Contabilitatea Investitiilor Financiare pe Termen Scurt la SC Ethos SA

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Investitiilor Financiare pe Termen Scurt la SC Ethos SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 57 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Argument
Capitaloul 1 delimitari privind investitiile financiare pe termen scurt
1.1 Actiuni
1.2 Obligatiuni
1.3 Alte investitii financiare pe termen scurt
1.4 Evaluarea investitiilor financiare pe termen scurt
1.5 Formele pietei capitalurilor:
- Bursa de valori din Londra
- Bursa de valori din Bucuresti
- Functiile indeplinite de catre Bursa de valori
Capitolul 2 Prezentarea conturilor ce reflecta investitii financiare pe termen scurt si analiza lor
2.1 Contul 109 “Actiuni proprii”
2.2 Contul 501 “Actiuni detinute la entitatile afiliate”
2.3 Contul 505 “Obligatiuni emise si rascumparate”
2.4 Contul 506 “Obligatiuni”
2.5 Contul 508 “Alte investitii pe termen scurt si creante asimilate”
2.6 Contul 509 “Varsaminte de efectuat pentru investitii financiare pe termen scurt”
2.7 Contabilitatea rezervelor pentru deprecierea actiunilor
2.8 Contabilitatea dividendelor
2.9 Schimbari in Planul General de Conturi privind investitiile financiare pe termen scurt
2.10 Impactul IAS si IFRS asupra sistemului contabil romanesc
Capitolul 3 Studiu de caz privind investitii financiare pe termen scurt la societatea SC ETHOS SA
3.1 Aplicatii privind investitii financiare pe termen scurt
3.2 Prezentarea SC ETHOS SA
3.3 Monografie contabila privind investitiile financiare pe termen scurt
Concluzii

Extras din document

Argument

In mod cert se poate face legatura intre dezvoltarea capitalismului si dezvoltarea contabilitatii.unul dintre cele mai semnificative exemple il constiutuie cazul Romaniei.

Datoria conditiilor istorice, in Romania, capitalismul s-a impus destul de tarziu fata de statele vest-euroepene.Cercetarile efectuate indica o evolutie mai lenta a contabilitatii pe teritoriul tarii noastre.primele carti de contabilitate apar abia spre a doua jumatate a secolui al XIX-lea, la inceput ca traducei ale unor tratate de contabilitate din Occident.

Pana in secolul al XIX-lea contabilitatea nu s-a impus ca o necessitate a vietii economice romanesti, esi, in mod cert, se organiza in anumite domenii.

Din secolul al XIX-lea industria a luat un mare avant; s-a realizat moneda proprie a tarii, un sistem monetar de credit si s-a organizat invatamanutl de specialitate.

Tema pe care mi-am ales-o este “Contabilitaea investitiilor financiare pe termen scurt”.Am ales sa abordez acesta tema deoarece mi se pare un subiect foarte interesant cu o diversitate mare de operatii.De asemenea ma ajuta la utilizarea informatiilor contabile si financiare pentru luarea deciziilor si la imbogatirea cunostiintelor necesare pentru un viitor post de contabil intro intreprindere.Astef voi putea aplica tehnicile si pocedurile de inregistrare operativa si contabila din patrimoniu.

Pentru exemplificarea acestei teme mi-am ales SC ETHOS SA societate cu sediul social in Bucuresti, starada Consecventei, numarul 45, bloc 2, scara A, apartament 2, sector 5.

Capitolul 1

Delimitari si structuri privind investitiile financiare pe termen scurt

Activele financiare sunt formate din titlurile sau hartiile de valoare, care pot fi: pe termen scurt, atunci cand faciliteaza plasamente si respective finantari pe perioade mai mici de un an si pe termen lung, cand sunt utilizate pentru plasamente si finantari pe perioade ce depasesc un an.

Hartiile de valoare pe termen scurt (efectele de comert, bonurile de tezaur, certificatele de deposit, etc) sunt emise si negociate in cadrul pietei monetare si aduc venituri sub forma dobanzilor.

Hartiile de valoare pe termen lung cuprind, in principal, actiunile si obligatiunile su sunt tranzationate in cadrul pietei capitalului.In functie de veniturile generate, ele sunt grupate in:hartii de valoare cu venituri fixe-obligatiunile si actiunile peilegiate; hartii cu venituri variabile-actiunile ordinare.

Investitiile financiare pe termen scurt reprezinta acele valori mobiliare, transmisibile si negociabile care fac obiectul tranczactiilor financiare;sunt investitii financiare temporare efectuate de unitatea patrimoniala si sunt repreznentate de actiunile proprii rascumparate, obligatiunile emise si rascumparate, obligatiunile achizitionate si de alte investitii financiare pe termen scurt achizitionate de unitatea patrimoniala, in vederea realizarii unui profit intr-un termen scurt.

1.1Actiuni

In economia de piata principalele intreprinderi cu scop lucrative sunt organizate ca societati pe actiuni.Capitalul unei asemenea firme se constituie prin aportul asociatilor-persoanele fizice(indivizi, familii) si personae juridice(societati, asociatii, organizatii)-numiti actionari.Ca expresie a participarii la capitalul firmei, fiecare asociat primeste un numar de actiuni, proportional cu capitalul banesc subscris.

Reglementarile din diferite tari atesta o gama larga de situatii privind regimul juridic al actiunilor, drepturile si riscurile pe care le confera posesorului lor.Astfel, detinatorul de actiuni obtine o parte din profitul societatii pe actiuni numita dividend, care variaza de la un an la altul in functie de rezultatele economico-financiare ale societatii si de aceea actiunile se numesc titluri cu venit variabil.Actionarul participa prin vot la alegerea membrilor consiliului de administratie, la adoptarea altor decizii de catre Adunarea Generala a Actionarilor, are drreptul de a fi informal asupra gestiunii si situatiei economico-financiare a firmei, pe baz accesului la diferite documente si a explicatiilor primite de la conducerea executiva.posesorul de actiuni obtine o parte din cpitalul firmei in cazul cand aceasta este lichidata si suporta o parte din pierderi cand se obtin rezultate necorespunzatoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Investitiilor Financiare pe Termen Scurt la SC Ethos SA.doc