Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale la SC Transilana SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale la SC Transilana SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 16 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea societăţii S.C. Transilana S.A 1
Capitolul II. Situaţiile financiare anuale la S.C. Transilana S.A 3
2.1. Analiza bilanţului contabil 3
2.2. Analiza contului de profit şi pierdere 5
2.3. Analiza principalilor indicatori economico-financiari 7
2.4. Calculul de indicatori pe baza contului de profit şi pierdere 10
Capitolul III. Transpunerea datelor din bilanţul românesc în bilanţul din Marea Britanie 11
Capitolul IV. Concluzii 15

Extras din document

Capitolul I. Prezentarea societăţii S.C. Transilana S.A.

Societatea comercială "Transilana" S.A. a fost înfiinţată în anul 1936 sub denumirea de "CORONA" de către firma Scherg & Comp. şi Stor & Comp. din Lipsca – Germania.

Obiectul principal de activitate (codul CAEN) îl constituie pregătirea fibrelor şi filarea în fire de lână pieptănată şi tip lână pieptănată (1713).

A început să producă în 1937 – 1938 cu capacitatea iniţială de 6.000 fuse filatură, urmând câteva dezvoltări în următorii ani, ajungând la 8.000 fuse în 1960.

Prima dezvoltare semnificativă a avut loc în anii 1966 – 1968 , când preparaţia filaturii a fost dotată cu 3 linii moderne Ingolstadt rapide, cu reglaj automat a uniformităţii palelor, capacitatea filaturii ajungând la 18.000 fuse, completându-se gradul de prelucrare al firelor cu un atelier de dublat – răsucit strict necesar pentru finisarea mecanică a firelor.

Din anul 1993, filatura a cunoscut prima retehnologizare, prin dotarea preparaţiei cu o linie modernă importată din Italia, de la firma Sant Andreea Novara, astfel putând să se realizeze la parametrii calitativi şi economici superiori fire de fineţe ridicată până la Nm 64.

În anul 1995, s-a realizat prima retehnologizare a finisajului mechanic al filaturii, prin punerea în funcţiune a două maşini de bobinat cu Spicere şi curăţitoare electronice şi a două maşini de răsucit cu dublă torsiune, de la firma Savio – Italia. Au fost puse în funcţiune, o maşină de ambalat bobine în folie pe paleţi, tip UNIVAP şi o maşină de contracţie Superba – Franţa. În continuare s-au modernizat 14 maşini de filat cu firma SKF – Germania, investiţie care a permis exportul direct de fire.

În anul 1996, societatea s-a privatizat în baza Legii 55/ 1995, astfel încât, capitalul a devenit integral privat.

Din anul 1997, societatea a devenit independentă din punct de vedere termo-energetic prin punerea în funcţiune a Centralei Termice, cu o capacitate de 8 tone abur / oră. În continuare s-au făcut investiţii în ceea ce priveşte clima, prin achiziţionarea unei instalaţii de umidificare GS (Anglia) şi o instalaţie de încălzire.

Toate produsele societăţii sunt destinate fabricării de ţesături şi tricotaje (inclusiv ciorapi), a căror valorificare se face în marea majoritate la export, direct (75%) şi indirect (25%).

Spre deosebire de mulţi competitori, tehnologia firmei Transilana de nivel mediu permite acesteia obţinerea unor loturi mari (10-15 tone) omogene din punct de vedere al caracteristicilor în aceeaşi culoare. De asemenea, modul de abordare al clienţilor diferă: societatea Transilana nu oferă o gamă standard şi stoc service, ceea ce ar limita posibilităţile de alegere ale clienţilor, ci pune la dispoziţia acestora flexibilitatea producţiei pentru a crea o gamă proprie specifică fiecărui solicitant.

Detalii privind salariaţii:

-Numărul mediu de salariaţi în anul 2007 a fost de 226.

-Numărul mediu de salariaţi angajaţi în acest an a fost de 13.

Transilana S.A. este o societate în continuă dezvoltare şi urmăreşte atât atingerea unor nivele cât mai înalte de calitate cât şi satisfacerea nevoilor clienţilor săi, dorindu-se în acest scop menţinerea proceselor de producţie la standarde ridicate prin investiţii regulate în echipamente şi tehnologii de ultimă oră.

Fisiere in arhiva (3):

  • coperta.conta.doc
  • cuprins.doc
  • Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale la SC Transilana SA.doc