Contabilitatea Inventarierii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Inventarierii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

TEMA: Organizarea inventarierii elementelor patrimoniale in cadrul S.C. Spicul S.A.

Introducere

Capitolul I: Caracteristici tehnico – organizatorice si
economice in cadrul S.C. Spicul S.A.

Capitolul II: Organizarea si etapele inventarierii.

2.1 Scopul inventarierii.
2.2 Functiile inventarierii.
2.3 Etapele inventarierii.
2.4 Documentele folosite la inventariere.

Capitolul III :Efectuarea inventarierii in cadrul
S.C.Spicul SA

Capitolul IV: Concluzii si propuneri.

Bibliografie

Extras din document

Lucrarea de fata,”Contabilitatea inventarierii” prezinta rolul inventarierii contabilitatii în activitatea de conducere si organizare în cadrul S.C. Spicul S.A.

În acest scop s-a studiat bibliografia de specialitate, s-au facut cercetari asupra societatilor comerciale din zona orasului si s-a constatat ca modernizarea contabilitatii este de fapt o noua conceptie pentru prezent, dar mai ales pentru viitor.

Se poate remarca cresterea responsabilitatii societatilor comerciale privind eficienta economica, capacitatea de a rezista concurentei.

În studiul efectuat asupra activitatii S.C. Spicul S.A. am aprofundat în mai deosebit problema inventarierii patrimoniului, datorita importantei pe care o prezinta.

Inventarierea este lucrarea preliminara care stabileste situatia reala a patrimoniului si se refera atât la constatarea marimii faptice a elementelor patrimoniale, cât si la evaluarea lor la nivelul valorii actuale.În conformitate cu regulamentul de aplicare a Legii contabilitatii nr.82/1991 evaluarea activelor si pasivelor inventariate se face la preturile folosite la înregistrarea acestora în contabilitate pe baza documentelor justificate.Prin inventariere se constata în ce masura se asigura integritaea materiala si gestiunea rentabila a valorilor economice componentiale patrimoniului.

Pentru a cunoaste situatia reala a patrimoniului reflectat în contabilitate trebuie sa se verifice existenta faptica, directa a tuturor elementelor sale, în scopul descoperirii neconcordantelor dintre datele înregistrate în conturi si realitatea de pe teren.

În continuare elementele patrimoniale constatate faptic se evalueaza la valoarea actuala sau curenta.

Studiu nu s-a oprit la partea stiintifica, ci pe baza datelor culese s-au întocmit toate documentele în care sunt consemnate elementele patrimoniale supuse inventarierii prezentate în anexe.

Capitolul I

Cracteristici tehnico – organizatorice si economice în cadrul S.C. Spicul S.A.

Societatea a fost înfiintata prin HGR nr.1353/1990 privind înfiintarea de societati comerciale pe actiuni în industria alimentara,publicata în Monitorul Oficial al României,partea I,nr 31 din 8 februarie 1991;prin divizarea fostei întreprinderi judetene de morarit si panificatie I.M.P.P.F.,cu sediul la Alexandria.

În perioada cuprinsa intre momentul înfiintarii si pâna în anul 1993,firma si-a desfasurat activitatea cu bune rezultate,toate compartimentele sale fiind completate cu personal competent.În anul 1993,prin semnarea succesiva a contractelor de vânzare-cumparare de actiuni,societatea a fost privatizata.

Structura societatii:

- Doua unitati de morarit,Moara nr.1 si Moara nr.2

- O fabrica de pâine

- Doua ateliere:produse de patiserie si zaharoase

- Un atelier de reparatii auto

- Un depozit de materii prime si materiale

- Centrala termica proprie

- Depozit combustibil

- O magazie de piese de schimb;alta de alte materiale

- 10 centre de desfacere a pâinii si a produselor de panificatie

În scopul modernizarii procesului de productie din Fabrica de pâine,cât si pentru cresterea calitatii produselor,în 1998 a fost achizitionata din import un malaxor intensiv,din Italia,investitie relizata prin mijloace proprii.

Pe toata perioada desfaturarii activitatii sale si pâna în prezent,firma s-a dovedit a fi efectiv principalul furnizor de produse de panificatie pentru colectivitatea orasului,cât si pentru populatia a o serie de localitati rurale aflate în zona sa limitrofa.De asemenea,firma este singurul agent economic care preia din zona importante cantitati de grâu ale producatorilor agricoli individuali,ori asociati.

Principalii furnizori de materie prima sunt: S.C.BOIANU S.A. (Stoicanesti, Olt),S.C. AGROMEC S.A. (Dobrotesti,Teleoman) – pentru grâu; firma B.B.G. FOODS (Bucuresti) – pentru drojdie comprimata; Salina Ocna Moldovei – pentru sare; Rafinariile Astra (Ploiesti si Brazi) – pentru combustibil tip III.

Produsele oferite de firma:

- sortimente de faina: - faina alba tip 650

- faina alba tip 550

- faina alba tip 480

- tarâte de grâu

- zoana pleava

- pâine si alte produse de panificatie

- produse de patiserie

- produse zaharoase

Din anul 1991,anul înfiintarii firmei, si pâna în prezent,gama sortimentala a produselor de panificatie a cunoscut o crestere semnificativa.Astfel,daca în anul 1991,erau fabricate 5 sortimente de pâine si alte produse marunte e franzelarie,în prezent, Fabrica de pâine si cele doua ateliere de patiserie produc un nr. de 21 de sortimente.

Pentru obtinerea produselor de panificatie,firmr are în dotare fabricii de pâine 2 cuptoare – tunel.

Pprodusele de franzelarie,de patiserie si alte produse zaharoase sunt obtinute în doua miniatelierede productie dotate cu cuptoare electrice,unul rotativ,achizitionat din Italia,cel de al doilea fix,de fabricatie olandeza.

Pâna la finalizarea procesului de modernizare a morii nr.2,în anul 1995,firma producea prin cele doua subunitati de morarit (Moara nr.1 si Moara nr.2) numai sortimentul de faina alba tip 650,dat fiind gradul de uzura fizicasi morala a utilajelor.Ulterior,repunerii în functiune a acesteia,a fost posibil sa se obtina sortimente de calitate superioara,faina alba tip 550 si faina alba tip 480 – mult solicitate pe piata,atât pentru produsele de panificatie,cât si pentru paste de productie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Inventarierii.doc

Alte informatii

Inventarierea elementelor patrimoniale