Poliția Primăriei Municipiului Bacău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4044
Mărime: 676.29KB (arhivat)
Publicat de: Tudora Diaconescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florina Balcu
PROIECT: Contabilitatea institutiilor publice - Studiu de caz - Politia primariei Bacau, Anul III, Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea "Dunarea de Jos", Galati, specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune.

Extras din proiect

Poliţia Primăriei Bacău

I. Capitolul I – Cadrul organizatoric al Poliţiei Primăriei Bacău

I.1 Noţiuni generale

Poliţia Primăriei Municipiului Bacău funcţionează ca structură administrativă de interes local, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local Bacău şi sub conducerea Primarului.

Reprezintă modalitatea de aplicare a actului de justiţie la nivel local, strict orientat către comunitate. Aplică sancţiuni contravenţionale prevăzute de legi, ordonanţe, hotărâri de guvern, hotărâri ale Consiliului Local Bacău. La constatarea infracţiunilor flagrante, care nu sunt de competenţa lor, iau primele măsuri şi sesizează organele de poliţie competente.

Activitatea Poliţei Primăriei se realizează exclusiv şi în executarea legii pentru :

- apărarea interesului persoanei şi al comunităţii ;

- asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă ;

- asigurarea respectării legalităţii rutiere în interesul cetăţenilor pe raza sa de competenţă ;

- controlarea modului de respectare al autorizaţiilor la lucrările în carosabil ;

- asigurarea respectării legislaţiei în domeniul urbanismului şi disciplinei în construcţii ;

- asigurarea unui climat de comerţ civilizat pentru toţi cetăţenii comunităţii ;

- asigurarea respectării normelor legale privind protecţia mediului ;

- asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, a bunurilor de interes public şi privat local ;

- alte activităţi stabilite prin legi, hotărâri ale Guvernului României, hotărâri ale Consiliului Local şi dispoziţii ale Primarului.

I.2. Organizare si funcţionare

Poliţia primăriei Bacău se constituie pe categorii, în funcţie de numărul personalului acesteia. Structura organizatorică, categoriile poliţiei primăriei şi numărul de personal al acesteia se stabilesc prin regulamentul de organizare si funcţionare.

Conducerea poliţiei primăriei se realizează de către şefii acestora, numiţi prin hotărâre a consiliului judeţean sau a Consiliului municipiului Bucureşti, cu avizul organelor de poliţie.

Organizarea şi executarea pazei bunurilor, valorilor de orice fel deţinute, transportului acestora si a altor prestaţii de pază, precum si participarea la apărarea ordinii şi liniştii publice se realizează pe baza de contracte încheiate de poliţia primăriei cu primăriile, agenţii economici publici sau privaţi, instituţiile, asociaţiile de orice natură, persoanele juridice sau fizice, după caz.

Paza prin gardieni publici se execută conform planului de pază întocmit de comandanţii subunităţilor de pază si beneficiari, aprobat de şeful Poliţiei primăriei şi cu avizul de specialitate al poliţiei. Personalul de conducere, de instruire şi de pază va fi dotat cu uniformă, însemne distinctive, echipament de protecţie, armament si muniţie, conform normelor stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare potrivit prezentei legi. Numărul minim al unui corp al gardienilor publici este de 251. Acest efectiv se împarte în detaşamente. La judeţele unde nu se întruneşte acest număr de persoane se pot înfiinţa detaşamente independente.

Poliţia primăriei are în componenţă cel puţin trei detaşamente, iar fiecare detaşament are în componenţa cel puţin trei grupe. Poliţia primăriei se încadrează cu personal de conducere, personal de instruire, personal de pază şi personal pe funcţii economice şi alte specialităţi administrative.

