor de activitate si a initiat, la inceputul exercitiului financiar, producerea a 3 produse din...

Contabilitate

TEMA I. Exemplificarea privind raportul dintre contabilitatea financiară şi contabilitatea managerială sau de gestiune şi utilitatea informaţiei...

Stagiu an II - semestru I CECCAR

Aplicatii – Stagiu An II – semestru I - 2012 OBS: Aplicatiile reprezinta prezentarea rationamentului professional in legatura cu urmatoarele...

Monografia contabilă a stocurilor

CAPITOLUL I Prezentarea generală a SC ”BIJUTERIA KATY” SRL 1.1. Organizarea activitătii societatii comerciale KATY SRL SC ”BIJUTERIA KATY” SRL a...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Determinarea costului complet și a costului unitar pe total și pe fiecare articol de calculație în parte

CONSUC S.A. fabrica mustar si pufuleti, procesul de fabricatie este structurat pe 2 sectii de baza S1 si S2, iar cheltuielile de productie sunt...

Te-ar putea interesa și

Organizarea contabilității stocurilor la SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I INFORMAŢII GENERALE PRIVIND SOCIETATEA ANALIZATĂ S.C. VEL PITAR S.A. 1.1. Prezentarea generală a societăţii analizată „Cine este...

Studiu privind organizarea contabilității de gestiune în producție

Introducere Am optat în alegerea acestei teme cu scopul de a mă perfecţiona în domeniul teoriei şi metodologiei de aplicare a contabilităţii de...

Calculația Costurilor în Contabilitatea de Gestiune

Introducere Contabilitatea reprezintă o formă de reprezentare a unei organizaţii (o întreprindere de producţie, o bancă, o asociaţie caritabilă, o...

Aspecte teoretice și practice privind organizarea contabilității manageriale

1. Conceptia de organizare a contabilitatii manageriale În literatura de specialitate contabilitatea de gestiune mai este denumită şi...

Ai nevoie de altceva?