Contabilitatea si Analiza Rezultatelor Financiare

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea si Analiza Rezultatelor Financiare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 77 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Platon Tatiana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Întroducere pag. 2-4
CAPITOLUL I. Componenta si structura rezultatelor financiare.
I.I. Esenta si necesitatea rezultatelor financiare pag. 5-6
I.2. Componenta economica, structura cheltueililor si veniturilor pag. 7-20
CAPITOLUL II. Organizarea contabilitatii rezultatelor financiare si repartizarii beneficiului.
2.I. Contabilitatea beneficiului si pierderilor pag. 21-37
2.2. Contabilitatea utilizarii si repartizarii beneficiului pag. 38-52
2.3. Modul de întocmire, completare si prezentare a raportului privind rezultatele financiare pag.53-63
CAPITOLUL III. Analiza rezultatelor financiare si repartizarii beneficiului.
3.I. Analiza stucturii profitului pîna la impozitare pag. 64-65
3.2. analiza factoriala a profitului din activitatea operationala a marjei comerciale pag.66-67
3.3. Analiza profitului brut al întreprinderii pag.68-75
3.4. Analiza rentabilitatii pag.76-77
Închiere
Bibliografie pag.78

Extras din document

ÎNTRODUCERE

În conformitate cu Legea despre evidenta contabila, raportul financiar reflecta situatia financiara a agentului si totalitatea rezultatelor efectiv obtinute prezentate utilizatorilor în conformitate cu formele stabilite.

Forma, volumul si structura fiecarui compartiment al raportului financiar este determinat de standardele Nationale de Contabilitate adoptate de Ministerul Finantelor al Republicii Moldova.

Pentru a determinarea venitului la S.A. "Artima" în anul 2006 utilizam metoda de calcul. Metoda de calcul se folosea atât pentru determinarea venitului pe piata interna cât si pentru productia exportata. Politica de evidenta a întreprinderii este elaborata în baza tolerantelor evidentei contabile. Activitatea de productie este efectuata în conformitate cu CAEM - producerea articolelor de marochinarie în asortiment, de asemenea întreprinderea efectuiaza si alte genuri de activitati pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

În lucrarea scrisa este desfasurata esenta si necesitatea rezultatelor financiare, evidenta consumurilor întreprinderii, evidenta rezultatelor întreprinderii si mai cuprinde continutul veniturilor si cheltuielilor, recunoasterea veniturilor si cheltuielilor, ordinea schimburilor si reflectarea lor în darile de seama, cea financiara. În lucrarea aceasta este descrisa mai amplu si pe articole concrete "Darea de seama, privind rezultatele financiare", informatiile aparute privitor la "Darea de seama, privind rezultatele financiare". În lucrarea data se lamureste diferenta dintre consumuri si cheltuieli si determinarea componentei cheltuielilor întreprinderii de producere, activitatii comerciale, cheltuieli ale activitatii operationale, a activitatii financiare si investitionale si a altor pierderi neprevazute.

Fabrica de articole de marochinarie din Chisinau a fost fondata în 1945 pe baza unui atelier de manufactura parasit. Catre acel timp fabrica ocupa 22 m2, avea 35 de angajati si un volum de productie anual egal cu 76,4 mii ruble. Primele articole produse au fost portmoneuri, apoi genti pentru dame si gheozdane pentru elevi. Aproape toate operatiunile se efectuau manual în afara celor de confectionare (efectuate de masinile de cusut).

În anul 1971 întreprinderea a primit în exploatare statii noi, înzestrate cu echipament si tehnologii progresive, având capacitate de productie de 8840 mii ruble anual cu 1137 angajati. Întreprinderea se amplaseaza la moment în aceleasi cladiri.

În anul 1981 întreprinderea a început o strânsa colborare cu companiile straine din bulgaria si Italia. Circa 50 de specialisti ai companiei (modelieri, specialisti de furnitura, croitori, tehnologi, etc.) au fost antrenati în schimbul de experienta cu firmele din strainatate.

În anul 1989 a fost începuta reutilizarea tehnica a liniei pentru furnitura cu ajutorul companiei italiene HAWAI.

Catre 1991 specialistii de la ARIMA si-au facut studiile în Italia, învatând sa lucreze cu setul nou de echipamente. Linia instalata permite confectionarea unui spectru larg de echipamente de furnitura destinate întreprinderilor producatoare de încaltaminte, mobila, tricotaje, confectii. Capacitatea de productie pot satisface atât necesitatile pietii locale, cât si celei straine. Dar, pana la moment nu este finisata instalarea întregului set de echipamente: lipsesc instalatiile de purificare, ceea ce nu permite utilizarea tuturor posibilitatilor de producere a accesorilor metalice (unele operatii galvanice necesita purificarea apei de reagenti chimici, toxicogeni).

În 1993 compania a fost reorganizata în întreprindere de arenda având 776 angajati.

În iunie 1995 întreprinderea a fost privatizata, capitalul statutar fiind de 9,85 mln.lei din care 63,4% apartin angajatilor, numarul carora catre acel moment a fost de 715.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea si Analiza Rezultatelor Financiare.doc