Dimensionarea si Analiza Activelor Circulante

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Dimensionarea si Analiza Activelor Circulante.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Monica Petcu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CAPITOLUL 1 – Activul circulant si indicatorii de exprimare a cantitatii, structurii si eficientei utilizarii acestuia .. 3
1.1.Activul circulant – notiune, continut, caracteristici .. 3
1.2. Indicatori de exprimare a cantitatii, structurii si eficientei utilizarii activului circulant .. 11
1.2.1.Corelatia Fond de rulment - Nevoia de fond de rulment - Trezoreria neta .. 11

CAPITOLUL 2 – Analiza activelor circulante la S.C. D&A SHOES COMPANY PROD S.R.L.
2.1. Caracterizarea activitatii societatii SC D&A SHOES COMPANY PROD pe baza principalilor indicatori economici .. 16
2.2 Ratele de structura ale activului si ale resurselor .. 17
2.3. Ratele de rentabilitate .. 20
2.4. Analiza dinamicii, structurii si vitezei de rotatie a activului circulant .. 22
2.5. Analiza cantitativa, structurala si eficienta utilizarii stocurilor .. 27
2.6. Dimensiunea, structura si durata de încasare a creantelor in corelatie cu durata de rambursare a obligatiilor .. 28
2.7. Dinamica si structura disponibilitatilor .. 29
2.8. Analiza echilibrului financiar .. 30
2.9. Concluzii privind analiza echilibrului financiar .. 39

CAPITOLUL 3 – Strategii – Concluzii si masuri privind activele circulante .. 41
Bibliografie .. 44

Extras din document

Rate de rentabilitate

Rata de rentabilitate este un raport între o forma de exprimare a profitului si active sau capitaluri (proprii, permanente) sau un flux de activitate (cifra de afaceri, resurse consumate etc.).

Rata rentabilitatii comerciale exprima corelatia dintre profitul total aferent vanzârilor si cifra de afaceri, dând expresie politicii comerciale a întreprinderii.

Rata rentabilitatii economice reprezinta corelatia dintre un rezultat economic si mijloacele economice (capitalul) angajate pentru obtinerea acestuia. Aceasta rata este independenta de structura financiara (gradul de îndatorare), politica fiscala de impozitare a profitului, precum si de elementele exceptionale.

Rentabilitatea financiara exprima corelatia dintre profit si capitaluri în calitatea lor de surse de finantare a activitatii întreprinderii.

Rata rentabilitatii financiare a înregistrat o evolutie fluctuanta în perioada analizata,(Anexa 5) în 2004 având o valoare foarte mare, 14,269.78%, în 2005 scazând la 94.97%, iar în 2005 crescând cu 7.84% ajungând la valoarea de 102.81%. Evolutia acestei rate s-a datorat, în principal, valorii foarte mici a capitalurilor proprii în 2003 de 36000 mii lei, în 2004 crescând de 307 ori, iar în 2005 de aproximativ 2 ori, si în al doilea rând evolutiei rezultatului aferent cifrei de afaceri, care a avut o crestere constanta de la an la an, respectiv cu aproximativ 100%. Cresterea capitalurilor proprii cu valori foarte mari a fost efectul, în primul rând, a hotarârii Adunarii generale a actionarilor de a mari capitalul social de la 30.000 mii lei la 8.000.000 mii lei, si în al doilea rând al dezvoltarii continue a firmei, respectiv a activitatii de productie, investitii noi în 2004 care au dus la cresterea profitului brut.

Rata rentabilitatii economice a avut o mica scadere în 2004 fata de 2003, respectiv 0.83%, iar în 2005 a crescut fata de 2004 cu un ritm mai mare decât cel al scaderii, adica 4.53%. Aceasta rata reflecta masura în care rezultatul exploatarii este suficient pentru a finanta necesarul de active circulante si active imobilizate în activitatea de exploatare.

Rata rentabilitatii comerciale a avut o crestere proportionala de la an la an cu 2%, respectiv 3%.(Anexa 5) Aceasta rata da expresie politicii comerciale a întreprinderii, adica aceea de a-si mentine clientii prin productia de produse a caror rentabilitate comerciala este redusa, dar în crestere cu un ritm din ce în ce mai mare.

Ratele de rentabilitate a resurselor consumate si a veniturilor au inregistrat scadere din 2003 în 2004, iar în 2005, ambele au crescut. Din grafic se observa proportionalitatea dintre cele doua rate, ceea ce arata respectarea principiului conectarii cheltuielilor la venituri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dimensionarea si Analiza Activelor Circulante.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune