Contabilitatea Decontarilor cu Clientii

Imagine preview
(6/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Decontarilor cu Clientii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Contabilitate, Economie, Management

Cuprins

1. Prezentarea firmei .. 2
2. Obiectul si metoda contabilitati .. 3
2.1. Obiectul de studiu al contabilitati .. 4
2.2. Metoda contabilitati .. 5
2.3. Documente contabile si justificative .. 6
3. Introducere în contabilitatea Clientilor .. 7
3.1. Structura creantelor .. 9
4. Contabilitatea decontarilor cu clienti .. 12
4.1. Contul 411 „Clienti” .. 12
4.2. Contul 418 „ Clienti – facturi de întocmit „ .. 18
4.3. Contul 413 „Efecte de primit” .. 20
4.4. Contul 416 „ Clienti incerti ” .. 22
4.5. Contul 419 „ Clienti – creditori” .. 24
5. Monografia contabila .. 27
6. CONCLUZII .. 30
7. BIBLIOGRAFIE .. 31

Extras din document

2.Obiectul si metoda contabilitatii

Obiectul si metoda contabilitatii. Contabilitatea face parte din evidenta economica. Evidenta economica reprezinta un sistem de înregistrare, de urmarire cantitativa, calitativa si valorica a activitatii si fenomenelor social economice ce se produc intr-un anumit timp si loc. Ea ocupa un loc central în sistemul informational si constituie o pârghie deosebit de importanta în conducerea activitatii economice. Pentru a-si îndeplini rolul, ea trebuie sa fie clara, precisa, simpla si tinuta la zi.

Evidenta economica cuprinde trei forme:

- Evidenta operativa

- Evidenta statistica

- Evidenta contabila

a) Evidenta operativa se înregistreaza la locul si în momentul în care se produc procesele ce se desfasoara în cadrul unitatilor patrimoniale si furnizeaza informatiile necesare contabilitatii si statisticii.

b) Statistica realizeaza o informare postoperativa a rezultatelor activitatii de ansamblu a unitatilor patrimoniale, pe baza datelor furnizate de evidenta operativa, contabila sau culese direct.

c) Contabilitatea furnizeaza cele mai multe si importante informatii ale activitatii manageriale si constituie principalul instrument de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului unitatii si activitatii desfasurate, ocupând locul central în cadrul evidentei economice.

Contabilitatea are doua functii importante:

- Functia de reflectare, oglindire fidela a patrimoniului si proceselor economice care au loc, de gestiune si control al patrimoniului unitatilor si al rezultatelor obtinute de catre acestea.

- Functia de informare cu date certe, a conducerii unitatii patrimoniale, cât si a asociatilor, actionarilor, bancilor, organelor fiscale, clientilor , furnizorilor, altor persoane juridice sau fizice.

În conditiile economiei de piata, o parte din informatiile contabile devin transparente. Ele privesc situatia patrimoniala, rezultatele si situatia financiara, relatiile unitati cu terti si sunt produsul contabilitatii financiare. Cealalta parte a informatiilor contabile sunt confidentiale , privesc numai conducerea unitatii si sunt produsul contabilitatii de gestiune. Separarea celor doua categorii de informatii contabile genereaza dualismul în contabilitate.

Pentru a-si îndeplini functiile contabilitatea trebuie sa satisfaca anumite cerinte: sa fie organizata si condusa în mod corespunzator normelor legale, sa fie tinuta la zi, sa fie clara si precisa sa cuprinda date complete care sa fie furnizate la timp conducerii unitatii si celor interesati în cunoasterea rezultatelor obtinute si gestionarea patrimoniului.

Dat fiind importanta contabilitatii, atât pentru conducerea activitatii unitatilor patrimoniale cât si pentru îndeplinirea datoriilor fata catre bugetul de stat si a altor obligatii, ea trebuind sa fie condusa si organizata dupa principii unitare pe întreaga economie nationala. La noi în tara, prin Legea contabilitatii nr. 82 din 24 Decembrie din anul 1991, prin regulamentul de aplicare al acestei legi si alte acte normative elaborate de Ministerul Finantelor, sunt stabilite normele generale si unitare de organizare si conducere a contabilitatii generale, obligatorii pentru toti agentii economici, persoane fizice sau juridice care au calitatea de comerciant.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Decontarilor cu Clientii.doc

Alte informatii

Grup Scolar Industrial E. U. Timisoara