Contabilitatea Veniturilor din Exploatare a unei Societati Comerciale - Studiu de Caz - SC Sim Construct SRL Bistrita

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Contabilitatea Veniturilor din Exploatare a unei Societati Comerciale - Studiu de Caz - SC Sim Construct SRL Bistrita.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Memoriu justificativ
CAPITOLUL 1
Analiza sistemului informational contabil al societatii SIM CONSTRUCT S.R.L
1.1. Prezentarea S.C. SIM CONSTRUCT S.R.L
1.2 Evidenta operativa si contabila a veniturilor de exploatare
1.2.1 Aspecte teoretice privind veniturile din exploatare
1.2.1.1 Continutul si structura veniturilor
1.2.1.2 Veniturile din exploatare
1.2.1.3 Sistemul informational contabil al veniturilor din exploatare
1.2.1.4 Subsistemul conturilor de venituri din exploatare
1.2.2 Aspecte practice privind conturile de venituri din exploatare
1.2.2.1 Contabiliatea veniturilor componenete ale cifrei de afaceri
1.2.2.2 Contabilitatea veniturilor din variatia stocurilor
1.2.2.3 Contabilitatea veniturilor din subventii de exploatare
CAPITOLUL 2
Enuntarea si inregistrarea operatiilor economice care au loc la S.C SIM CONSTRUCT S.R.L in luna martie 2008
CAP.3. CAPITOL INFORMATIC
CAP.4 CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Memoriu justificativ

Veniturile reprezinta expresia valorica a productiei stocate si livrate.Similar cheltuielilor, veniturile au o mare diversitate, dar, totusi, pot fi identificate cel putin patru modalitati de apritie a lor.

Una dintre ele e obtinerea productiei fabricate in cadrul obiectului principal de activitate al unei intreprinderi productive.In acest moment al ciclului economic, evaluarea productiei obtinute se face la costuri efective de productie.Alta modalitate e livrarea productiei fabricate, care constituie momentul transferului dreptului de proprietate de la producator catre client.In acest moment al ciclului economic, evaluarea productiei vandute se face la pretul de vanzare, inclusiv TVA acolo unde este cazul.Veniturile din vanzare se constituie pentru producator la nivelul pretului negociat de vanzare fara eventual TVA.Incasarea unor sume de bani, ca urmare a facturarii de produse, lucrari, prestatii si servicii care fac obiectul curent de activitate al intreprinderii, dar pentru care nu s-au inregistrat anterior creante fata de clienti, este alta modalitate de aparitie a venitului.Ele mai apar si in cazul in care se incorporeaza in veniturile curente ale exercitiului financiar expirabil sume reprezentand venituri care au fost estimate ca probabile in exercitiile financiare anterioare, dar care au devenit certe in exercitiul finaciar expirabil.

Contabilitatea veniturilor se tine pe categorii de venituri, dupa natura lor, astfel: Venituri din exploatare, Venituri financiare, Venituri extraordinare, Venituri din provizioane (anulate).

Veniturile din exploatare fac referire la: venituri din vanzarea produselor, marfurilor, lucrarilor executate si serviciilor prestate; venituri din variatia stocurilor, reprezentand variatia in plus sau in minus dintre valoarea la cost de productie efectiv a stocurilor de produse si productie in curs de la sfarsitul perioadei si valoarea stocurilor initiale ale produselor si productiei in curs, neluand in calcul provizioanele pentru depreciere constituite.Variatia stocurilor de produse finite in curs de executie pe parcursul perioadei reprezinta o corectie a cheltuielilor de productie pentru a reflecta faptul ca fie productia a marit nivelul stocurilor, fie vanzarile suplimentare au redus nivelul stocurilor.Veniturile din productia stocata se inscriu, alaturi de celelalte venituri, in contul profit si pierdere cu semnul plus (sold creditor) sau minus (sold debitor); venituri din productia de imobilizari, reprezentand costul lucrarilor si cheltuielile efectuate de unitate pentru ea insasi, care se inregistreaza ca active imobilizate, corporale si necorporale; venituri din subventii de exploatare, reprezentand subventiile pentru acoperirea diferentelor de pret si pentru acoperirea pierderilor, precum si alte subventii de care beneficiaza unitatea; alte venituri din exploatarea curenta, cuprinzand veniturile din creante recuperate si alte venituri din exploatare.

CAPITOLUL 1

Analiza sistemului informational contabil al societatii SIM CONSTRUCT S.R.L

1.1.Prezentarea S.C. SIM CONSTRUCT S.R.L

Denumirea societatii:

Denumirea este S.C. SIM CONSTRUCT S.R.L., in toate documentele si publicatiile care emana de la societate, denumirea acesteia va fi urmata de initialele S.R.L. – semnificând forma juridica de societate cu raspundere limitata, cu indicarea numarului de ordine de la Registrul Comertului, a capitalului social si a adresei sediului social.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Veniturilor din Exploatare a unei Societati Comerciale - Studiu de Caz - SC Sim Construct SRL Bistrita.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA SPIRU HARET FACULTATEA DE MANAGEMENT FINANCIAR-CONTABIL SPECIALIZAREA:CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE ANUL III ID