Metoda ABC din Cadrul SC Boromir Prod SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Metoda ABC din Cadrul SC Boromir Prod SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mangalea Lucian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

CAPITOLUL I

PREZENTAREA GENERALA S.C.BOROMIR PROD.S.A.

1.1.Date generale

Societatea comercială S.C.Boromir Prod S.A.Buzău a fost întemeiată ca societate comercială în baza legii 15/1990,prin recepţionarea completă pe activului şi pasivului foste ‚‚Înterprinderi de morărit şi panificaţie Buzău”. Întemeierea S.C.Boromir Prod. S.A. Buzău sub denumirea‚‚S.C.Spicu S.A.Buzău˝ s-a făcut prin Hotărâri Generale nr.1353/1990,act normativ care stabileşte şi statutul iniţial al societăţi.Din data de 11.06.2002 , prin actul adiţiona nr.2241 s-a schimbat numele societăţi în S.C.Boromir Prod.S.A.De-a lungul timpului, aceasta a cunoscut o dezvoltare continuă , atât în incita actuală din Buzău,cât şi prin constituierea unor noi secţii în oraşele Rm-Sărat, Iaşi, Deva, Sibiu şi Constanţa.

1.2.Scurt istoric

S.C.Boromir Prod S.A. cu sediul în Buzău, str. Şantierului , nr.37, are formă juridică de societate pe acţiuni şi îşi desfăsoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu statutul propriu de organizare şi functionare.

S.C.Boromir Prod S.A. , a fost înfiintată ca societate cu capital întreg de stat prin Hotărârea Guvernului nr.1353/1990, preluarea integrală al patrimoniul fostei‚‚Întreprinderi de morărit şi panificaţie Buzău”.

Societatea este înregistrată la Camera de Comerţ şi Industrie-Oficiul Registrului Comerţului Buzău certificatului de înmatriculare nr.J10/184/1991.Societatea este certificată ISO 22000 , conform certificatului înregistrat la data de 20.05.2005.

Dar mai deţine şi certificare SREN ISO 140001/2004,cu privire la obiectul managementului mediului, dar şi SREN ISO 18001/2005, cu privire la sănatatea şi siguranţa ocupaţională în muncă.

Societatea poate avea şi sucursale, filiare şi agenţii în judeţul Buzău şi în alte localităţi din ţară sau din străinătate.

1.3.Obiectul de activitate

În conformitate cu statutul,S.C.Boromir Prod S.A., arre următoarele obiective de activitate:

1.Producerea şi comercializarea produselor de morărit; 2.Producera şi comercializarea produselor de panificaţie, patoserie; 3.Comercializarea en-grosşi en-detail a mărfurilor; 4.Prestarea de servicii(activităţi de consultantă pentru afaceri şi management);

5.Fabricarea şi comercializarea de furnire şi panouri;

1.4.Piaţa şi comercializarea produselor

S.C.Boromir Prod S.A.este, în cadrul unităţilor de profil, o întreprindere de tip complex din punct de vedere al procesului tehnologic.

Pocesul de fabricaţie începe cu prelucrarea materiei brute (grâul) şi se termina cu desfacerea cu amănuntull, în unităţile proprii a produselor finite (pâine, cozonaci, piscoturi, ect.).

Procesul tehnologic global din cadrul societăţii poate fi privit ca fiind compus din trei secvenţe principale.

1.În primul rînd procesul în urma căruia se obţine făina.

2. În secvenţa următoare se realizează bucăţile de aluat necesare diferitelor produse.

3. Cea de-a treia secvenţă este formată din activităţile de formare, coacere şi pregătire pentru livrare a produselor finite.

Pentru a înţelege mai bine procesele tehnice tehnologice ale societăţii de care se ţine seamă în fundamentarea principalelor decizii manageriale, se impune evidenţierea, principalelor etape ale procesuui tehnologic globa .

Grâul depozitat în celulele silozului, suferă mai întâi un proces de precurăţire prin care se elimină corpurile stăine. La moară, grâul din rezerva morii trece mai întâi princurăţătoria neagră, apoi se condiţionează la rece prin umiditate cu vapori de apa timp de 8 ore în celulele de odihnă. După etapa de odihnă trece prin curăţătoria albă şi de aici la şrotul unu la măcinare.Şrotuirea se face în şase pasaje, iar măcinarea în şapte pasaje, în valţuri de tip Speck şi Buhler.Produsele de la valţuri trec cu ajutorul elevatoarelor la cernere la etaju trei în patru site plane, în funcţiede dimensiunea particulelor, refuzurile de la site plane trec la cernerea la maşini de griş (cinci maşini de griş duble), la finisoare (două finisoare) sau la măcinarea în valţuri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda ABC din Cadrul SC Boromir Prod SA.docx