Contabilitatea Capitalurilor Proprii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4596
Mărime: 23.11KB (arhivat)
Publicat de: Petria Costache
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Capitolul I

Studiu de caz – S.C. ”VALMARI 2001” S.R.L.

Prezentarea S.C. ”VALMARI 2001” S.R.L.

S.C. ”VALMARI 2001” S.R.L. a fost constituită în anul 2001 de către domnul Gârbacea Mircea în asociere cu doamna Radu Maria. Forma juridică este de societate cu răspundere limitată, fiind persoană juridică română.

S.C. ”VALMARI 2001” S.R.L. desfăşoară activităţi de contabilitate, expertiză contabilă, audit financiar şi consultanţă în domeniul fiscal.

Prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţiilor capitalul social al firmei este de 2.000.000 lei,subscris şi vărsat în numerar. Acesta este împărţit în 20 de părţi sociale a câte 100.000 lei fiecare. Părţile sociale sunt deţinute astfel:

-Gârbacea Mircea – 1.100.000 lei, împărţit în 11 părţi sociale a 100.000 lei fiecare, adică 55% din capitalul social.

-Radu Maria – 900.000 lei, împărţit în 9 părţi sociale a 100.000 lei fiecare, adică 45% din capitalul social.

Exerciţiul financiar începe la 1 ianuarie şi se încheie la 31 decembrie al fiecărui an.

Societatea nu-şi va putea schimba forma decât prin decizia Adunării Generale a Asociaţiilor şi conform legilor în vigoare.

Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată. Societatea îşi poate înfiinţa, în Bucureşti şi în ţară, filiale, reprezentanţe, agenţii, magazine, puncte de lucru, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În prezent S.C. „VALMARI 2001” S.R.L. desfăşoară activităţi de expertiză, evidenţă contabilă şi audit financiar pentru mai multe societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în ţară sau în străinătate. Firma îşi asumă responsabilitatea de a depune la termen toate fişele fiscale, declaraţiile pentru salarii şi bilanţurile semestriale şi anuale. Este obligată să-şi avertizeze clienţii în cazul în care depăşesc limitele legale şi totodată este obligată să păstreze confidenţialitatea în ceea ce priveşte activitatea societăţilor cărora le ţine evidenţa contabilă.

A C T C O N S T I T U T I V

AL SOCIETĂŢII COMERCIALE

„VALMARI 2001” S.R.L.

Societatea se constituie de către:

- GÂRBACEA MIRCEA, cetăţean român, domiciliat în Bucureşti, str.Băiculeşti nr.9, bl.A1, ap.18, sector 1, identificat cu BI seria BX nr. 032870/22.03.1984 eliberat de secţia 5 Poliţie, născut la data de 09.03.1939 în comuna Moeciu, judeţul Braşov, sex-bărbătesc, căsătorit, CNP1390309400092

- RADU MARIA, cetăţean român, domiciliat în Bucureşti, str.Mihai Eminescu nr.242, sector2, identificată cu BI seria GK nr.211625/31.05.1993 eliberat de IPC, născută la data de 01.03.1952 în Călăraşi, judeţul Călăraşi, sex-femeiesc, căsătorită, CNP 2520301400995

CAPITOLUL I. FORMA JURIDICĂ, DENUMIREA, DURATA ŞI SEDIUL SOCIETĂŢII.

ART.1. Forma juridică a societăţii este de Societate cu Răspundere Limitată, fiind persoană juridică română.

Aceasta îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legea română şi prevederile prezentului act constitutiv.

ART.2. Denumirea societăţii este: SC „VALMARI 2001” SRL, conform dovezii anteriorităţii firmei nr. 114704/11.10.2000, eliberată de Oficiul Registrului Comerţului.

În toate documentele emanate de la societate, denumire va fi urmată de iniţialele „SRL”, adresa şi numărul de înregistrare la Registrul Comerţului,precum şi de celelalte informaţii cerute de lege în cazul societăţilor cu răspundere limitată.

ART.3. Sediul societăţii este în Bucureşti, str.Mihai Eminescu nr.242, sector 2.

Sediul va putea fi schimbat în alt loc din România prin decizia luată de asociaţi şi cu realizarea formalităţilor prevăzute de lege.

Societatea îşi va putea înfiinţa în Bucureşti şi în ţară, filiale, reprezentanţe, agenţii, magazine, puncte de lucru, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

ART.4. Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată. Prin decizia şi cu respectarea procedurii legale asociaţii pot modifica oricând durata de funcţionare a societăţii.

CAPITOLUL II. OBIECTUL DE ACTIVITATE.

Domeniul principal de activitate: Activităţi juridice, contabilitate şi expertiză contabilă, consultaţii referitoare la impunere – Cod CAEN 741

Activitatea principală: Activităţi de contabilitate,expertiză contabilă, audit financiar, consultaţii în domeniul fiscal – Cod CAEN 7412

CAPITOLUL III. CAPITAL SOCIAL.

