Contabilitate de gestiune

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Contabilitate de gestiune.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen Anton

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

1. Prezentarea firmei
1.1 Denumire si localizare
1.2 Scurt istoric
1.3 Forma juridica de constituire
1.4 Conducere si personal
2. Descrierea activitatii curente
2.1. Oferta societatii
2.2. Principalii furnizori
2.3. Dotare tehnico-materiala
3. Piata actuala
3.1. Clienti
3.2. Segmentarea pietei
3.3. Concurenti
3.4. Piata efectiva / piata potential
3.5. Cota de piata / cota relativa de piata
4. Activitati de promovare. Determinarea bugetului alocat
5. Initierea unei observatii de marketing privind politicile si strategiile de preturi
6. Politici si strategii comerciale ale firmei
6.1. Politica de aprovizionare
6.2. Politica de desfacere
6.3. Politica de preturi
6.4. Servicii comerciale ale firmei
6.5. Caile de sporire a eficientei activitatii comerciale (indicatori economici financiari )
6.6. Contul de profit si pierderi
7. Concluzii
8. Bibliografie

Extras din document

1. PREZENTAREA FIRMEI :

1.1 Denumire si localizare

Denumirea firmei este SC Alka Grup SRL. Sediul central este la Bucuresti Sos. Straulesti Nr. 76-86 Sector 1, iar sediul filialei din Brasov este strada Zizin ,nr 21.

1.2 Scurt istoric

Alka Grup a fost fondata in 1994, odata cu infiintarea primei companii din grup, Alka Co., o investitie de 6.5 milioane USD.

In prezent, dupa 12 ani de activitate si investitii cumulate de peste 17 milioane USD doar in tehnologie, Alka Grup desfasoara, prin cele patru divizii ale sale si echipa de 630 de profesionisti, activitati ce acopera intregul ciclu de business din FMCG, de la cercetare si dezvoltare, la productie si distributie.

Compania este specializata in productia, ambalarea si distributia de cafea, napolitane glazurate si neglazurate, biscuiti, ingrediente, precum si fructe uscate (dry fruit snacks) (seminte, fistic, migdale, mix de fructe uscate). Toate segmentele au beneficiat de investitii majore in tehnolgie si cercetare, iar utilajele folosite sunt de ultima generatie, de provenienta germana.

In prezent distributia Alka Grup acopera un universa de aproximativ 20.000 puncte de desfacere si se bazeaza atat pe propria forta de distributie cat si pe parteneri externi. Distributia interna este dedicata marilor orase – 8 centre regionale: Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Craiova, Constanta, Timisoara, Cluj, Bacau - si acopera 8.000 de puncte de desfacere; cele 8 locatii sunt centre logistice care asigura acoperirea in permanenta a intregii tari. In restul zonelor distributia se face prin parteneri locali

Performanta activitatii de distributie este monitorizata printr-un sistem informatic integrat de Trade Marketing & Distribution care permite permanent control, rapoarte de situatii, analize si astfel asigura un flux continuu de aprovizionare.

Alka este prezenta si in segmentul HORECA. Oferind partenerilor sai produse de calitate si posibilitatea de a oferi la randul lor cele mai bune servicii clientilor lor:

• doua tipuri de cafele espresso preparate dupa reteta italiana

• alte produse de horeca: sucranet, zahar, fructe uscate, cafea solubila

• aparate tip profesional (san marco)

• aparate de tip semi-profesional Saeco

• consumabile

• service

Inovatia este principalul element al strategiei de dezvoltare a grupului Alka, fie ca este vorba de noi produse, retete, sisteme de deschidere sau ambalaje pentru depozitare usoara. Alka Grup investeste in cunoasterea, intelegerea si anticiparea gusturilor pietei, in tehnologie si know-how. Astfel, Alka reuseste sa isi surprinda mereu placut consumatorii.

Alka pe scurt:

• Cifra de afaceri 2005 la nivel de grup: 30.643.410 USD

• Nivel investitii initiale 1994: ~6,5 mil USD

• Nivel investitii cumulate in tehnologie (1994-2006): ~17 mil USD

• Nivel investitii in tehnologie cumulate pe grup (2004 – 2005): ~2,5 mil USD

1.3 Forma juridica de constituire

Forma juridica este societate cu raspundere limitata , modalitatea de infiintare , activitatea firmei , distribuirea profitului si pierderii , incheierea activitatii fiind stipulate in contractul si statutul societatii.

1.4 Conducere si personal

Per ansamblu firma are 630 angajati din care 21 sunt la filiala din Brasov.

Toata contabilitatea firmei precum si a celorlalte filiale se tine la Bucuresti.

2. DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE :

2.1 Oferta societatii

Oferta societatii pentru piata brasoveana consta in comercializarea de produse agroalimentare , atat sub sigla proprie cat si sub marcile partenerilor. Gama de produse comercializate este foarte mare acoperind o gama larga de nevoi de consum.

Dintre produsele cele mai cunoscute putem enumera:

Alka napolitane:

Alka este o marca premium de napolitane. Se adreseaza copiilor si oamenilor mari deopotriva; e pentru toti cei care vor pauza de dulce, desfatare, gust bun, relaxare. Este secretul nevinovat al tuturor celor care stiu sa se simta bine.

Alka este o napolitana buna si gustoasa si poate fi gasita in combinatii foarte diverse de arome. De la cele clasice (cacao, vanilie) pana la cele mai sofisticate si suprinzatoare combinatii (lamaie, alune, menta si lamaie) diversitatea aromelor napolitanelor Alka satisfac pana si cele mai exigente gusturi. Pentru a intensifica starea de bine pe care o aduc, anumite sortimente de napolitane Alka sunt invelite in cea mai buna ciocolata cu lapte, creata dupa o reteta speciala care tine cont de preferintele pentru ingrediente autentice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate de gestiune.docx

Bibliografie

1. www.alkagroup.ro
2. www.scribd.com
3. www.studentie.ro/articole/previziuni+de+marketing