Organizrea si Conducerea unei Gradinite

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 7423
Mărime: 39.80KB (arhivat)
Cost: 6 puncte

Extras din document

CAPITOLUL I:

Organizarea si conducerea Gradinitei cu program normal nr 2 “Scufita Rosie” Vatra Dornei

1.1 Prezentare generala.

Gradinita cu program normal nr 2 „ Scufita Rosie” Vatra Dornei este situat pe strada Unirii, nr 11 in orasul Vatra Dornei.

Gradinita nr 4 „Casuta povestilor” Vatra Dornei este o gradinita cu program normal care asigura educatia si pregatirea corespunzatoare a copiilor pentru scoala si viata sociala. Gradinita asigura dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a personalitatii copilului potrivit ritmului propriu si trebuintelor sale,sprijinind formarea autonoma si creativa a acestuia.

Pregatirea pentru scoala a copiilor se realizeaza ca proces global,armonios si unitar constituit, care vizeaza nu numai volumul de cunostinte ci, în egala masura, toate capacitatile care definesc dezvoltarea integrala a personalitatii copilului

Gradinita respecta structura anului scolar. În situatii cu totul exceptionale, inspectoratele scolare pot schimba structura anului scolar la propunerea autoritatilor locale, a agentilor economici care organiizeaza gradinita sau a parintilor, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale

Gradinita este organizata pe grupe constituite dupa criteriul de vârsta al copiilor sau dupa nivelul de dezvoltare globala al acestora.

Pentru asigurarea continuitatii între învatamântului prescolar si cel primar, se organizeazasi se generalizeaza treptat grupa pregatitoare pentru scoala. În situatii specifice, se potorganiza grupe combinate cuprinzând copii de niveluri diferite de vârsta si de dezvoltare.

În gradinitele de copii se pot organiza si grupe sau sectii integrate cuprinzând copii cu

cerinte educative speciale. Acestea functioneaza în baza prevederilor în vigoare, iar modulde organizare este satbilit de prevederile Regulamentului învatamântului special.

În gradinita se pot înfiinta grupe cu profil artistic, sportiv, limbi moderne etc. Cu respectarea prevederilor legale.

Grupa de prescolari se constituie si cuprinde, în medie, 15 copii, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20.În situatii deosebite, grupa pregatitoare pentru scoala poate functiona cu efective minime de copii, la propunerea inspectoratelor scolare judetene.

În situatia grupelor sau sectiilor constituite din copii cu cerinte educative speciale, care se organizeaza în gradinite, se respecta normativele în vigoare referitoare la aceasta categorie.

La organizarea gradinitei si a grupelor de prescolari se respecta prevederile în vigoare referitoare la spatiul aferent salilor de grupa, la terenurile destinate jocurilor si activitatilor în aer liber, la mobilierul si instalatiile necesare asigurarii conditiilor de functionare, igienico-sanitare si de securitatepentru viata si sanatatea copiilor.Se interzice functionarea gradinitei sau grupelor de copii prescolari în subsoluri insalubre, în spatii care prin destinatia anterioara sau prezenta pot dauna sanatatii si protectiei copiilor. În situatii deosebite, gradinita poate functiona în spatii destinate scolilor sau în alte cladiri amenajate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Gradinita de copii functioneaza, în conditiile legii, independent de alte unitati de învatamânt. În raport de conditiile existente si, mai ales de spatii, gradinita de copii poate asigura protectie pentru elevi sau alte categorii de copii respectându-se prevederile legale în vigoare hrana, odihna, conditii de semiinternat etc.)

Pe parcursul timpului Gradinita nr 4 „Casuta povestilor”Vatra Dornei a contribuit si contribuie cu mijloace specifice la relizarea idealului educational al scolii romanesti, la formarea capacitatii intelectuale si fizice a prescolarilor, la educarea in spiritul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, ale demnitatii si tolerantei.

1.2.Organizarea grădiniţei de copii

Conform Regulamentului de organizare si functionare a Gradinitei cu program normal nr 4 „Casuta povestilor” Vatra Dornei isi desfasoara activitatea sub directa indrumare a inspectoratului Scolar a judetului Suceava.

In cadrul comisiilor metodice se vor prezenta lectii demonstrative, dezbateri si comunicari pe teme stabilite in planul de munca al comisiei.

In vederea perfectionarii profesionale, cadrele didactice vor participa la interasistente.

Periodic se vor face informari cu privire la ultimele cercetari si descoperiri in domeniul Invatamantului prescolar.

Grădiniţa cu program normal nr 4 „Casuta povestilor” Vatra-Dornei îşi desfăşoară activitatea in:grupele cu program normal în clădire proprie.

Acestea respectă prevederile în vigoare referitoare la spaţiul oferit sălilor de grupă, la terenul destinat desfăşurării activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor de funcţionare, igienico-sanitare şi de securitate pentru viaţa şi sănătatea copiilor.

Conform Legii Învăţământului, Statutului Cadrului Didactic şi Regulamentului de organizare şi funcţionare a învăţământului preşcolar grupele de preşcolari se constituie şi cuprind în medie 15 copii, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 20.

Preview document

Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 1
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 2
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 3
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 4
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 5
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 6
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 7
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 8
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 9
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 10
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 11
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 12
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 13
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 14
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 15
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 16
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 17
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 18
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 19
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 20
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 21
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 22
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 23
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 24
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 25
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 26
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 27
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 28
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 29
Organizrea si Conducerea unei Gradinite - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Organizrea si Conducerea unei Gradinite.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea Instituțiilor Publice

INTRODUCERE „Contabilitatea este una dintre cele mai sublime creaţiuni ale genului uman fiind o oglindă a trecutului şi o călăuză a viitorului”....

Studiu Privind Contabilitatea Activelor Imobilizate la Muzeul de Etnografie Maramureș

INTRODUCERE Au existat multe discuţii asupra definirii contabilităţii. Astfel, de-a lungul timpului contabilitatea a fost definită ca artă,...

Contabilitatea instituțiilor publice - studiu de caz primăria Brașov

Capitolul 1. Prezentarea generala a Primariei Brasov 1.1 Primarul si atributiile sale. Primaria Brasov este condusa de catre primar, functie...

Contabilitate de Gestiune la SC Parpy SRL

Introducere S.C. Pampy S.R.L. se ocupă cu producerea de haine bussiness,de ocazii şi elegante atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Pe lângă...

Studiul de Fezabilitate - Gradinita cu Program Prelungit Pokemon

Fundamentaţi decizia de investiţie a unităţii „Grădiniţa cu program prelungit POKEMON” , care este o societate în administrarea statului,...

Contabilitate de Gestiune

Scurtă prezentare Firma a fost înfiinţată în România în anul 2009 în conformitate cu prevederile legale. Sediul îl are în municipiul Fălticeni,...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Institutiilor Publice

Date de identificare a cursului Prin didactica prezentării, acest curs se adresează studenţilor interesaţi de specificul contabilităţii...

Ai nevoie de altceva?