Inspectia Fiscala Efectuata la SC Nido SRL

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Inspectia Fiscala Efectuata la SC Nido SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionut Lungu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

I. ASPECTE TEORETICE 2
1. CONTROLUL FINANCIAR SI FISCAL IN ROMANIA 2
2. ORGANELE DE CONTROL SI ATRIBUTIILE LOR 3 2.1. Directia Generala a Controlului Financiar de stat 4
2.2. Garda Financiara 5
3. EXERCITAREA CONTROLULUI FISCAL 6
II. PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE 8
ORGANIGRAMA 11
III STUDIU DE CAZ 12
BIBLIOGRAFIE 19

Extras din document

I. ASPECTE TEORETICE

1. CONTROLUL FINANCIAR SI FISCAL IN ROMANIA

Statul, indiferent de forma sa de organizare, si-a creat intotdeauna un sistem de control ale carui principale obiective au vizat, in cele mai multe cazuri, activitatea de urmarire si de realizare a obligatiilor financiare ale cetatenilor fata de institutiile sale.

Prima lege de urmarire a realizarii veniturilor publice a statului, judetelor si comunelor, a administratiilor si stabilimentelor publice si de binefacere dateaza la noi de la 21 martie 1877. Legea stipula clar facilitatile si scutirile, dar mai ales faptul ca orice contribuabil care nu-si achita impozitul pana la data de 15 din luna mediana a trimestrului devenea urmarit fiscal. De aici transpare intr-o anumita masura ceea ce astazi este idea de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, data de necesitatile crescande de resurse pentru stat in realizarea functiilor sale ( administratie, invatamant, sanatate, aparare, ordine publica, protectie sociala etc.).

Preocuparea pentru organizarea unui sistem cat mai bun de impunere si aplicare a celor mai eficace mijloace de prevenire si represiune a fenomenului de evaziune fiscala s-a manifestat in toata perioada de la 1921 – anul introducerii marii reforme a impozitelor directe , pana la 1947, cand are loc stabilizarea monetara dar si celebra “lege 344” antievaziune Inspaimantatoare prin severitatea ei, aceasta are si o rezonanta politica (de clasa), cand, dat fiind contextul istoric, politic si social, s-a constituit in lovitura de gratie asupra mosierilor “dandu-li-se posibilitatea” ( oricum urmau sa dispara ) sa-si lichideze obligatiile fiscale, chiar daca in trecut s-au sustras de la plata acestora.

Anul 1864 marcheaza europenizarea desavarsita a controlului financiar prin infiintarea Inaltei Curti de Conturi, care, chiar daca a suferit modificari referitoare la personal, competente, proceduri si ordine ierarhica intre celelalte instante judecatoresti, a reusit sa se mentina pe firmamentul institutiilor democratice timp de 84 de ani, pana in anul nationalizarii.

O institutie de inspiratie europeana si care corespunde direct necesitatii de combatere a evaziunii fiscale este Garda Financiara.

2. ORGANELE DE CONTROL SI ATRIBUTIILE LOR

Ministerul Finantelor Publice, in numele statului, efectueaza, prin aparatul specializat, controlul administrarii si utilizarii mijloacelor financiare ale organelor centrale si locale ale administratiei de stat, precum si ale institutiilor de stat si verifica respectarea reglementarilor financiar-contabile in activitatea desfasurata de catre regii autonome, societati comerciale si alti agenti economici in legatura cu indeplinirea obligatiilor acestora fata de stat.

Aparatul specializat al Ministerului Finantelor Publice actioneaza operativ pentru prevenirea si combaterea fraudelor, contraventiilor si infractiunilor la regimul fiscal si vamal, luand masurile prevazute de lege.

Controlul financiar al statului se organizeaza si functioneaza in Ministerul Finantelor Publice si se realizeaza prin:

1. Directia Generala a Controlului Financiar (devenita Directia generala de indrumare si control fiscal din 2001)

Fisiere in arhiva (1):

  • Inspectia Fiscala Efectuata la SC Nido SRL.doc

Alte informatii

Acest proiect a fost prezentat in cadrul Universitatii Romano Americane, Facultatea Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale.