Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2924
Mărime: 65.22KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laptes Ramona
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinte Economice şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. I. Introducere.pag.3
  2. II. Prezentarea generală a SC 3RDistribution SRL .pag.4
  3. III. Scopul şi obiectul de activitate .pag.5
  4. IV. Situaţia economică.pag.7
  5. V. Determinarea şi analiza costului produselor societăţii SC 3RDistribution SRL .pag.8
  6. VI. Concluzii.pag.16

Extras din proiect

I. Introducere

Contabilitatea de gestiune are ca obiect cunoaşterea detaliată a proceselor de alocare a resurselor în interiorul societăţii pe centre de responsabilitate şi pe produse, metode de transformare a resurselor consumate în rezultate, elaborarea previziunilor având la bază consumurile trecute putându-se evalua în timp consecinţele activelor viitoare. De asemenea, elaborează sisteme de control intern pentru a mări eficienţa şi a preveni fraudele. Ea contribuie la planificarea, bugetarea şi controlul costurilor.

Contabilitatea de gestiune are ca finalitate furnizarea informaţiilor necesare luării deciziilor de către manageri, având în final două scopuri: calcularea costurilor şi influenţarea comportamentului celor care pot acţiona asupra costurilor.

Costul, ca instrument de control de gestiune, vizează oferirea de informaţii care ajută în luarea deciziilor de către manageri permiţând să-şi formeze o opinie de ansamblu asupra întreprinderii şi, totodată, să gestioneze relaţiile cu clienţii prin intermediul preţurilor.

Costul producţiei este o categorie economică de importanţa deosebită în managementul fimei, întrucât exprimă modul în care se realizează consumul şi valorificarea factorilor de producţie.

Rolul hotărâtor al costurilor de producţie derivă şi din faptul că reducerea volumului şi optimizarea structurii acestora alături de creşterea preţurilor prin calitate, rămâne singura şi cea mai sigură cale pentru obţinerea de către firmă a profitului scontat, a unui profit stabil, de durată, performant.

Performanţele managerilor sunt exprimate cel mai sintetic şi mai concludent de volumul si structura costurilor firmei sale.

Metoda de calculaţie este calea de urmat prin utilizarea unor procedee specifice de calculaţie în scopul realizării obiectivului primordial al contabilităţii de gestiune, respectiv determinarea costului unitar pe purtător şi pe sectoare de activitate.

Scopul analizei costurilor nu mai este doar cunoaşterea costului produselor, ci şi gestionarea resurselor economice ale întreprinderii. A gestiona resursele şi costurile nu înseamnă numai a încerca reducerea lor, ci şi obţinerea celui mai bun echilibru între cheltuială şi utilitatea pe care ea o creează. Aceasta înseamnă a lua decizii bune în toate domeniile care au influenţe asupra resurselor şi costurilor întreprinderii.

II. Prezentarea generală a societăţii comerciale 3RDistribution SRL

SC 3RDistribution SRL este una din firmele tinere din domeniul construcţiilor prefabricate din lemn. Aceasta a fost înfiinţată în anul 2007, având sediul în oraşul Comăneşti, strada Gării, numărul 81, judeţul Bacău şi este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului cu numărul de înregistrare J04/2195/2007, cod unic de înregistrare RO22952762, cu un capital social de 100.000 RON împărţit în 2000 de părţi sociale, a 50 RON fiecare.

Încă de la înfiinţare, firma SC 3RDistribution SRL s-a prezentat ca un furnizor serios de produse din lemn, menţinându-şi obiectul de activitate, ca urmare a contractelor ferme în export cu firme din Germania, Franţa, Italia, Olanda, Spania, Elveţia, Grecia, Anglia, Croaţia şi Liban. Firma s-a impus pe piaţa externă ca fiind unul din principalii furnizori de asemenea produse.

Conştientizarea legăturilor dintre starea de ansamblu a organizaţiei şi imaginea ei în mediul de afaceri a determinat preocupări tot mai sistematice pentru gestionarea imaginii societăţii 3RDistribution. Astfel, conducerea firmei, împreună cu departamentul de marketing si publicitate, a formulat o strategie de construie a unei imagini pozitive prin protejarea personalităţii, caracterului şi identităţii firmei în mentalitatea individuală şi colectivă. Datorită tuturor acestor factori, societatea a reuşit să-şi surclaseze majoritatea concurenţilor din zonă şi să îşi creeze un nume respectat în domeniul în care activează de un timp relativ scurt.

Societatea comercială 3RDistribution este o societate cu răspundere limitată (SRL), fiind condusă de către trei administratori asociaţi: D-l. Sîrbu Răzvan, D-l. Sîrbu Robert şi D-l. Sîrbu Radu, cu putere deplină asupra întregii activităţi economice, respectiv asupra măsurilor de ordin financiar, administrativ şi resurse umane. Fiecare din cei trei deţine câte 600 de părţi sociale.

În cadrul personalului de conducere responsabilităţile sunt împărţite pe patru posturi principale: director general (Sîrbu Robert), director comercial (Sîrbu Răzvan), director tehnic (Sîrbu Radu) şi director economic (Mihai Mihăiţă). De asemenea, societatea mai are în structura sa încă 32 de angajaţi, dintre care 20 sunt direct productivi.

Preview document

Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 1
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 2
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 3
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 4
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 5
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 6
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 7
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 8
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 9
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 10
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 11
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 12
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 13
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 14
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 15
Contabilitate de gestiune - studiu de caz realizat pe societatea comercială 3RDistribution SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Contabilitate de Gestiune - Studiu de Caz Realizat pe Societatea Comerciala 3RDistribution SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Organizarea Contabilității de Gestiune și a Calculației Costurilor în Condițiile Aplicării Metodei pe Comenzi

CAPITOLUL I Locul şi rolul informaţiilor privind costul de producţie în activitatea de conducere a S.C. Ind Complex CF-S.A. Acţiunea de...

Metode de Evidență Analitică a Cheltuielilor de Producție și Calculație a Costurilor Totale - Metoda Standard - Cost

INTRODUCERE Contabilitatea este o ştiinţă constituită, deoarece operează cu un vocabular specific, dispune de o metodă proprie, de principii şi...

Contabilitatea de Gestiune în Unitatea SC Cristine AP SRL

ARGUMENT În economia de piaţă, activitatea unei întreprinderi se desfăşoară în strânsă interdependenţă cu mediul în care funcţionează şi...

Jurnal și caiet de practică

Student practicant: Institutia partenera de practică: SC PELLA EVENTS SRL Tutore: Damian Oana Perioada stagiului: 12.05.2014 - 30.05.2014 DATA...

Caiet de practică - SC Iulis Pres Services SRL

I. PREZENTARE DE ANSAMBLU Total ore de pregătire practică : 90 h Perioada de desfășurare a programului : 16.12.2013 – 05.01.2014 Firma Gazdă –...

Costuri complete versus costuri parțiale - studiu de caz la SC Confort SA

Rezumat: În acest proiect am prezentat un instrument al controlului de gestiune, respectiv costul.Acesta reprezintă rezultatul calculaţiei, ce...

Caiet de practică - contabilitate și informatică de gestiune

1. PREZENTAREA DE ANSAMBLU A UNITĂȚII ECONOMICE Am efectuat stagiul de practică la SC. VARD Tulcea. SA - Compartimentul Financiar-Contabil din...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Ai nevoie de altceva?