Misiune Audit Intern

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 51 în total
Cuvinte : 10596
Mărime: 94.98KB (arhivat)
Publicat de: Luana Toth
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Boghean Marius

Extras din proiect

I. Introducere

1.0 Compartimentele de audit intern din cadrul entitatilor publice efectuează misiuni de asigurare și/sau misiuni de consiliere pentru evaluarea sistemului de control managerial din cadrul acestora, urmărind conformitatea și regularitatea cu cadrul legal si/sau desfășurarea activității în condiții de performanță.

Principalele obiective ale misiunilor de audit intern sunt:

-evaluarea managementului riscurilor, aferente activităților desfășurate în cadrul entității, cu respectarea cadrului normativ și a celui procedural de derulare a acestora, a principiilor, regulilor si reglementărilor în domeniu;

-evalurea sistemului de control intern în acord cu obiectivele misiunii, în vederea identificării eventualelor disfunționalități și eventual iregularități în activitatea acestora;

-consilierea managementului, menită să adauge valoare și să îmbunătățească administrarea entității publice.

Desfășurarea misiunilor de audit intern este structurată în patru etape, după cum urmează:

• În etapa de pregătire a misiunii de audit se colectează datele și informațiile și se elaborează documentele prevăzute în normele generale, cele cu importanță deosebită fiind Analiza riscurilor, care presupune identificarea obiectelor auditabile, respectiv a activităților și eventual a operațiilor structurate pe obiective; clasarea și ierarhizarea acestora în vederea selectării obiectelor auditabile, care vor reprezenta Tematica misiunii de audit intern. Pe baza tematicii adoptate pentru desfășurarea misiunii de audit intern se elaborează Programul preliminar al intervenției la fața locului, care se va concetra pe activitatea de testare în vederea constituirii dovezilor de audit, raportarea rezultatelor activității de audit și urmărirea implementării recomandărilor.1

• În etapa de intervenție la fața locului se realizează colectarea și prelucrarea informațiilor, dovezilor, testarea pe eșantioanele stabilite și elaborarea foilor de lucru, chestionarea și intervievarea în vederea analizei și evaluării propriu-zise, pe teren, a obiectelor auditabile selectate. Testarea se materializează în verificarea documentelor eșantionate, analiza datelor și informațiilor obținute, evaluarea eficienței sistemelor de control intern1.

• În etapa de elaborare a raportului de audit intern se urmărește structurarea acestuia pe tematica în detaliu a misiunii de audit obținută în procedura de analiza riscurilor și transferarea fișelor de identificare și analiză a problemelor și a formularului de constatare și raportare a iregularităților cu comentariile de specialitate ale auditorilor interni într-un raport în formă standardizată pentru a fi ușor utilizat de către managementul entității.

• În etapa de urmărire a recomandărilor ne asigurăm că recomandările cuprinse în Raportul de audit intern sunt transferate în fișa de urmărire a recomandărilor și vor fi implementate întocmai și la termenele stabilite.

Misiunea de audit intern se va încheia cu Programul de asigurare și îmbunătățire a calității misiunii de audit intern sub toate aspectele, care se structurează pe evaluarea internă și evaluarea externă a activității de audit intern , cat și pe documentele elaborate în aceste situații1.

1.1 Prezentarea entității auditate

Grupul scolar „ Ion Nistor” din Vicovu de Sus, jud. Suceava, având codul fiscal 4327081, CAEN 8531 este unul din centrele de execuție bugetară subordonate Primăriei orașului Vicovu de Sus.

Unitatea desfăşoară activităţi didactice, fiind o unitate de învăţământ primar, gimnaziu, liceal, școală tehnică.

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat (primar, gimnazial, liceal, profesional şi post liceal), aprobat prin Ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 4747/16.10.2001 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 131/19.02.2002, organizarea şi funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se realizează în conformitate cu Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, cu acte normative elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (M.E.C.) şi de alte ministere şi cu deciziile inspectoratelor şcolare. Respectarea regulamentului este obligatorie pentru inspectorii din M.E.C., din inspectoratele şcolare judeţene, pentru directori, personalul didactic de predare şi instruire practică, personalul didactic auxiliar şi nedidactic, elevi şi părinţi care vin în contact cu unitatea şcolară.

La nivelul fiecărei unităţi şcolare este elaborat Regulamentul de ordine interioară, care cuprinde prevederi pentru elevi, părinţi etc., specifice condiţiilor concrete din fiecare şcoală (art. 2).

1.2 Organele de conducere şi natura ordonatorului de credite

Conducerea Grupului Scolar ”Ion Nistor ” este asigurată de un cosiliu de administratie al carui presedinte este directorul scolii, Traian Cardei.

Conducătorul entităţii auditate îndeplineşte calitatea de ordonator terţiar de credite .

Numirea cadrelor de conducere (director, director adjunct etc.) ale unităţilor şcolare se face conform Legii învăţământului şi a Statutului personalului didactic.

Directorul unităţii şcolare este direct subordonat Inspectoratului şcolar judeţean, reprezentat prin inspectorul şcolar general al judeţului Suceava pe linie de programe de invatamant si Consiliului Local pe linie de finantare, bugete.

Grupul Școlar ”Ion Nistor ” cu personalitate juridică, are un compartiment financiar-contabil (prin care se realizează evidenţa contabilă sintetică şi analitică precum şi execuţia bugetară a unităţii de învăţământ), iar personalul acestui compartiment este subordonat directorului şi îşi desfăşoară activitatea conform atribuțiilor stabilite de acesta prin fişa postului.

Evidenţa analitică a creditelor bugetare, plăţilor de casă şi cheltuielilor efective se ţine cu ajutorul „Fişei pentru operaţii bugetare”. De asemenea instituţia publică utilizează sisteme de prelucrare automată a informaţiilor contabile, care sunt stocate pe suporţi magnetici şi permit în orice moment reconstituirea elementelor şi conţinuturilor conturilor, a listelor şi a conţinuturilor supuse verificării. Instituţia utilizează un program de prelucrare automată a datelor din contabilitatea sintetică, un program de evidenţă a stocurilor şi unul de evidenţă a obiectelor de inventar şi mijloacelor fixe şi de calcul al amortizării.

Inventarierea patrimoniului se efectuează, în conformitate cu Legea contabilităţii nr.82/1991 şi Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr.1753/2004, de către comisiile de inventariere numite prin decizie scrisă, emisă de ordonatorul de credite. Aceste comisii răspund de efectuarea tuturor lucrărilor de inventariere potrivit prevederilor legale.

Preview document

Misiune Audit Intern - Pagina 1
Misiune Audit Intern - Pagina 2
Misiune Audit Intern - Pagina 3
Misiune Audit Intern - Pagina 4
Misiune Audit Intern - Pagina 5
Misiune Audit Intern - Pagina 6
Misiune Audit Intern - Pagina 7
Misiune Audit Intern - Pagina 8
Misiune Audit Intern - Pagina 9
Misiune Audit Intern - Pagina 10
Misiune Audit Intern - Pagina 11
Misiune Audit Intern - Pagina 12
Misiune Audit Intern - Pagina 13
Misiune Audit Intern - Pagina 14
Misiune Audit Intern - Pagina 15
Misiune Audit Intern - Pagina 16
Misiune Audit Intern - Pagina 17
Misiune Audit Intern - Pagina 18
Misiune Audit Intern - Pagina 19
Misiune Audit Intern - Pagina 20
Misiune Audit Intern - Pagina 21
Misiune Audit Intern - Pagina 22
Misiune Audit Intern - Pagina 23
Misiune Audit Intern - Pagina 24
Misiune Audit Intern - Pagina 25
Misiune Audit Intern - Pagina 26
Misiune Audit Intern - Pagina 27
Misiune Audit Intern - Pagina 28
Misiune Audit Intern - Pagina 29
Misiune Audit Intern - Pagina 30
Misiune Audit Intern - Pagina 31
Misiune Audit Intern - Pagina 32
Misiune Audit Intern - Pagina 33
Misiune Audit Intern - Pagina 34
Misiune Audit Intern - Pagina 35
Misiune Audit Intern - Pagina 36
Misiune Audit Intern - Pagina 37
Misiune Audit Intern - Pagina 38
Misiune Audit Intern - Pagina 39
Misiune Audit Intern - Pagina 40
Misiune Audit Intern - Pagina 41
Misiune Audit Intern - Pagina 42
Misiune Audit Intern - Pagina 43
Misiune Audit Intern - Pagina 44
Misiune Audit Intern - Pagina 45
Misiune Audit Intern - Pagina 46
Misiune Audit Intern - Pagina 47
Misiune Audit Intern - Pagina 48
Misiune Audit Intern - Pagina 49
Misiune Audit Intern - Pagina 50
Misiune Audit Intern - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • Misiune Audit Intern.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Audit Financiar

ALGORITM DE STABILIRE A MARIMII ESANTIOANELOR SC VENUS SA are ca obiect de activitate comercializarea de bunuri de uz casnic . Urmatoarele...

Audit Intern

Scurt istoric Cuvântul audit îsi are originea în latinescul audio, audire: a asculta si a cunoscut în decursul vremurilor multiple interpretari,...

Audit Intern

Audit intern – o funcţie care aduce plus-valoare. Autor Eugen Nicolăescu A. Noţiuni generale B. Funcţia de audit 1. Istoricul 2. Domeniul de...

Te-ar putea interesa și

Planificarea misiunii de audit intern - entități economice la SC Moldova SA

CAPITOLUL 1 AUDITUL INTERN – CONCEPT Așa cum este definit de Institutul Internațional al Auditorilor Interni, auditul intern este o funcție...

Misiunea de Audit Intern privind Gestiunea Resurselor Umane

PREZENTARE GENERALĂ Gestionarea resurselor umane într-o instituţie publică reprezintă o funcţie suport importantă, fiind un domeniu de preferinţă...

Misiune de audit intern - administrația finanțelor publice Fălticeni

PREZENTARE ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE FĂLTICENI Administraţia finanţelor publice Fălticeni este o unitate teritorială, fiscală, organizată...

Misiunea de Audit Intern la SC Marinex SRL

PREZENTARE GENERALĂ INTRODUCERE Sub aspectul concepției şi accepțiunii sale generale, AUDITUL se tratează ca o manifestare de control al...

Misiune de Audit Intern - Auditul Intern al Salariilor

Primăria Municipiului Suceava Primăria Municipiului Suceava este organizată şi funcţionează potrivit prevederilor Legii administraţiei publice...

Misiune de audit intern la Comuna Pârteștii de Jos - Primărie

PREZENTAREA INSTITUŢIEI Primaria Pirtestii de Jos este situata in comuna Pirtestii de Jos aflata in judetul Suceava. Primaria are in subordine...

Planificarea Misiunii de Audit Intern

Capitolul I - Audit intern 1.1. Scurt istoric al auditului intern „Auditul, înseamnă examinarea de către o persoana competentă si independentă a...

Misiunea de Audit Intern

INTRODUCERE Auditul intern - un element esential pentru succesul unei companii Timpul pe care îl trăim este caracterizat de ample procese de...

Ai nevoie de altceva?