Intranetul si Extranetul Documentelor Contabile

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Intranetul si Extranetul Documentelor Contabile.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mares Marius Daniel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Capitolul 1.1 Utilizarea tehnologiilor informationale în management 3
1.2 Internetul, Extranetul şi Intranetul 4
1.2.1 Internetul 4
1.2.2 Intranetul 5
1.2.3Extranetul 9
Capitolul 2 Intranetul financiar contabil al societatii SOBIS SOLUTION SRL 12
2.1 SOBIS Solutions SRL - scurt istoric 12
2.1 Soluţii şi Servicii SOBIS 13
2.2 Servicii şi suport SOBIS 15
Bibliografie 20

Extras din document

Capitolul 1

Utilizarea tehnologiilor informationale în management

În dezvoltarea şi funcţionarea firmelor şi a sistemelor informaţionale, au intervenit, în ultimul deceniu, o serie de factori tehnologici ce au determinat schimbări esenţiale.

În primul rând, Internetul, Extranetul şi Intranetul au permis eficientizarea sistemului de comunicaţii atât în interiorul organizaţiilor, cât şi în exteriorul ei, venind în întâmpinarea cerinţelor de globalizare a afacerilor. Putem spune că netologia a influenţat orientarea firmelor către dezvoltarea unor noi forme de desfăşurare a activităţilor comerciale, de stabilire şi permanentizare a relaţiilor cu clienţii, respectiv comerţul şi afacerile electronice/mobile, intervenind tehnologii din ce în ce mai performante, de genul: wireless, Internetul obiectelor şi integrarea lor în bazele de date actuale ale firmelor.

Organizaţiile care folosesc tehnologia Intranet/Extranet nu se gândesc numai la mărimea profiturilor, ci acordă o mare importanţă şi valorilor intangibile cum sunt tehnicile de învăţare, productivitatea angajaţilor şi colaborarea.Conform unui studiu realizat de către GVU Centre, aproape o treime dintre utilizatori (31,13%) raportează prezenţa Intranetului în organizaţia lor, deşi 19,43% au declarat că această întrebare nu era aplicabilă lor (utilizatori neafiliaţi unei organizaţii, companii, etc). Utilizatorii europeni au o rată mai mare de incidenţa a folosirii Intranetului (39,46%) faţă de colegii lor americani (30,95%).

Internetul, cea mai mare reţea de informaţii din lume, furnizează o mare cantitate de servicii către consumatorii casnici şi corporativi, incluzând text, imagini video, audio şi muzică, fax, email, apeluri telefonice etc.

Această acceptare publică şi privată atât de răspândită a Internetului şi a tehnologiilor pe care le utilizează a construit calea către Intraneturi

1.2 Internetul, Extranetul şi Intranetul

1.2.1 Internetul

Internetul reprezintă o reţea globală de comunicaţii, care nu face legătura doar cu partenerii comerciali, ci şi cu salariaţii, filialele internaţionale ale firmelor.

Internetul este o reţea formată din mii de LAN-uri, WAN-uri şi noduri de reţele (calculatoare şi alte dispozitive specifice reţelelor), permiţând comunicarea între milioane de calculatoare conectate din întreaga lume şi schimbul liber de informaţii. Nimeni nu ştie exact cât de mare este această reţea, pentru că există o mulţime de mici reţele dispersate în orice colţ al globului, conectate la cea globală.

Componentele ce intră în infrastructura Internetului sunt redate în figura 1.1.

Notă: ISP – Internet Service Provider (Furnizor de Servicii Internet)

Fig. 1.1 Infrastructura Internetului

Internetul vine ca o soluţie la stabilirea comunicaţiilor dintre partenerii firmelor, prin intermediul:

- conectărilor directe, care presupun apelarea la canale de comunicaţii de tip dial-up, cu ajutorul liniilor private, oferite de firmele de telecomunicaţii, cu ajutorul fibrei optice sau al transmisiilor prin satelit;

- reţelelor cu valoare adăugată (VAN – Value Added Network), în care nu sunt incluse numai canalele de comunicaţii, ci şi o serie de servicii necesare utilizării acestor canale, cum ar fi maparea softului , păstrarea fişierelor şi a arhivelor, asistenţă în utilizarea reţelei, asigurarea securităţii datelor.

Internetul poate fi folosit de orice aplicaţie economică în care intervine comunicarea informaţiilor, oferind câteva avantaje majore, comparativ cu alte tipuri de reţele, folosite mulţi ani de către firme. Unul dintre ele îl constituie faptul că poate fi utilizat pe orice platformă hardware, fără a face eforturi speciale. De asemenea, protocoalele şi browser-ele Web sunt mult mai uşor de învăţat şi exploatat decât limbajele de interogare folosite pentru vizualizarea informaţiilor existente într-o bază de date clasică. În plus, Internetul oferă posibilitatea transmiterii unei mari varietăţi de informaţii, sub diverse forme, lucru aproape imposibil în reţelele convenţionale.

Majoritatea serviciilor Internet sunt disponibile oricărei firme şi oricărui consumator care are acces la Internet. Însă, Internetul nu trebuie văzut doar prin prisma avantajelor şi beneficiilor pe care le aduce prin oferirea unui acces nelimitat publicului larg la diferite informaţii şi servicii ale firmei. Multe dintre aplicaţiile firmelor folosesc date cu caracter special, presupunând accesul limitat doar pentru salariaţi sau terţe persoane cu drept de acces. Astfel, au apărut celelalte două tehnologii ce permit accesul restricţionat la datele firmei, respectiv Intranetul şi Extranetul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Intranetul si Extranetul Documentelor Contabile.doc

Alte informatii

Universitatea Spiru Haret Bucuresti Facultatea Management financiar Masterat anul 1 z-i Audit financiar contabil(4 semestre) Disciplina Managementul electronic al documentelor contabile