Evaluarea SC Technital

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 7943
Mărime: 164.73KB (arhivat)
Publicat de: Norman Dumitrescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Buglea Alexandru
Prezentat in cadrul Universitatii de Vest Timisoara, curs master

Extras din proiect

CAP.1 Prezentarea societatii comerciale Technital S.R.L.

1.1.Elemente de identificare

Denumire: SC TECHNITALSRL Timisoara ;

Sediu social : Str.Dâmbovita nr.65, Timisoara ;

Telefon/fax : 0256/226471

Nr.înregistrare ORC : J35/2703/1994 ;

Cod fiscal : RO6279975 ;

Forma juridica : -persoana juridica mixta româno-italiana ;

-societate cu raspundere limitata ;

-capital mixt român  italian .

Durata de functionare : nelimitata.

1.2.Scurt istoric

Societatea comerciala Technital este o persoana juridica care s-a constituit în baza Legii nr. 31/1990 în anul 1994 fiind înregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. J35/2703/1994, având capital social mixt român-italian subscris si varsat în suma de 1.700 lei .

Unitatea a luat fiinta prin asocierea doamnei Jucut Ana  cetatean român si a domnului Regis Francesco  cetatean italian prin semnarea contractului de societate. Participarea la capital al actionarului român este in proportie de 25% diferenta de 75% apartine partii italiene. Societatea este platitoare de impozit pe profit, pe taxa pe valoare adaugata precum si de accize, având codul unic de înregistrare fiscala AR6279975. Administratorul societatii este doamna Jucut Ana.

Sediul social al S.C. Technital S.R.L. se afla în Timisoara, Bv.Dâmbovita nr.65.

Societatea prezentata este unicul distribuitor pentru România al cafelei prajite Genovese reusind cu succes în decursul anilor de existenta sa îsi formeze si sa îsi pastreze o piata de desfacere pentru produsele comercializate.

În perioada de debut, anii 1994-1995, societatea a prospectat piata si a cercetat oportunitatile de afaceri în domeniul alimentatiei publice si al activitatii de catering. Strict pe teritoriul municipiului Timisoara si a localitatilor limitrofe, societatea a lansat gama de produse Genovese prin magazinele de amanunt proprii cât si prin depozitele sale, adresându-se în principal restaurantelor si unitatilor de alimentatie publica, carora le-a pus la dispozitie atât materie prima (cafea prajita) cât si aparatura profesionala de bar în sistem de comodat, precum si servicii de întretinere a acestora. Aceasta situatie a fost posibila prin investitii masive în echipamente tehnologice  aceasta aparatura profesionala de bar din import fiind cheia reusitei în distributia de cafea. În acest context producatorul de cafea  La Genovese SAS cu sediul în Albenga, Italia a încheiat contract de furnizare exclusiv cu S.C. Technital S.R.L. oferind termene de plata foarte relaxate convins de posibilitatile ce se prefigurau în aceasta retea de distributie a cafelei prajite. Mai mult decât atât, partenerul extern a girat si a permis contacte cu producatori consacrati de aparatura de bar din Italia cum ar fi La Pavoni SPA si CMA Astoria, care la rândul lor au oferit societatii noastre exclusivitate si termene de plata favorabile.

Activitatea societatii în anii urmatori a urmat o curba ascendenta în dezvoltare, piata s-a format si s-a largit, cifra de afaceri a început sa creasca vertiginos fapt pentru care prin hotarârea adunarii asociatilor, s-au deschis înca patru puncte de lucru în resedintele de judet Timis,Arad, Caras-Severin si Bihor, acoperindu-se astfel teritoriul a patru judete. Fiecare punct de lucru dispunea de câte un magazin de amanunt, un depozit en-gros si de un atelier de întretinere a aparaturii de bar plasate în regim de comodat la clientii societatii. Acesti clienti, în baza contractelor de comodat puteau dispune de aceste aparate obligându-se sa se aprovizioneze exclusiv cu cafea de la societatea noastra în cantitati minimale impuse.

