Planificarea Auditului Financiar

Imagine preview
(5/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Planificarea Auditului Financiar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: POPA IRIMIE

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

PLANIFICAREA AUDITULUI SITUATIILOR FINANCIARE

Standardul international de audit 300-scopul acestui Standard International de Audit este sa stabileasca reguli si sa furnizeze recomandari cu privire la aspectele si activitatile aplicabile pentru planificarea unui audit al situatiilor financiare.

„Munca trebuie corespunzator planificata,iar asistentii,daca exista,trebuie supervizati de maniera adecvata.”

Exista trei motive fundamentale care explica de ce trebuie auditorul sa-si planifice de maniera adecvata angajamentele si anume: a-i permite auditorului sa obtina suficiente probe temeinice pentru setul de circumstante date, a contribui la mentinerea costurilor auditului la un nivel rezonabil si a evita neintelegerile cu clientul.

Auditorul trebuie sa planifice activitatea de audit astfel incat auditul sa fie efectuat intr-un mod cat mai eficient.

Planificarea unui audit implica stabilirea strategiei generale de audit pentru angajament si elaborarea unui plan de audit pentru a reduce riscul de audit la un nivel acceptabil de scazut. Planificarea implica partenerul responsabil pentru angajament si alti membri cheie ai echipei angajamentului pentru a beneficia de experienta lor si pentru o imbuntatire si o intelegere a eficientei si eficacitatii procesului de planificare.

Planificarea adecvata vine in sprijinul asigurarii ca se acorda atentie domeniilor importante ale auditului, ca sunt identificate posibilele probleme si sunt solutionate la timp si ca angajamentul de audit este organizat si condus in mod adecvat pentru a fi efectuat intr-o maniera eficienta si efectiva. Planificarea adecvata sprijina, de asemenea desemnarea adecvata a atributiilor intre membrii echipei de angajament, faciliteaza conducerea si supravegherea membrilor echipei angajamentului si revizuirea muncii acestora si asista, unde este cazul, la coordonarea activitatii facute de auditori componentelor si expertilor. Natura si intinderea activitatilor de planificare depinde in functie de marimea si complexitatea entitatii si de modificarile imprejurarilor care apar pe durata angajamentului.

Planificarea nu este o etapa singulara a unui audit, ci mai degraba un proces continuu si repetitiv care adesea incepe la scurt timp dupa (sau in legatura cu) finalizarea unui audit anterior si continua pana la finalizarea angajamentului curent de audit. Totusi, la planificarea unui audit, auditorul ia in consideratie momentul unor anumite activitati de planificare si proceduri de audit care trebuie finalizate inainte de efectuarea altor proceduri ulterioare de audit.

Activitati preliminare ale angajamentului

Auditorul trebuie sa efectueze urmatoarele activitati la inceputul angajamentului curent de audit:

- sa efectueze proceduri referitoare la continuitatea relatiilor clientului si angajamentul specific de audit

- sa evalueze conformitatea cu cerintele etice, inclusiv independenta

- sa stabileasca o intelegere a termenilor angajamentului

Atentia auditorului cu privire la continuitatea clientului si la cerintele de etica, inclusiv independenta, apare pe toata durata efectuarii angajamentului de audit deoarece apar conditii noi si modificari ale celor vechi. Totusi, procedurile initiale ale auditorului cu privire la continuitatea clientului si evaluarea cerintelor etice (inclusiv independenta) sunt efectuate inaintea efectuarii altor activitati semnificative pentru angajamentul curent de audit.

Scopul efectuarii acestor activitati preliminare ale angajamentului este de a veni im ajutorul asigurarii ca auditorul a luat in considerare orice evenimente sau imprejurari care pot afecta in mod negativ capacitatea auditorului de a planifica si efectua misiunea de audit pentru a reduce riscul de audit la un nivel acceptabil de scazut. Efectuarea acestor activitati preliminare ajuta la asigurarea ca auditorul planifica un angajament de audit pentru care:

- auditorul mentine independenta necesara si capacitatea de a efectua auditul

- nu sunt aspecte legate de integritatea managementului care pot afecta dorinta audtorului de a continua angajamentul

- nu exista nici o intelegere cu clientul in legatura cu termenii angajamentului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planificarea Auditului Financiar.doc

Alte informatii

Universitatea Babes-Bolyai,Stiinte Economice,Cluj Napoca Master “Audit si convergenta contabila”