Lucrare de Practica - SC Efect One SRL

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Lucrare de Practica - SC Efect One SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: LACRAMIOARA HAIDUC

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CUPRINS:
1. Prezentarea generala a SC EFECT ONE SRL
1.1 Functionarea societatii
1.2 Organizarea societatii si legaturile functionale dintre compartimente
1.3 Organizarea si tinerea contabilitatii
2. Prezentarea problematicii analizate din punct de vedere teoretic la nivelul compartimentelor finanaciar -contabile din cadrul entitatii economice (problematica imobilizarilor corporale)
3. Prezentarea activitatii financiar-contabile a entitatii economice din punct de vedere a problematicii imobilizarilor corporale (prezentarea documentelor financiar-contabile-monografie)

Extras din document

1. PREZENTAREA GENERALA

1.1 Functionarea societatii

Societatea comerciala EFECT ONE este o societate cu raspundere limitata cu sediul in Bucuresti, sector 3 , inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/785/2003,CUI 258456 atribut fiscal R.

Sediul social al societatii este in Bucuresti, Bl,L119 BIS, Sc. A, Et. 5, iar punctul de lucru este in ILFOV,

Obiectul principal de activitate al societatii, conform H.G. 656/1997, il constituie tinerea evidentei contabile pentru societati comerciale si institutii publice, conform cod CAEN 7412 „Activitati de contabilitate, revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal”.

Societatea functioneaza ca o societate cu raspundere limitata. Asociatii societatii, in numar de doi, sunt persoane fizice de origine romana, cetateni rezidenti,respectiv Cotana Mirela Doina, detine 90% din profit, aportul la capitalul social fiind de 450 lei, 45 parti sociale a cate 10 lei fiecare si Delureanu Georgeta, detine 10% din profit cu un aport la capitalul social de 50 lei, 5 parti sociale a cate 10lei fiecare. Asociatii raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris. Fiecare parte sociala subscrisa si varsata la capitalul social confera proprietarului ei un drept proportional cu numarul partilor sociale existente, privind exprimarea votului in adunarea generala a asociatilor, dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere, participarea la distrbuirea beneficiilor societatii sau a activului social.

Societatea este administrata de catre Cotana Mirela Doina, ales pe o perioada de 2 ani.

1.2. Organizarea societatii si legaturile functionale dintre compartimente

Societatea functioneaza pe compartimente diferite: marketing, resurse umane- salarizare, juridic , contabilitate, fiecare compartiment avand personal calificat si specializat. Toate compartimentele sunt intr-o interdependenta permanenta iar centralizarea finala se face la departamentul contabilitate, fiind locul de unde rezulta „produsul finit”.

Se porneste de la contactarea clientului si semnarea unui contract de prestari-servicii in compartimentul de marketing, compartiment condus de Cainaru Doina directorul si managerul societatii, apoi clientul, respectiv societatea este preluata de contabilul autorizat caruia i se incredinteaza urmand a se analiza domeniul de activitate si procedura contabila de aplicat.

Daca are salariati, se transmite informatia la compartimentul resurse umane- salarizare unde se intocmesc formalitatile specifice si se preia baza de personal pentru ca lunar sa se intocmesca statul de salarii si toate declaratiile aferente: declaratia pentru somaj, fd. sanatate, CAS, comision ITM, declaratii care se depun obligatoriu, lunar; Urmeaza sa se completeze in cartile de munca de catre inspectorul de personal si sa se tina toata documentatia pentru fiecare angajat in parte. Statul de salarii se va transmite si la compartimentul contabilitate unde urmeaza sa se face centralizarea finala a documentelor contabile.

La compartimentul contabilitate se centralizeaza toate documentele justificative. Centralizarea si prelucrarea lor se face in doua tipuri de programe de contabilitate: Ciel ver.6.0 si OMC, aceleasi programe fiind folosite si la compartimentul salarizare. Situatiile finanaciar-contabile rezultate respectiv jurnalele si balanta de verificare se listeaza si se transmit clientului, impreuna cu documentele justificative care au stat la baza intocmirii lor si declaratiile obligatorii depuse pana la data de 25 ale lunii urmatoare, la administratiile de sector: declaratiile 100 ( pentru obligatii salariale si 300 (pentru TVA).

Compartimentul juridic are o foarte mare importanta deoarece de aici porneste informatia legislativa, aici se analizeaza M.O. zilnic si se informeaza fiecare compartiment in parte de modificarile aparute din punct de vedere fiscal. Cum contabilitatea nu poate functiona fara fiscalitate ( Codul fiscal fiind cea mai importanta „doctrina” contabila) acest compartiment se dovedeste a fi indispensabil pentru firma de contabilitate.

Dupa cum s-a prezentat mai sus, societatea se ocupa de tinerea contabilitatii mai multor societati comerciale.

1.3. Organizare si tinerea contabilitatii a SC EFECT ONE SRL

Pentru tinerea contabilitatii se foloseste un program computerizat autorizat. Evidentei contabila se desfasoara conform standardelor ISA si IAS, se elaboreaza lunar statele de plata, se tine evidenta personalului, a materialelor, a facturilor pe clienti (stocuri, facturi emise, facturi achitate), evidenta contabila a produselor, etc,

Contabilitatea societatii este tinuta de PANAIT D, contabil angajat cu contract de munca, in programul de contabilitate OMC. Programul avizat si licentiat, este conceput in limbajul de programare Paradox, program predefinit cu inregistrari contabile si are mai multe module: salarii, productie, comert, gestiune comerciala, trezorerie etc..

Functioneaza in forma – „pe jurnale”, inregistrandu-se toate documentele primare si actele justificative, la data la care au fost emise, in fiecare jurnal auxiliar in parte:

- jurnalul de cumparari- facturi de cumparare de marfa si servicii, cheltuieli diverse;

- jurnalul de vanzari – facturi de vanzare, emise de firma catre clienti persoane juridice si persoane fizice;

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Practica - SC Efect One SRL.doc