Evaluare la SC Roberto SA - Productie Incaltaminte Barbati

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Evaluare la SC Roberto SA - Productie Incaltaminte Barbati.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

1.Definirea misiunii de audit pag.3
2.Obiectul de activitate al firmei pag.3
3. Diagnosticul starii actuale a intreprinderii pag.5
4. Metode de evaluare pag.9

Extras din document

I.Definirea misiunii de evaluare

Obiectul prezentei lucrari este evaluarea societatii SC ‘’Roberto ‘’S.A. Societatea analizata are ca obiect de activitate productia de incaltaminte pentru barbati

Scopul evaluarii -contractarea unui credit in vederea extinderii activitatii.

Bazele lucrarii de evaluare constau in:

- Bilantul contabil si Contul de profit si pierdere la 31.12.2005, respectiv 31.12.2006

II. Obiectul de activitate al sociatatii

SC ‘’Roberto’’ SA este o societate infiintata in 2001, al carei obiect de activitate il constituie productia de incaltaminte pentru barbati. Sociatetea este inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J13/20180/1992 , RO 123456. Sediul firmei este in Constanta, str.Daciei, nr.8.

Forma de organizare a societatii este ca societate pe actiuni – actionarii fiind obligati doar la plata actiunilor. Din acest punct de vedere, pentru creditori firma este mai putin sigura, pentru ca debitele sunt garantate intr-o anumita limita. Firma are 5 actionari, pricipalul actionar – Dorneanu Bogdan - detinand pachetul majoritar 80% din totalul actiunilor, restul fiind distribuite in mod egal celorlalti actionari, respectiv cate 5%.

Conducerea acestei societati este asigurata de Adunarea Generala a Actionarilor care are competenta de a lua hotarari in toate domeniile de activitate ale societatii.

Majoritatea produselor comercializate de catre firma Roberto SA sunt din materiale – piele naturala, piele sintetica de cea mai buna calitate – care respecta cerintele pietei. Materiile prime sunt procurate de pe piata interna.

Prin intermediul firmei din Italia - “Alegro” - firma analizata actioneaza pe piata italiana, cu posibilitati de extindere in strainatate.

Piata romaneasca este caracterizata de o concurenta puternica, existand atat firme autohtone cat si firme straine puternice.

Piata principala de desfacere este formata preponderent din societati de dimensiuni mici si mijlocii, reprezentand o clientela relativ sigura, iar riscul ca disparitia unui client sa genereze disfunctionalitati este foarte mic.

Firma isi distribuie produsele in toata tara, in marile orase ale tarii.

Socitatea comerciala detine dreptul de proprietate asupra cladirii in care isi desfasoara activitatea Suprafata desfasurata a cladirii este de 1000 m.

In patrimoniul societatii se regasesc masini si utilaje necesare activitatii de productie, mijloace de transport utilizate pentru aprovizionare si desfacere si alte imobilizari corporale. Societatea detine drept de proprietate asupra tuturor imobilelor si echipamentelor din dotare.

Pentru imobilizarile corporale aflate in dotare - cladiri, mijloace de transport - firma a incheiat contracte de asigurare cu SC Generali Asigurari, obligandu-se sa plateasca semestrial suma de 10.000 ron.

Firma are o piata de desfacere in toata tara, in magazine de prestigiu ca: SC Leonardo SA, SC Cerbul SA , SC BOMTIMES SA ,etc Principalii furnizori de materii prime sunt: SC ABC SA, SC XYZ SRL. Majoritatea furnizorilor sunt agenti economici privati, de marime mijlocie. Furnizorii sunt in numar destul de mare astfel incat renuntarea la unul dintre ei sa nu afecteze productia.

Societatea are 40 de angajati cu carte de munca si 5 colaboratori.

Varsta medie a personalului este de 23 de ani, personal calificat 18 persoane, persoane necalificate 8.Societatea organizeaza periodic cursuri de perfectionare si pregatire. Organigrama este adecvata cu necesitatile reale ale firmei analizate, avand:

- 1 director economic care se ocupa cu aprovizionarea si cu relatiile cu clientii;

- 2 contabili care tin evidenta contabila a societatii ;

- 1 responsabil Resurse Umane – personal care se ocupa cu angajarea, organizarea cursurilor de perfectionare si calificarea a muncitorilor;

- 3 sefi sectie care coordoneaza activitatea la nivel de sectie;

- 33 muncitori calificati care lucreaza 8h pe zi.

III. Diagnosticul starii actuale a intreprinderii

Diagnosticul economico-financiar indeplineste un rol foarte important, deoarece ajuta la fundamentarea premiselor evaluarii, realizeaza functia de sintetizare in raportul de evaluare, reprezinta interfata intre diagnostic si evaluare.

Ea se efctueaza in scopul evidenţierii punctelor forte si ale punctelor slabe ale activităţii interne ale organizaţiei, precum si a oportunităţilor si pericolelor mediului ambiant extern care favorizează sau ameninţa dezvoltarea acesteia, precum si cauzele care le-au generat.

Punctele slabe sunt:

- Acoperire foarte redusa, cu doar 2 magazine in Constanta,

- Datorita acestei acoperiri, cota de piata este mica, existand alte firme concurente cu cota de piata mai mare

- Dotarile tehnice sunt modeste şi nu corespund cu cele mai inalte tehnologii existente in domeniu. De aceea şi capacitate de productie este mica. In vederea extinderii capacitatii de productie societatea intentioneaza sa contracteze un credit in valoare de 100.000 EURO

Punctele forte sunt:

- Calitatea ridicata a produselor.

- Are o buna reputatie interna si chiar internationala. Aceasta se datoreaza în parte şi promovarii bune a imaginii firmei

- Fluctuatia redusa a fortei de munca

- Grad de inovare foarte ridicat.

- Cresterea veniturilor totale anuale, chiar dacă unele din activitatile firmei au o tendinta descrescatoare

- Flexibilitate ridicata.

- Orientarea spre un management participativ

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluare la SC Roberto SA - Productie Incaltaminte Barbati.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “OVIDIUS” CONTABILITATEA SI AUDITUL AFACERILOR SI INSTITUTIILOR PUBLICE