Lucrare Practica la Contabilitate

Imagine preview
(8/10 din 14 voturi)

Acest proiect trateaza Lucrare Practica la Contabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 110 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Costica, Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Lucrarea este axata pe exemplul S.C. „Neptun” S.R.L. care are ca obiect de activitate producerea si comercializarea produselor de panificatie. Societatea comerciala aplica Reglementarile contabile simplificate armonizate cu directivele europene aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 306/2002.

Capitalul societatii este integral privat si a fost depus integral de catre asociati care sunt furnizorii de materii prime, materiale consumabile sunt din România.

Desfacerea produselor finite se realizeaza catre clienti din România si se efectueaza de la sediul societatii si/sau prin delegati ai societatii angajati cu contracte de munca ca distribuitori.

Societatea comerciala utilizeaza ca metoda de amortizare a imobilizarilor corporale metoda liniara, iar ca metoda de evidenta a stocurilor metoda inventarului permanent.

Contabilitatea analitica a stocurilor este organizata dupa metoda cantitativ-valorica.

Stocurile la iesire se evalueaza si înregistreaza în contabilitate dupa varianta costului mediu

Produsele finite obtinute din procesul de productie sunt evaluate si înregistrate la costul estimat (standard, planificat).

Marfurile de la magazinul propriu de desfacere cu amanuntul sunt contabilizate la pretul cu amanuntul. Magazinul este aprovizionat cu marfuri prin transferul de produse finite obtinute din procesul de productie.

Operatiile economice care fac obiectul înregistrarii în contabilitate sunt limitate la nivelul unei luni calendaristice, respectiv luna ianuarie a anului curent.

Pentru întelegerea metodologiei de înregistrare în contabilitate, operatiile sunt prezentate pentru un interval de timp din luna de referinta pe zile calendaristice, iar pentru un alt interval de timp în mod cumulat. Prezentarea în mod cumulat a fost determinata de caracterul de repetabilitate al operatiilor economice si de necesitatea simplificarii calculelor, întocmirii documentelor primare si înregistrarii în contabilitate.

Rezolvarea temei s-a realizat prin parcurgerea urmatoarelor etape:

a) înscrierea soldurilor initiale ale conturilor sintetice si analitice în fisele de conturi (fise de magazie, fise cantitativ-valorice, fise pentru mijloace fixe, fise de conturi sintetice).

b) întocmirea documentelor primare care atesta derularea operatiilor economice (facturi; note de receptie si constatare de diferente; bonuri de consum; bonuri de predare, transfer, restituire).

c) întocmirea documentelor centralizatoare – jurnale auxiliare (jurnalul pentru cumparari, jurnalul pentru vânzari).

d) reflectarea operatiilor economice cronologic si sistematic. Înregistrarea cronologica s-a realizat prin întocmirea Registrului-jurnal, iar înregistrarea sistematica în fisele de conturi care constituie Cartea Mare.

e) întocmirea balantei de verificare cu patru serii de egalitati.

Dupa cum se cunoaste, societatile comerciale întocmesc la sfârsitul anului situatiile financiare. Cu toate ca operatiile înregistrate se refera numai la luna ianuarie, s-a considerat, din punct de vedere didactic, ca este util si întocmirea bilantului contabil si a contului de profit si pierdere.

Fisiere in arhiva (1):

  • practik contabilitate.pdf

Alte informatii

nota obtinuta 9