Comportament Organizational - Romtelecom

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Comportament Organizational - Romtelecom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Crisan Albu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CAPITOLUL 1. Prezentarea generală a organizaţiei 3
1.1. Tradiţie şi repere istorice 3
1.1.1. Repere istorice 3
1.2. Obiect de activitate 4
1.3. Misiune, Viziune şi Valori 4
1.4. Serviciile realizate 5
1.4.1. Servicii de voce 5
1.4.2. Servicii de internet 6
1.4.3. Servicii de televiziune digitală 7
1.5. Organizarea structurală 8
1.5.1. Acţionarii Romtelecom sunt: 8
1.5.2. Organigrama 8
1.5.3. Resursele Umane 10
1.6. Responsabilitatea socială 11
1.6.1. Sponsorizări 11
1.6.2. Parteneriate 12
1.6.3. Acţiuni pentru comunitate 14
1.6.4. Inovaţie 14
1.7. Piaţa de comercializare 14
CAPITOLUL 2 Particularităţi privind comportamentul organizaţional 16
2.1. Analiza SWOT 16
2.2. Problemele cu care se confruntă firma: 17
2.3. Soluţiile firmei: 17
BIBLIOGRAFIE 19

Extras din document

CAPITOLUL 1.

Prezentarea generală a organizaţiei

1.1. Tradiţie şi repere istorice

Prezentă de mai mult de 75 de ani pe piaţa românească, Romtelecom este astăzi una dintre cele mai bine cotate companii din România, depăşind perioada de dificultăţi financiare prin care a trecut în urmă cu câţiva ani, cu servicii şi produse de cea mai înaltă calitate, cu o intrare spectaculoasă pe pieţele de Internet şi televiziune digitală şi planuri îndrăzneţe pentru viitor.

Compania a depus eforturi considerabile pentru a ajunge la acest nivel şi a străbătut perioade de tranziţie nu tocmai uşoare.

Romtelecom este însă astăzi un adevărat operator competitiv de comunicaţii.

Schimbarea vine după implementarea unui plan de transformare iniţiat în anul 2003 care a coincis cu liberalizarea pieţei comunicaţiilor din România, iar pentru Romtelecom pierderea monopolului a reprezentat cel mai puternic stimul până în acel moment.

În ultimii ani au avut loc investiţii în reţea, digitalizarea completă a Bucureştiului, îmbunătăţirea sistemului de facturare pentru a permite lansarea de noi produse, continua îmbunătăţire a relaţiei cu clienţii şi formarea primei forţe de vânzări din istoria companiei.

Romtelecom a depăşit sfera sa tradiţională de activitate, telefonia fixă, şi s-a îndreptat către piaţa de Internet şi date şi a lansat un serviciu de televiziune digitală.

Pentru perioada imediat următoare, Romtelecom are în vedere stabilizarea şi creşterea bazei de clienţi pentru serviciile de telefonie fixă, precum şi încercarea de a dubla numărul de clienţi pentru serviciile de internet şi televiziune prin satelit.

1.1.1. Repere istorice

1930: se înfiinţează SART ("Societatea Anonimă Română a Telefoanelor"), cu 90% capital străin, din partea ITT (SUA);

1949-1989: Ministerul Poştelor şi Telecomunicaţiilor încorporează compania de telecomunicaţii naţionalizată şi transformată în departament; investiţiile în reţea şi tehnologii sunt limitate;

După 1989: se înfiinţează ROM-POST-TELECOM, ca operator de stat în domeniul telecomunicaţiilor, poştei şi broadcasting;

1991: Romtelecom devine operator de stat în domeniul telecomunicaţiilor, cu monopol în domeniul serviciilor de bază; câteva repere ale stării momentului: penetrarea serviciilor de telefonie atingea 9,5%, tehnologia folosită era analogică, în mediul rural se foloseau preponderent centrale manuale, peste 3.000 de comunităţi nu erau conectate la reţeaua telefonică;

1997: Romtelecom devine societate pe acţiuni şi este pregătită pentru privatizare;

1998: OTE achiziţionează 35% dintre acţiuni, plus 16% uzufruct, plătind 675 milioane USD şi preluând managementul companiei;

2003: a doua etapă a privatizării are loc, în urma căreia OTE devine acţionar majoritar, plătind 273 milioane USD; restul acţiunilor sunt deţinute de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI);

2005: MCTI anunţă iniţierea procesului de continuare a privatizării Romtelecom pentru acţiunile deţinute de statul român, cel mai probabil printr-o ofertă publică de acţiuni.

1.2. Obiect de activitate

Din anul 1930, când se înfiinţează SART, "Societatea Anonimă Română a Telefoanelor" şi până în anul 2003, când s-a produs liberalizarea pieţei comunicaţiilor din România, Romtelecom reprezenta unicul operator de telefonie fixă din România.

Romtelecom este însă astăzi un adevărat operator competitiv de comunicaţii.

Romtelecom a depăşit sfera sa tradiţională de activitate, telefonia fixă, şi s-a îndreptat către piaţa de Internet şi date şi cea de televiziune digitală.

1.3. Misiune, Viziune şi Valori

Romtelecom este o companie în mişcare pe piaţa comunicaţiilor din România. În ultimii ani Romtelecom a evoluat inteligent, cu multe eforturi, de la un fost monopol de stat la o companie privată, conectată la tehnologia sofisticată a acestui mileniu.

Romtelecom oferă astăzi servicii de încredere, inovatoare şi uşor de folosit, de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet de cea mai bună calitate, televiziune digitală, dar şi cel mai sigur spaţiu de găzduire de date din România, servicii combinate de date şi voce şi un program permanent controlat şi îmbunătăţit de Customer Care.

Misiunea Companiei - să furnizeze cu promptitudine servicii de telecomunicaţii şi divertisment de încredere, care se dezvoltă permanent.

Viziunea Companiei - Romtelecom este compania furnizoare de servicii care stabileşte standardele în România, depăşind aşteptările clienţilor, angajaţilor, acţionarilor, în domeniul furnizării de soluţii de comunicaţii, divertisment şi tehnologia informaţiei, de cea mai bună calitate.

Valorile Companiei

- Orientare catre client - Misiunea companiei este "Clientul pe locul 1". Poartă-

te cu clientul aşa cum ţi-ar plăcea să fii tratat. Misiunea se consideră îndeplinită atunci când ai vrea să fii propriul client.

- Angajament - A spune înseamnă a face: promisiunea făcută trebuie să fie ţinută. Fără nicio excepţie.

- Respect - Respectă-ţi clientul, respectă-ţi colegii şi de asemenea, respectă-ţi munca. Arată-ţi respectul pentru ceilalţi şi este foarte probabil să fii răsplătit în acelaşi mod.

- Integritate - În orice faci trebuie să demonstrezi că etica şi afacerile sunt compatibile. Fii cinstit – cinstea este răsplătită.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comportament Organizational - Romtelecom.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice, Bucureşti Facultatea Contabilitate şi Informatică de Gestiune Masterul Contabilitate, Audit şi Informatică de Gestiune