Numărul de personal pe funcţii, necesar unităţilor şi subunităţilor de gardieni publici, se stabileşte, anual, prin statul de funcţii aprobat, după caz, de consiliile judeţene sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În funcţie de cerinţe, pe baza aprobării autorităţilor publice locale prevăzute mai sus, Corpul gardienilor publici poate încadra, peste numărul de personal prevăzut în statul de funcţii, numai gardieni publici.

La detaşamentele independente, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt în drept să stabilească dacă atribuţiile compartimentelor economice şi de altă specialitate se realizează de către serviciile de profil ale acestora ori cu personal propriu al detaşamentelor.

Pe lângă şeful Poliţiei primăriei funcţionează un consiliu consultativ, din care fac parte: adjunctul şefului Poliţiei primăriei, directorul economic sau contabilul-sef, consilierul juridic, şeful compartimentului de instruire, şefii de detaşamente şi alte categorii de personal stabilite de şeful corpului.

Poliţia primăriei funcţionează ca unitate prestatoare de servicii, pe principiul autofinanţării. Cheltuielile privind salarizarea, echiparea, dotarea materială, asigurările sociale şi altele asemenea se realizează din încasările efectuate de la beneficiarii serviciilor.

Autovehiculele Poliţiei primăriei pot purta însemne distinctive şi pot fi dotate cu aparatură de radiocomunicaţii şi alte mijloace tehnice, în funcţie de nevoile reale ale fiecărui corp.

Poliţia primăriei asigură, în activitatea proprie, aplicarea normelor de protecţie a muncii, prevenirea şi stingerea incendiilor, prin inspectorii stabiliţi de acestea şi prin şefii de detaşamente din sectoarele de responsabilitate.

Departamentul pentru Administraţie Publică Locală, cu avizul Ministerului Finanţelor, va stabili normele metodologice cu privire la constituirea, evidenţa şi urmărirea restituirii fondului de înfiinţare a Poliţiei primăriei.

Preview document

Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 1
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 2
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 3
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 4
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 5
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 6
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 7
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 8
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 9
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 10
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 11
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 12
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 13
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 14
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 15
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 16
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 17
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 18
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 19
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 20
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 21
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 22
Poliția Primăriei Municipiului Bacău - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Politia Primariei Municipiului Bacau.doc

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Instituțiilor Publice

CAPITOLUL I INSTITUŢIILE PUBLICE I.1. Definirea instituţiilor publice O primă modalitate de definire a instituţiilor publice o prezintă Legea...

Strategia de dezvoltare a județului Bacău

Judetul Bacau, unul dintre cele 41 de judete ale Romaniei, este localizat în zona centrala a Regiunii de Nord-Est a României, la întretaierea...

Lucrare de practică Primăria Bacău

1.PREZENTAREA INSTITUTIEI PUBLICE 1.1. Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate profesionala Primaria Municipiului Bacau este...

Rolul comunicării în organizarea și funcționarea administrației publice locale - analiză microsocială la nivelul Primăriei Municipiului Bacău

INTRODUCERE: Pledoarie pentru comunicare în administraţia publică Comunicarea organizationala este diciplina care se ocupa cu studiul proceselor...

Practică Primăria Bacău

1. Prezenatrea instituţiei 1.1. Scurt istoric Municipiul Bacău, reşedinţa judeţului cu acelaşi nume, este situat în partea centralvestică a...

Gestiunea financiară a Primăriei Municipiului Onești

Capitolul 1. Organizarea şi funcţionarea Primăriei Municipiului Oneşti 1.1 Scurt istoric Satul Onești a fost fondat pe 14 decembrie 1458. Numele...

Poziția Județului Bacău în cadrul regiunii nord est

1. Introducere Regiunea Nord-Est este cea mai întinsă regiune a României, având o suprafaţă de 36.850 kmp (15,46% din suprafaţa totală a ţării)....

Sistemul de Management al Calității în Instituțiile Publice

1. Politica de calitate în instituţiile publice O politică în domeniul calităţii reprezintă un ghid de acţiune pentru întreagă organizaţie, o...

Ai nevoie de altceva?