Deprecierea Activelor

Imagine preview
(7/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Deprecierea Activelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Profesor Univ. Dr. Feleaga Nicolae

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

1. Aspecte generale privind standardul IAS 36
2. Identificarea pierderilor de valoare
3. Testul de depreciere
4. Contabilizarea deprecierii
5. Aprofundari si studii de caz
5.1 Reguli referitoare la masurarea valorii recuperabile
5.1.1 Valoarea justa diminuata cu cheltuielile de vânzare
5.1.2 Valoarea de utilitate
5.2 Contabilizarea si evaluarea pierderilor de valoare ale unui activ izolat
5.3 Unitatile generatoare de trezorerie, fondul comercial si activele suport
5.4 Reluarea (diminuarea) unei pierderi de valoare
6.Consecintele aplicarii standardului IAS 36 asupra situatiilor financiare
7.Revizurea standardului IAS 36, consecinta a procesului de convergenta între referentialul international si cel american În loc de încheiere
Bibliografie

Extras din document

1. Aspecte generale privind standardul IAS 36

O multitudine de factori endogeni si exogeni face necesara cunosterea de catre profesionistii contabili a Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), într-o lume a globalizarii si mondializari; ca angajati sau liber profesionisti, acestia trebuie sa sprijine managementul întreprinderilor în elaborarea unor politici contabile care sa faca din contabilitate un element esential al conduceri.

Standardul IAS 36 trateaza deprecierea activelor, cu exceptia celor care sunt analizate de alte standarde (stocurile, contractele de constructii, impozitele, instrumentele financiare, imobilele de plasament, activele biologice, precum si activele definite si tratate în standardele de raportare financiara IFRS 4 si IFRS 5. Norma IAS 36 Deprecierea activelor nu se aplica acelor active pentru care exista norme in care este tratata si problema deprecieri lor. El inlocuieste cerintele pentru stabilirea caracterului de recuperabilitate al unui activ si pentru recunoasterea pierderilor din depreciere.

Intreprinderea dobândeste si utilizeaza active cu speranta obtineri de avantaje economice viitoare. Evaluarea initiala a acestor avantaje se face de cele mai multe ori la un cost de achizitie sau la un cost de productie. Unele active ( de exemplu, stocurile) isi consuma avantajele dintr-o data, valoarea lor fiind trecuta pe cheltuieli, in timp ce altele, precum imobilizarile necorporale si corporale, îsi consuma avantajele economice treptat iar acest consum este reflectat in contabilitate prin cheltuieli cu amortizarea.

La un moment dat, putem constata ca avantajele economice asociate unui activ sunt substantial mai mici decat cele estimate initial. In aceasta situatie, întreprinderea nu mai poate reflecta in bilant activul respectiv la valoarea contabila neta, ci va trebui sa tina seama de pierderea de valoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Deprecierea Activelor.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune