Contabilitatea Salariilor

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Salariilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Cap. I
1. Prezentare SC PRINTMAN SRL.3
2. Organizarea si tinerea contabilitatii.4
Cap. II Prezentarea din punct de vedere teoretic a problematicii analizate la nivelul compartimentului financiar-contabil .5
1.Registrele de contabilitate . 5
2. Documente privind organizarea contabilitatii materialelor. 6
3. Documente privind organizarea contabilitatii imobilizarilor.7
4. Documente privind organizarea contabilitatii mijloacelor banesti.8
5. Documente privind organizarea contabilitatii
cheltuielilor si veniturilor.8
6. Documente privind organizarea contabilitatii generale .9
7. Documente privind organizarea inventarierii patrimoniului.9
Cap. III Contabilitatea salariilor . 10
1. Salariul-prezentare. 10
2. Calculul salariului.10
3. Retineri din salariu.11
4. Datorii sociale .11
5. Conturi si documente specifice .12
6. Monografie .14
Bibliografie .15

Extras din document

Capitolul I :

1. Prezentarea entitatii economice, modul de constituire si functionare ; etapele constiuirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare.

Societatea comerciala PRINTMAN S.R.L. este persoana juridica cu capital integral romanesc, care a fost infiintata in data 02.03.2000, in baza legii 31/1990 republicata, prin aporturi in numerar de catre cei patru asociati :

-Zamfir Paul-Andrei, cetatean roman, rezident, aport la capital 50 lei

-Cobianu Mihai-Adrian, cetatean roman, rezident, aport la capital 50 lei

-Gora Vladimir- Maxim, cetatean roman, rezident, aport la capital 50 lei

-Popian Carlo-Pavel, cetatean roman, rezident, aport la capital 50 lei

Societatea are sediul social in Bucuresti, avand ca obiect principal de activitate comertul cu consumabile tipografice. Numarul si data inregistrarii la Registrul Comertului este J40/2040/02.03.2000 . Inca de la inceput s-a declarat ca societate comerciala platitoare de TVA , avand CODUL UNIC de inregistrare RO 12755828 din data de 09.03.2000.

In prezent societatea are un numar de 20 angajati permanenti din care : 12 personal TESA, 4 soferi, 4 personal depozit, manipulare si activitati anexe.

Grupele de produse comercializate de SC PRINTMAN SRL sunt : placi offset, cerneluri tipografice si flexografice, cauciuc offset, termoclei, lacuri, aditivi, alcool izopropilic, filme, folie de montaj.

Portofoliul PRINTMAN SRL cuprinde peste 200 de clienti, atat din Bucuresti cat si din tara.

Actul constitutiv al societatii PRINTMAN SRL cuprinde:

a) DENUMIREA SOCIETATII:

Denumirea societatii comerciale este S.C. PRINTMAN S.R.L. societate cu raspundere limitata. In toate documentele, facturile, anunturile, publicatiile si celelalte acte emanand de la societate se va mentiona denumirea societatii, forma juridica, sediul, numarul din Registrul Comertului, codul unic de inregistrare precum si capitalul social. Denumirea societatii a fost verificata si rezervata la Registrul Comertului, eliberandu-se dovada privind anterioritatea firmei nr. 12694/08.02.2000

b) FORMA JURIDICA :

Societatea comerciala PRINTMAN SRL este persoana juridica romana, avand forma juridica a unei societati cu raspundere limitata.

c) SEDIUL SOCIETATII:

Sediul social al societatii este in Bucuresti, sos. Mihai Bravu nr. 174, bl 229, sc. A, et. 3, ap.13, sector 2. Sediul poate fi transferat in alt loc din Romania, in virtutea unei decizii a asociatiilor, luata conform legii si a actului constitutiv.

d) DURATA SOCIETATII:

Durata de functionare a societatii este nelimitata in timp, cu incepere de la data inmatricularii acesteia la Registrul Comertului.

e) OBIECTUL DE ACTIVITATE:

La infiintare domeniu de activitate principal a fost Comert cu amanuntul, in magazine specializate, al altor produse n.c.a.-cod CAEN 524, iar activitatea principala a constat in Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrice de uz casnic-cod CAEN 5245.

Pe parcursul activitatii, in urma hotararii adunarii generale a asociatiilor, adoptata in conditiile legii, s-a luat decizia modificarii actului constitutiv cu privire la domeniul principal de activitate/activitate principala; obiect de activitate. Cererea de inregistrare a actului modificator al actului constitutiv a fost inregistrata sub nr. 303715/30.06.2006 si admisa de judecatorul delegat in baza incheierii nr. 37569/04.07.2006 si inregistrata la Registrul Comertului .

Principalul obiect de activitate al firmei , pana in prezent il constituie Comertul cu ridicata al altor produse intermediare, n.c.a.- consumabile tipografice-cod CAEN 5156

f) CAPITALUL SOCIAL:

La infiintare capitalul social, subscris si varsat, al firmei a fost de 200 lei format din 20 de parti sociale, in valoare nominala de 10 lei fiecare, detinut in proportie egala de cei patru asociati respectiv 25% fiecare.

Pe parcursul activitatii capitalul social a fost majorat prin incorporare de rezerve ajungand in prezent la suma de 3.200 lei.

Participarea asociatilor la profit si pierderi este proportionala cu aportul lor la capitalul social.

g) CONDUCEREA SI ADMINISTRAREA SOCIETATII:

Societatea este administrata si reprezentata, pe durata nelimitata, de cei patru asociati respectiv Zamfir Paul-Andrei, Cobianu Mihai-Adrian, Gora Vladimir-Maxim si Popian Carlo-Pavel.

Administratorii sunt raspunzatori fata de societate pentru prejudiciile rezultate din instructiuni sau abateri de la dispozitiile legale,precum si pentru abateri de la actul constitutiv si pentru grseli de administrare a societatii

h) BENEFICII SI PIERDERI:

Beneficiile reale si eventualele pierderi ale societatii sunt distribuite asociatiilor pe baza bilanturilor, proportional cu partile sociale detinute de acestia, respectiv 25% fiecare.

i) FORTA DE MUNCA:

Societatea poate angaja personal cu contract de munca, cu respectarea prevederilor Codului Muncii si regimului de asigurari sociale. In prezent societatea are 20 de salariati cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

j) MODIFICAREA FORMEI JURIDICE, DIZOLVARE, LICHIDAREA SOCIETATII:

Societatea poate fi transformata in orice alta forma de societate prin decizia Adunarii Generale, cu respectarea formalitatilor legale de inregistrare si publicitate prevazute pentru societatile comerciale.

Dizolvarea si lichidarea societatii se vor face in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 republicata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Salariilor.doc

Alte informatii

Prezentat in cadrul Facultatii USH