Contabilitatea imobilizărilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 9507
Mărime: 174.74KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Constantin Enache, Constantin Mecu
proiectul a fost prezentat in cadrul UNIVERSITATII "SPIRU HARET",FACULTATEA MANAGEMENT BRASOV,SPECIALIZARE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Extras din proiect

Tranzitia la economia de piata presupune cunoasterea aprofundata a realitatilor din tara noastra, a experientei si modelelor de economie de piata existente in tarile dezvoltate preluandu-se de la acestea acele elemente care se pot aplica cu succes.

Programele de reforma includ trei masuri fundamentale: a) liberalizarea economica; b) privatizarea; c) stabilizarea macroeconomica.

Activitatea economica presupune promovarea criteriului de rationalitate, calcule stiintifice, o anumita tehnica de gandire economica, un anumit comportament in gestionarea resurselor si in adoptarea deciziilor.

In pregatirea profesionala, stiinta economica are drept punct de plecare studierea nevoilor si resurselor activitatii economice, a fenomenelor si proceselor economice.

Actvitatea economica este o componenta fundamentala a actiunii umane, in cadrul careia prin adoptarea si folosirea resurselor economice au loc procesele de productie, de circulatie, de distributie si consum de bunuri si servicii in vederea satisfacerii cerintelor.

Microeconomia reprezinta activitatea economica la nivelul entitatii economice.

Sistemul stiintelor economice este dinamic si deschis, imbogatindu-se, de la o perioada la alta, pe masura progresului stiintei, impunandu-se discipline economice noi, cum ar fi: economia mediului inconjurator, economia urbana, economia investitiilor in strainatate, si a intreprinderilor multinationale.

Economia, ca stiinta autonoma presupune o metoda si un ansamblu de principii, de procedee si tehnici de cercetare care au rolul de a contribui la explicarea si rezolvarea cu eficienta a problemelor practicii economice.

Teorii economice au aparut inca din antichitate, apoi, o lunga perioada de timp in evul mediu, iar odata cu epoca moderna aparand noi curente de gandire economica.

In perioada postbelica, stiinta economica si-a imbunatatit substantial continutul, astfel, in numeroase lucrari abordandu-se problematica macrodeciziei economice, a cresterii economice, echilibrului macroeconomic si optimului economic, a pietei, fluctuatiilor, ocuparii si somajului, inflatiei, rolului statului in economie.

Satisfacerea nevoilor de consum ale oamenilor se realizeaza prin intermediului bunurilor si serviciilor.

Astfel, fiecare societate umana trebuie sa-si organizeze activitatea economica astfel incat sa raspunda la intrebarile fundamentale interdependente: Ce?, Cat?, Cum si pentru cine produce?

Activitatea economica in societate se desfasora de catre oameni organizati in cadrul unor unitati economice, profitabile, specializate pe domenii distincte. Agentii economici participa la viata economica a societatii indeplinind in acest sens anumite roluri si avand anumite comportamente economice, grupandu-se pe sectoare pe baza functiei lor principale in economie.

In randurile agentilor economici includem intreprinderile, gospodariile familiilor sau menajurilor, administratiile publice si private, institutiile de credit si asigurari, strainatatea.

Statul spre deosebire de inteprinzător şi acţionar are interese prezente şi de perspectivă . Pe de o parte, el urmăreşte ca profitul anual obţinut să fie cât mai mare iar pe de altă parte statul nu poate fi indiferent faţă de progresele viitorului în ceea ce priveşte partea economică, faţă de interesul investitorului de a-şi lărgi activitatea, ceea ce va genera atât profituri mari cât şi noi locuri de muncă .

Unitatea economica trebuie să promoveze o astfel de politică încât mărimea amortismentului să nu greveze asupra poziţiei pe care o are pe piaţă unitatea prin intermediul preţului de vânzare şi în acelaşi timp să-i asigure resursele necesare dezvoltării sale viitoare .

I. CAPITOLUL INTRODUCTIV

1.MOTIVATIE SI METODE STIINTIFICE DE CERCETARE FOLOSITE

Prezentul proiect a fost gandit si redactat ca un material complementar, urmand atingerea obiectivului de a prezenta o viziune complementara a conceptelor privind analiza economico-financiara a imobilizarilor corporale, printr-o abordare analitica.

Continutul acestui proiect este structurat pe capitole care corespund structurii analizei economico-financiare a imobilizarilor corporale. Fiecare din aceste capitole cuprinde pe scurt aspectele teoretice si prezentarea unui studiu de caz, sistemul informational al imobilizarilor corporale reprezentand un mijloc de baza al managementului intreprinderii moderne.

Contabilitatea imobilizarilor corporale, ca parte a stiintei economice in general si a contabilitatii in particular este foarte apropiata de granita cu matematica, cercetarile operationale, modelarea matematica.

Contabilitatea imobilizarilor corporale foloseste in cea mai mare parte sistemul informational al entitatii patrimoniale.

Preview document

Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 1
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 2
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 3
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 4
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 5
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 6
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 7
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 8
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 9
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 10
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 11
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 12
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 13
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 14
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 15
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 16
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 17
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 18
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 19
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 20
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 21
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 22
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 23
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 24
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 25
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 26
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 27
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 28
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 29
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 30
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 31
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 32
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 33
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 34
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 35
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 36
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 37
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 38
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 39
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 40
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 41
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 42
Contabilitatea imobilizărilor - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Imobilizarilor Corporale.doc

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea imobilizărilor corporale

INTRODUCERE 1. Evolutia si rolul contabilitatii ca instrument de gestiune Evoluţia contabilităţii este strâns legată de evoluţia economică,...

Contabilitatea și Controlul Imobilizărilor

CAPITOLUL І ACTIVE IMOBILIZATE – CARACTERIZARE GENERALĂ 1.1. PROBLEME DE BAZĂ PRIVIND ORGANIZAREA SISTEMULUI CONTABILITĂŢII Pe plan mondial,...

Contabilitatea Imobilizărilor

CAPITOLUL .I.PREZENTAREA GENERALA A S.C. MEVA S.A 1.1.PREZENTAREA SOCIETĂŢII S.C.MEVA S.A. este aşezată în lundul drumului european E 70, pe...

Contabilitatea și gestiunea imobilizărilor corporale la SC Aurora SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE Societatea care va fi prezentata în continuare se numeste S.C. AURORA S.A. din Brasov. 1.1....

Contabilitatea imobilizărilor corporale - SC Alpha Gaz SRL

CAP. I PREZENTAREA SOCOETĂŢII COMERCIALE 1.1. Istoricul şi obiectul de activitate al S.C „ALPHA GAZ” S.R.L. LUGOJ Societatea comercială este o...

Contabilitatea imobilizărilor corporale în cadrul SC Elimad Mob SRL

I. INTRODUCERE Normalizarea contabilă din România cunoaşte profunde modificări pentru asigurarea comparabilităţii cu normele internaţionale. Este...

Contabilitatea imobilizărilor în condițiile aplicării Standardelor Internaționale de Contabilitate la Direcția de Radiocomunicații Timișoara

CAPITOLUL 1 Prezentarea Societăţii Naţionale Radiocomunicaţii SA - Direcţia Radiocomunicaţii Timişoara 1.1. Scurt istoric S.N. Radiocomunicaţii...

Studiu privind organizarea contabilității imobilizărilor corporale la SC Fotoxpress SRL

INTRODUCERE Contabilitatea este un instrument de cunoastere, gestiune, si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute care asigura...

Ai nevoie de altceva?