ART.1. Capitalul social este de 2.000.000 lei, subscris şi vărsat în numerar şi este împărţit în 20 părţi sociale, a câte 100.000 lei fiecare şi va fi deţinut astfel:

- GÂRBACEA MIRCEA – 1.100.000 lei, împărţit în 11 părţi sociale a 100.000 lei fiecare, adică 55% din capitalul social

- RADU MARIA – 900.000 lei, împărţit în 9 părţi sociale a 100.000 lei fiecare, adică 45% din capitalul social.

ART.2. Capitalul social poate fi majorat pe baza hotărârii Adunării Generale a Asociaţiilor, prin crearea de noi părţi sociale, reprezentând noi aporturi în numerar sau în natură ale asociaţiilor sau prin includerea în capitalul social a rezultatelor extraordinare sau a beneficiilor societăţii.

ART.3. Reducerea capitalului social, se face dacă se constată micşorarea capitalului, dar nu înainte de a se face repartizarea profitului.

ART.4. Drepturile şi obligaţiile decurgând din părţile sociale

Fiecare parte socială subscrisă şi vărsată de asociat îi conferă acestuia dreptul la un vot în Adunarea Generală a Asociaţilor, dreptul de a alege şi de a fi ales în organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea beneficiilor conform prevederilor prezentului act constitutiv şi dispoziţiile legale precum şi alte drepturi prevăzute de statut.

Patrimoniul societăţii nu poate grevat de datorii sau alte obligaţii personale ale asociaţiilor. Un creditor al unui asociat poate formula pretenţii numai asupra părţii din beneficiul societăţii ce i se va repartiza acestuia la lichidarea societăţii efectuate în condiţiile prezentului act constitutiv.

ART.5. Cesiunea părţilor sociale

Părţile sociale sunt indivizibile cu privire la societate, care nu recunoaşte decât un proprietar pentru fiecare parte socială.

Cesiunea parţială sau totală a părţilor sociale între asociaţi sau către terţi se poate face pe baza hotărârii Adunării Generale a Asociaţiilor. Cesiunea către terţi este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social. Oferta de cesiune trebuie să fie notificată de asociatul cedent societăţii şi asociaţiilor, indicându-se persoana juridică sau persoana fizică căreia urmează să i se cedeze părţile sociale, precum şi condiţiile cedării.

Dacă un asociat vrea să-şi cedeze părţile sociale, el le va propune cu prioritate spre cumpărare celorlalţi asociaţi.

Cesiunea poate fi efectuată numai după autorizarea de către Adunarea Generală a Asociaţiilor în condiţiile prevăzute de prezentul articol.

Cesiunea are efect faţă de terţi numai în momentul înscrierii ei la Registrul Comerţului.

Dacă societatea a refuzat să consimtă la cesiune, asociaţii sunt obligaţi, în trei luni de la data acestui refuz, să cumpere sau să facă să fie cumpărate părţile sociale la un preţ plătibil în numerar.

Transmiterea morţiş cauza a părţilor sociale este posibilă. Intrarea moştenitorilor în societate se face conform legilor privind succesiunea.

Preview document

Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 1
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 2
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 3
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 4
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 5
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 6
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 7
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 8
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 9
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 10
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 11
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 12
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 13
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 14
Contabilitatea Capitalurilor Proprii - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Capitalurilor Proprii.doc

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Capitalurilor Proprii

DELIMITARI SI STRUCTURI PRIVIND CAPITALURILE PROPRII 1.1.CAPITALURILE PROPRII, ELEMENT DEFINITORIU ÎN APRECIEREA POZITIEI FINANCIARE A...

Contabilitatea capitalurilor proprii la SC Hidroconstructia SA Pitești

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE PRIVIND ORGANIZAREA SI CONDUCEREA CONTABILITATII IN ROMÂNIA 1.1. Întreprinderea-parte integranta a economiei...

Contabilitatea Capitalurilor Proprii

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. “CRONOS” S.A. Iaşi 1.1. ACTIVITATEA ECONOMICO-FINANCIARĂ LA S.C. “CRONOS” S.A. IAŞI Producţia de mătase...

Politici și tratamente contabile privind capitalurile proprii

INTRODUCERE Această lucrare de licență este structurată în patru capitole, în lucrare este prezentată importanța capitalurilor proprii ale unei...

Contabilitatea capitalurilor proprii - pe exemplul SC Office Cleaning SRL Iași

Introducere Contabilitatea are rolul de motor al dezvoltării, în cadrul procesului de construire a unei economii de piață, iar dacă înainte ea era...

Contabilitatea Capitalurilor Proprii

ARGUMENT Contabilitatea a apărut pe o anumită treaptă de dezvoltare a socetăţii omeneşti, din nevoia de a cunoaşte volumul de muncă vie şi...

Contabilitatea Capitalurilor Proprii

Introducere Încă din antichitate, marii gânditori ne încadrau într-o lume în care nevoile nelimitate şi în continuă expansiune ale firii umane se...

Contabilitatea Capitalurilor Proprii

1 Argument Pregatirea cadrelor care lucreaza sau vor lucra in domeniul contabilitatii reprezinta o actiune de maxima importanta si actualitate ,...

Ai nevoie de altceva?