Contabilitatea Salariilor

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Salariilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CAPITOLUL I.
PREZENTAREA ACTIVITATII ECONOMICE
A FIRMEI S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L.
CAPITOLUL II.
PREZENTAREA DIN PUNCT DE VEDERE TEORETIC AL CONTABILITATILOR SALARIILOR
CAPITOLUL III.
CIRCUITUL DOCUMENTELOR IN UNITATE
CAPITOLUL IV.
SISTEMUL INFORMATIC PRIVIND CONTABILITATEA ŞI GESTIUNEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE
CAPITOLUL V.
PRINCIPALELE OPERATII ECONOMICE PRIVIND CONTABILITATEA SALARIILOR EFECTUATE LA S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L.
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

I. PREZENTAREA ACTIVITATII ECONOMICE

A FIRMEI S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L.

Una dintre firmele reprezentative in domeniul constructiilor pe piata romaneasca este S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L.

Firma a luat fiinta in anul 2005 oferind pe piata servicii superioare la preturi rezonabile. Astfel executa atât lucrari noi cât si extinderi, consolidari, reparatii capitale, reparatii curente, amenajari interioare la constructii existente. Pentru lucrarile contractate de societatea S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L., asigura si servicii de proiectare si consultanta tehnica în alegerea solutiilor. O importanta deosebita s-a pus pe dotarea tehnica cu utilaje, masini, echipamente, scule specifice pentru diverse ctivitati desfasurate.Conducerea societatii este asigurata astazi de o echipa cu experienta manageriala iar personalul muncitor de care dispune firma S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L. este un personal calificat în domeniu. Încercând mereu sa-si însuseasca si sa utilizeze tehnologii de ultima generatie si reusind sa asigure calitatea lucrarilor pe care le executa, S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L. a reusit sa obtina aprecierea si încrederea beneficiarilor avand atat ca furnizori cat si clienti firme cunoscute.

Personalul muncitor de care dispune S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L. este un personal calificat în domeniu, toate acestea dând siguranta si posibilitatea de a lucra eficient, atât sub aspectul calitatii cât si din punct de vedere economic.

De asemenea, S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L. dispune de certificate de conformitate pentru toate produsele sale şi are sistemul calităţii certificat internaţional ISO 9000.

Activitatea principala ce va fi desfasurata de societatea comerciala S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L. o costituie constructii de cladiri si lucrari de geniu. Cod CAEN 5412.

S.C. „STONE CONSTRUCT ACTIV” S.R.L. s-a preocupat încă de la înfiinţare de preluarea şi introducerea în execuţie a unor tehnologii moderne care se practică în ţările avansate şi care asigură obţinerea unor lucrări de cea mai bună calitate în condiţiile unei productivităţi sporite.

Beneficiarii lucrarilor executate de aceasta companie beneficieaza de reduceri cat si de garantie asupra lucrarilor, astfel clientii acestei firme sunt intotdeuna multumiti si gata oricand sa mai apeleze la serviciile firmei.

CAP.II. PREZENTAREA DIN PUNCT DE VEDERE TEORETIC AL CONTABILITATILOR SALARIILOR

Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani sisau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege,indifferent de perioada la care se refera,de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda,inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.

Salariul cuvenit pentru munca prestata se calculeaza in cote sau tarife procentuale aplicate la volumul incasarilor,achizitii,etc.

Pentru stabilirea concreta a drepturilor si obligatiilor salariatilor,angajarea se face prin incheierea unui contract individual de munca.Acesta este contractul in temeiul caruia o persoana fizica (salariat)se obliga sa presteze munca pentru o persoana fizica sau juridical in schimbul unei remuneratii(salariul).

Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor in forma scrisa si in limba romana.Obligatia de incheiere a CIM-ului revine angajatorului

SALARIUL BRUT este alcatuit din salariul de baza,la care se adauga sporuri si adaosuri.

Formele de organizare si salarizare a muncii care se pot aplica sunt:

1) in regie sau dupa timp in acord direct,indirect sau progresiv sau alte forme de salarizare specifice activitatii.

2) in cazul acordarii salariatului in regie,salariul de baza stabilit pe ore,zi sau luna,se acorda personalului pentru timpul efectiv lucrat la realizarea la timp a indatoririlor de serviciu.

3) in cazul acordului direct salariul cuvenit este direct proportional cu cantitatea de produse sau lucrari realizate final,stabilite prin inmultirea tarifului pe unitate de produs cu realizarile(numar de produse realizate).

4) in cazul acordului indirect salariatii personalului deservesc nemijlocit mai multi lucratori salarizati in acord direct si ale caror realizari sunt conditionate de felul cum sunt deserviti se acorda proportional cu nivelul mediu de indeplinire a normelor de catre lucratorii respective.

5) in cazul acordului progresiv la un anumit nivel dinainte stability,tariful pe unitate de produs sau lucrare se majoreaza in anumite proportii.Tariful majorat se poate aplica fie la cantitatea de produse realizate peste nivelul stabilit,fie la intreaga cantitate realizata atunci cand s-a atins nivelul de productie stabilit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Salariilor.doc

Alte informatii

Proiect licenta in cadrul Universitatii Spiru Haret , fac de MANAGEMENT FINANCIAR-CONTABIL, specializarea CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE, nr de pagini 35, numar maxim pt perioada actuala la sustinerea licentelor