Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs

Proiect
3.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4327
Mărime: 20.20KB (arhivat)
Publicat de: Milena Preda
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Galiceanu
Practica de specialitate pentru anul III specializarea Contabilitatea si Informatica de gestiune, privind imobilizarile corporale in curs

Extras din proiect

1.DISPOZITII GENERALE

Sucursala RCF Craiova este organizata si functioneaza în conformitate cu legislatia româna si statutul propriu.

Denumire Sucursala RCF Craiova

Sediul Craiova, str. Decebal nr.3-5, cod 200646

Constituire Conform HG nr.581/1998

Manager general Dorel Ciuca

Conform art.1 aliniatul 3 din HG nr.581/1998 s-a înfiintat Sucursala RCF Craiova, în cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” SA, având ca activitate principala „Transportul pe cale ferata” cod CPSA 6010 conform Certificatului de Înregistrare nr.15603417/18.07.2003 eliberat de Oficiul Registrului Comertului de pe lânga Tribunalul Dolj, având numarul de ordine în registrul comertului J16/1063/18.07.2003.

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” – SA este o societatea pe actiuni înfiintata prin reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Române prin HG nr.581/10 septembrie 1998.

Capitalul social initial al CNCF „CFR” – SA a fost de 128.7991.150 lei si s-a constituit prin preluarea corespunzator obiectului sau de activitate a unei parti din patrimoniul SNCFR, în baza balantei de verificare si a situatiei patrimoniului, întocmite la data de 30 iunie 1998.

Capitalul social initial a fost subscris si varsat integral de statul român, în calitate de actionar unic, care îsi exercita drepturile si obligatiile prin Ministerul Transporturilor.

Capitalul social initial a fost împartit în 51.519.660 actiuni nominative, fiecare având valoarea nominala de 2,5 lei.

CNCF „CFR” – SA conform art.2 aliniatul 7 si 8 din HG nr.581/1998 se poate privatiza, statul pastrând pachetul majoritar de actiuni, iar pe perioada când va fi actionar majoritar, CNCF”CFR” –SA poate vinde active din patrimoniul sau persoanelor fizice sau juridice de drept privat, la initiativa Consiliului de Administratie .

Sucursala RCF Craiova are ca obiect de activitate gestionarea infrastructurii feroviare si a patrimoniului auxiliar feroviar, pentru realizarea activitatii de ansamblu a transportului feroviar public, intern si international, în conformitate cu cerintele sigurantei circulatiei si ale tehnologiilor specifice de transport.

Aceasta functioneaza pe baza de gestiune economica si beneficiaza de alocatii de la bugetul de stat în conditiile contractului de activitate, pentru infrastructura cailor ferate române si pentru realizarea proiectelor nationale de integrare a României în sistemul de transport feroviar european.

Prin realizarea obiectului de activitate, Sucursala RCF Craiova asigura efectuarea transporturilor publice feroviare de calatori, bagaje, marfuri si alte bunuri, pe baza de contract de transport, în scopul satisfacerii interesului public, social si de aparare.

Transportul public feroviar se organizeaza si se efectueaza pe principii comerciale de piata.

Sucursala RCF Craiova în scopul realizarii obiectului sau de activitate, desfasoara si unele activitati secundare, inclusiv aprovizionare, exploatare patrimoniu, turism intern cu specific feroviar.

Patrimoniul Sucursalei RCF Craiova este repartizat subunitatilor din structura sa.

Veniturile CNCF „CFR” – SA se realizeaza din tariful de utilizare a infrastructurii, din chirii si din valorificarea, la intern si export, a deseurilor refolosibile rezultate din reparatii, demontari, casari de bunuri aflate în patrimoniul si din alte activitati proprii .

Veniturile CNCF”CFR” – SA sunt utilizate în principal, dupa cum urmeaza:

a) venituri obtinute din tariful de utilizare a infrastructurii se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de functionare, întretinere si reparatii curente a infrastructurii feroviare publice;

b) veniturile obtinute din chirii se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de functionare, întretinere, reparatii curente, modernizarea, dezvoltarea si reparatiile capitale ale infrastructurii feroviare private;

c) veniturile obtinute din valorificarea produselor reziduale se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor infrastructurii feroviare publice sau private în functie de sectorul de unde provin.

Sumele alocate de la bugetul de stat, inclusiv cele eferente creditelor garantate de stat si rambursate de la bugetul de stat , se evidentiaza într-un capitol distinct în bugetul de venituri si cheltuieli al CNCF”CFR” – SA si se utilizeaza exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor de investitii, modernizari, dezvoltari, reparatii capitale, lucrari ocazionate de repunerea în functiune a infrastructurii feroviare publice, afectata ca urmare a unor calamitati naturale sau dezastre, precum si pentru investitii pentru realizarea proiectelor de importanta nationala care asigura integrarea României în sistemul de transport european.

Preview document

Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 1
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 2
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 3
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 4
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 5
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 6
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 7
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 8
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 9
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 10
Practică de specialitate - instituții publice - imobilizări corporale în curs - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Practica de Specialitate - Institutii Publice - Imobilizari Corporale in Curs.doc

Ai nevoie de altceva?