Managementul afacerii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 7016
Mărime: 210.75KB (arhivat)
Publicat de: Ionut Q.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Tema 1- Samsung Electronics Co, Ltd. 2
  2. 1.1. Date: 2
  3. 1.2. Istoria companiei: 3
  4. 1.4. Analiza gradului de internaționalizare 7
  5. 1.5. Evoluția activelor 8
  6. 1.6. Analiza vânzărilor 9
  7. 1.7. Analiza angajaților 11
  8. 1.8. Analiza indicelui transnationalizarii 13
  9. Tema 2 - COMPETITIVITATEA ÎN MEDIUL DE AFACERI 14
  10. 2.1. Aspecte teoretice privind competitivitatea 14
  11. 2.2. Evoluția indicelui competitivității globale (ICG) la nivel internațional 14
  12. 2.2.1. Structura indicelui GCI 15
  13. 2.3. Analiza pilonului DISPONIBILITATEA TEHNOLOGICĂ 16
  14. 2.3.1. Structura pilonului disponibilitatea tehnologică 16
  15. BIBLIOGRAFIE 28

Extras din proiect

Tema 1- Samsung Electronics Co, Ltd.

1.1. Date:

Adresa:

416, Metan 3-Dong

Pardar-Gu Suwon 440--370

Coreea de Sud

Telefon: (82) 331 27516114

Fax: (82) 331 27516111

Statistici:

Filiala deținută în întregime de Grupul Samsung (Coreea de Sud)

Fondată: 1969

Angajați: 51,926

Vânzări: 14,94 miliarde USD

Bursele de valori: Seul

SIC-uri:

3559 Utilaje speciale industriale Nec;

3561 Pompe și echipamente de pompare;

3571 Calculatoare electronice;

3578 Echipamente de calcul și contabilitate;

3579 Mașini de birou Nec;

3670 Componente electronice și accesorii;

3585 Refrigerare și echipamente de încălzire;

1.2. Istoria companiei:

Samsung Electronics Co., Ltd. este filiala principală a gigantului Samsung Group din Coreea de Sud și unul dintre cei mai mari producători de electronică din Asia. Produsele construite de Samsung Electronics includ televizoare și multe alte tipuri de aparate de uz casnic, echipamente de telecomunicații și computere. Cel mai important produs al său este semiconductorii. Managementul gestiunii și investițiile grele în cercetare și dezvoltare la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 au transformat compania într-un lider în industria electronică globală.

Samsung Electronics a fost creat în 1969 ca divizie a grupului Samsung chaebol mamă coreeană. Unitatea a fost creată ca un mijloc de a obține Samsung în industria de televiziune în creștere și electronice de consum. Primul produs al diviziei a fost un televizor mic și simplu alb-negru pe care a început să-l vândă la începutul anilor 1970. Din acest produs, Samsung Electronics a dezvoltat treptat o gamă diversă de produse electronice de larg consum, pe care le-a vândut inițial pe piața internă, și mai târziu a început să exporte. Compania a început, de asemenea, ramificarea în televizoare color, și mai târziu într-o varietate de electronice de consum și aparate. În anii 1980, Samsung a fost producția, transportul și vânzarea unei game largi de aparate și produse electronice în întreaga lume.

Deși creșterea rapida a Samsung Electronics în anii 1970 și începutul anilor 1980 este impresionanta, nu a surprins observatorii care erau familiarizați cu Samsung Group, fondata în 1938 de Byung-Chull Lee, un antreprenor coreean celebru. Lee a început o mică firmă comercială cu un ouă de cuib de 2.000 de dolari și patruzeci de angajați. El a numit-o Samsung, ceea ce înseamnă "trei stele" în coreeană. Compania sa bucurat de o creștere moderată înainte de invazia comunistă în 1950, obligându-l pe Lee să-și abandoneze operațiunile în Seul. Împușcarea soldaților și a politicienilor de pe ambele părți ale conflictului a diminuat stocurile sale aproape de nimic. Cu economii contribuite de unul dintre managerii săi, Lee a început în 1951 și în decurs de un an a crescut de douăzeci de ori activele companiei sale.

Lee a înființat o rafinărie de zahăr în 1953, o mișcare care a fost criticată la vremea respectivă, deoarece zahărul putea fi obținut cu ușurință prin ajutorul american. Dar pentru Lee actul a fost important deoarece a fost prima fabrica de fabricație construita în Coreea de Sud după războiul coreean. De la zahăr, lână și alte afaceri, Lee sa mutat în producție mai grea. Compania a prosperat sub filosofia lui Lee de a face Samsung lider în fiecare industrie a intrat.

De la fabricație, Samsung sa mutat în diverse companii de servicii în anii 1960, inclusiv asigurări, emisiuni, titluri de valoare și chiar și un magazin universal. Lee a înregistrat câteva eșecuri majore în perioada respectivă. De exemplu, la sfârșitul anilor 1960, cu puțin timp înainte de crearea Samsung Electronics, Lee a fost acuzat de o vânzare ilegală de bunuri de aproximativ 50.000 de dolari. Acuzațiile s-au dovedit a fi fabricarea unui oficial guvernamental nemulțumit față de care Lee a refuzat să plătească o mită. Cu toate acestea, unul dintre fiii lui Lee a fost arestat și Lee a fost forțat să doneze o instalație de îngrășăminte guvernului pentru a câștiga eliberarea lui. În ciuda acestor și a altor probleme, Samsung a continuat să înflorească. Într-adevăr, până la sfârșitul anilor '60, conglomeratul a generat mai mult de 100 milioane USD în venituri anuale.

La scurt timp după ce fiul lui Lee a fost arestat, Lee a decis să intre în industria de comunicare în masă prin lansarea unei posturi de radio și de televiziune, precum și prin fabricarea de televizoare și componente electronice prin intermediul diviziei Samsung Electronics. Industria a fost dominată la acea vreme de mai mulți producători americani și europeni, iar unele companii japoneze au început să intre în industrie. Cu toate acestea, Lee a fost încrezător că Samsung ar putea să-și impună pretenția pe piața locală și, în cele din urmă, să devină un concurent global. La începutul anilor 1970, compania a investit puternic, împrumutat și coaxed tehnologie de la concurenții străini și a atras atenția asupra conexiunilor sale comerciale și politice pentru a începe să scoată o nișă în industria electronică de consum. În plus față de televizoare, Samsung se încadrează în alte produse și aparate electronice de consum.

Câștigurile companiei Samsung Electronics în anii '70 au fost obținute cu ajutorul guvernului național. În anii 1950 și 1960, Samsung și alte conglomerate coreene s-au luptat deoarece administrația Rhee Sungman a apelat din ce în ce mai mult la favoritism și corupție pentru a menține puterea. Revoltele elevilor din anii 1960 l-au forțat pe Rhee să fie exilat. Partidul de guvernământ care a apărut din frământarea politică care a urmat a fost condus de liderul militar Park Chung-Hee. Regimul său în anii 1960 și 1970 a fost caracterizat de o centralizare a puterii, atât politică, cât și industrială, deoarece guvernul său era obsedat de creșterea și dezvoltarea economică. Deci, în timp ce Park a fost criticat pe scară largă pentru stilul său autoritar, guvernul său este creditat pentru a pune bazele renașterii economice din Coreea de Sud.

Pentru a dezvolta rapid economia, Park a identificat industrii importante și companii mari și profitabile din cadrul acestora. Guvernul a colaborat cu companiile, oferind protecție împotriva concurenței și asistenței financiare, ca parte a unei serii de planuri naționale de creștere economică pe cinci ani. Prin concentrarea puterii în mâinile câtorva companii uriașe (paralele), Park argumentat, blocajele rutiere ar fi reduse la minimum și vor rezulta eficiențe. Între anii 1960 și 1980, exporturile anuale ale Coreei de Sud au crescut de la 33 milioane de dolari la peste 17 miliarde de dolari.

Samsung Electronics și întregul Samsung chaebol au fost beneficiari ai politicilor Rhee.Mai multe țări, inclusiv Japonia, au fost interzise vânzarea de electronice de consum în Coreea de Sud, eliminând concurența semnificativă pentru Samsung. Mai mult, deși Samsung Electronics a fost liber să investească în companii de peste mări, investitorilor străini li sa interzis să cumpere în Samsung. Ca rezultat, Samsung a reușit să dezvolte rapid o divizie de televiziune și electronică înfloritoare, care controla nișe de pe piața internă și chiar a avut un avantaj în unele arene de export.

În anii 1970 și 1980, grupul Samsung a creat o serie de divizii legate de electronică, dintre care mai multe au fost mai târziu grupate într-o singură entitate cunoscută sub numele de Samsung Electronics Co. Ltd. Samsung Electronics Devices Co. fabricate tuburi de imagine, monitoare de afișare și părți conexe. Samsung Electro-Mechanics Co. a realizat tunere VHF și UHF, condensatoare, difuzoare și alte unelte. Samsung Corning Co. a produs becuri din sticlă de televiziune, afișaje pe computer și alte componente. În cele din urmă, Samsung Semiconductor & Telecommunications Co. a reprezentat Samsung în industria microcipurilor de înaltă tehnologie. Creșterea rapidă a acestor industrii, combinată cu managementul inteligent, a permis companiei Samsung Electronics Co., Ltd. să devină subsidiară șef al grupului Samsung până la sfârșitul anilor 1980.

Bibliografie

- Gheorghe Caraiani, Toma Georgescu - ,,Managementul afacerilor”, Ediția a II-a revizuită și adăugită, editura Lumina Lux, București 2003

- http://www.mi.rei.ase.ro/Site%20MI/curs%20master%20afaceriMI.pdf

- http://www.oeconomica.uab.ro/upload/lucrari/820063/37.pdf

- http://www.rasfoiesc.com/business/economie/Teoriile-competitivitatii-TEZA63.php

Preview document

Managementul afacerii - Pagina 1
Managementul afacerii - Pagina 2
Managementul afacerii - Pagina 3
Managementul afacerii - Pagina 4
Managementul afacerii - Pagina 5
Managementul afacerii - Pagina 6
Managementul afacerii - Pagina 7
Managementul afacerii - Pagina 8
Managementul afacerii - Pagina 9
Managementul afacerii - Pagina 10
Managementul afacerii - Pagina 11
Managementul afacerii - Pagina 12
Managementul afacerii - Pagina 13
Managementul afacerii - Pagina 14
Managementul afacerii - Pagina 15
Managementul afacerii - Pagina 16
Managementul afacerii - Pagina 17
Managementul afacerii - Pagina 18
Managementul afacerii - Pagina 19
Managementul afacerii - Pagina 20
Managementul afacerii - Pagina 21
Managementul afacerii - Pagina 22
Managementul afacerii - Pagina 23
Managementul afacerii - Pagina 24
Managementul afacerii - Pagina 25
Managementul afacerii - Pagina 26
Managementul afacerii - Pagina 27
Managementul afacerii - Pagina 28
Managementul afacerii - Pagina 29
Managementul afacerii - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Managementul afacerii.docx

Alții au mai descărcat și

Calculul și analiza principalilor indicatori economico-financiari - SC Oltchim SA

1. Descrierea întreprinderii S.C. OLCHIM S.A. OLTCHIM este un important producător în industria chimică din Europa Centrală și de Est. De-a...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Managementul dezvoltării companiei Mondconf SRL

Este cert faptul ca în ultima perioada se remarca o evolutie din ce în ce mai accelerata a economiei în ansamblul ei, evolutie sustinuta de...

Antreprenoriatul, instrument managerial în dezvoltarea locală

INTRODUCERE Dezvoltarea afacerilor este indisolubil legată de antreprenori. Iniţierea şi derularea unei afaceri presupune un risc considerabil...

Abordarea eticii în managementul afacerilor internaționale

Introducere Etica in afaceri este un subiect pe care multi oameni il i-au in raspar: pe unii ii amuza copios iar altora li se pare o gluma...

Planul de Afaceri în Optica de Management și Proiectarea unui Angrenaj cu Dinți Drepți

Capitolul I Planificarea (previziunea) – funcţie esenţială a managementului unei entităţi Motto: „Cumpătarea în exploatarea resurselor e ca un...

Planul de Afaceri - Instrument de Bază în Managementul Afacerilor Internaționale

INTRODUCERE .5 CAPITOLUL 1 Planul de afaceri instrument de bază în managementul afacerilor internaţionale INTRODUCERE Cuvinte cheie - plan de...

Modelarea Proceselor de Afaceri Utilizând Concepte ale Ingineriei Cunoștințelor

Capitolul I Ce este managementul proceselor de afaceri? Managementul proceselor de afaceri (engl. Business Process Management) are la bază două...

Simularea Proceselor de Afaceri

I. Introducere Procesele de afaceri sunt o colecţie de unităţi de muncă consecutive, alternative şi paralele cu obiectivul de a crea valoare...

Plan de Afaceri

CAP I. Rolul si importanta planului de afaceri 1.1. Definirea planului de afaceri Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil...

Ai nevoie de altceva?