Contabilitatea Operatiunilor de Incasari si Plati Efectuate prin Conturi Curente si in Numerar

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Operatiunilor de Incasari si Plati Efectuate prin Conturi Curente si in Numerar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 90 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihaela Toderita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

INTRODUCERE pag. 4 – 6
Consideratii generale privind organizarea
si conducerea contabilitatii financiare pag. 7 – 8
Organizarea structurale a contabilitatii financiare pag. 9 – 11
CAP. I. – CONTABILITATEA DECONTARILOR
PRIN CONTURILE BANCARE.(introducere) pag. 12 – 17
Cap. I.1. – Contabilitatea valorilor de incasat pag. 18 – 55
Cap. I.2. – Contabilitatea decontarilor prin conturile
curente si a dobanzilor aferente pag. 56 – 62
CAP. II. – CONTABILITATEA OPERATIUNILOR
DE INCASARI SI PLATI IN NUMERAR.(introducere) pag. 63
Cap. II.1. – Principii generale pag. 64 – 67
Cap. II.2. – Contabilitatea decontarilor in numerar pag. 68 – 75
Cap. II.3. – Contabilitatea altor valori pastrate in casierie pag. 75 – 79
Cap. II.4. – Contabilitatea avansurilor de trezorerie pag. 79 – 83
Cap. II.5. – Contabilitatea viramentelor interne pag. 84 – 86

Extras din document

INTRODUCERE

Informatia economica si indeosebi informatia contabila este in prezent un element indispensabil al progresului social. Conducerea activitatilor economice a depasit de multa vreme stadiul de maiestrie, rutina, arta (in care intuitia juca un rol esential) si a devenit o activitate in care cunoasterea si informarea sunt atribute esentiale ale oricarui act decizional. Este unanim recunoscut faptul ca cea mai mare parte dintre informatiile utilizate in procesele manageriale sunt de natura contabila. Iata de ce administrarea si conducerea unei afaceri, indiferent de intinderea sa , este de neconceput fara contabilitate, fara o informatie de calitate si obtinuta in timp util. Ordonata si bazata pe o logica ce nu de putine ori s-a dovedit apropiata de cea a matematicii, stiinta contabilitatii si-a pus intotdeauna amprenta asupra tuturor activitatilor desfasurate de omenire, incepand cu perioada antica, continuand in prezent si prelungindu-se in perioadele viitoare.

Iata motivul care a stat la baza studierii contabilitatii financiare, ca ramura principala a contabilitatii de baza, ca o sinteza a multiplelor probleme teoretice si practice cu care se confrunta lucratorii din acest sector de activitate. Domeniu specializat al contabilitatii si atat de util informarii utilizatorilor externi, contabilitatea financiara are ca obiective masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalului, precum si a rezultatelor obtinute din administrarea averii intreprinderii. Pentru atingerea acestor obiective contabilitatea finanaciara trebuie sa asigure: inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea si pastrarea informatiilor referitoare la: pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, pentru cerintele decizionale ale intreprinderii, dar mai ales in relatiile cu investitorii actuali sau potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile guvernamentale si alti utilizatori.

Prin modul de prezentare a structurilor specifice contabilitatii financiare (active, datorii, capital propriu, venituri, cheltuieli ) s-au urmarit, deopotriva, aspectele teoretice privind definirea si structurarea lor, precum si cele aplicative legate de constatarea, evaluarea si inregistrarea in contabilitatea financiara a diferitelor operatiuni. Mai mult, sunt dezbatute unele particularitati generate de armonizarea contabilitatii romanesti cu prevederile Directivei a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si ale Standardelor Internationale de Contabilitate.

Ca stiinta, contabilitatea financiarara are o teorie si metoda proprie privind inregistrarea intr-o anumita ordine si pe baza unor principii a tuturor operatiunilor financiare ce produc modificari in masa averii intrprinderii, cum sunt:

- Principiul gestionar si al reprezentarii exhaustive a starii si miscarii averii intreprinderii;

- Dubla reprezentare a starii si miscarii averii intreprinderii;

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Operatiunilor de Incasari si Plati Efectuate prin Conturi Curente si in Numerar.doc