Aceasta expansiune a determinat societatea sa creasca importurile de cafea precum si de aparatura de bar pentru a putea sustine piata pe care si-a format-o, dar efectele si-au facut curând aparitia. Perioada 1997-2004 a fost marcata de o accentuata depreciere a monedei nationale si un context economic ostil în special importatorilor tocmai datorita acestei deprecieri. Aceste aspecte au afectat în mod direct rezultatul economic al activitatii societatii, an de an. Rezultatul pozitiv al activitatii de exploatare era practic depasit de povara diferentelor de curs nefavorabile atasate platilor catre partenerii externi, societatea înregistrând pierderi la nivelul exercitiilor financiare.

Acesta a fost momentul de rascruce în care a trebuit sa se regândeasca întreaga organizare teritoriala, o noua strategie comerciala precum si o noua bugetare a activitatii.

În cursul lunii mai a anului 1998, S.C. Technital S.R.L. devine proprietara unui antrepozit privat, situat în Timisoara, bv. Dâmbovita nr.65 , fapt care a permis reducerea cheltuielilor de transport international pentru marfurile importate, fiind posibila intrarea în tara a unor cantitati mai mari de cafea fara sa existe presiunea imediata a nevoii de lichiditate pentru plata drepturilor vamale (taxe vamale, taxa pe valoarea adaugata, accize) pentru întreaga cantitate de cafea intrata pe teritoriul tarii. Plata drepturilor vamale se face esalonat pe masura ce se deruleaza importurile definitive din antrepozitul propriu. Se importa cafea proportional cu nevoile imediate de aprovizionare, se evita suprastocajul si creste viteza de rotatie a stocurilor de marfa.

O alta masura care s-a impus a fi luata a fost reducerea cheltuielilor de exploatare si s-a regândit activitatea de distributie de cafea si aparatura de bar. Astfel, asociatii au hotarât inchiderea punctelor de lucru din judetele Bihor si Caras-Severin precum si a magazinului si depozitului en-gros din centrul Comercial Terra din Timisoara urmând ca sa se onoreze obligatiile contractuale fata de clientii societatii de catre echipe mobile de distributie si service în teritoriul acestor judete si s-a trecut la aprovizionarea clientilor exclusiv pe baza de comanda ferma. Imobilul detinut de catre societate în Oradea si în care se desfasura activitatea punctului de lucru a fost reamenajat si a fost închiriat unei alte societati comerciale. Societatea a marit parcul auto detinut prin contractarea de mijloace de transport prin finantare în sistem leasing financiar cu societati românesti de profil. În consecinta au scazut cheltuielile fixe ale activitatii prin închiderea punctelor de lucru. De asemenea s-a redus personalul angajat de la 27 de angajati la un numar de 16, în conditiile în care nu s-au pierdut contractele cu clientii din teritoriu.

Preview document

Evaluarea SC Technital - Pagina 1
Evaluarea SC Technital - Pagina 2
Evaluarea SC Technital - Pagina 3
Evaluarea SC Technital - Pagina 4
Evaluarea SC Technital - Pagina 5
Evaluarea SC Technital - Pagina 6
Evaluarea SC Technital - Pagina 7
Evaluarea SC Technital - Pagina 8
Evaluarea SC Technital - Pagina 9
Evaluarea SC Technital - Pagina 10
Evaluarea SC Technital - Pagina 11
Evaluarea SC Technital - Pagina 12
Evaluarea SC Technital - Pagina 13
Evaluarea SC Technital - Pagina 14
Evaluarea SC Technital - Pagina 15
Evaluarea SC Technital - Pagina 16
Evaluarea SC Technital - Pagina 17
Evaluarea SC Technital - Pagina 18
Evaluarea SC Technital - Pagina 19
Evaluarea SC Technital - Pagina 20
Evaluarea SC Technital - Pagina 21
Evaluarea SC Technital - Pagina 22
Evaluarea SC Technital - Pagina 23
Evaluarea SC Technital - Pagina 24
Evaluarea SC Technital - Pagina 25
Evaluarea SC Technital - Pagina 26
Evaluarea SC Technital - Pagina 27
Evaluarea SC Technital - Pagina 28
Evaluarea SC Technital - Pagina 29
Evaluarea SC Technital - Pagina 30
Evaluarea SC Technital - Pagina 31
Evaluarea SC Technital - Pagina 32
Evaluarea SC Technital - Pagina 33
Evaluarea SC Technital - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea SC Technital.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?