Practică SC Contassist Ace SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5983
Mărime: 33.47KB (arhivat)
Publicat de: Emanuela Burcea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lenuta Mitea
Proiect practica - studiu de caz

Extras din proiect

Organizatia este un grup de persoane care deruleaza activitati comune orientate spre realizarea unuia sau mai multor obiective.

Conceptul de organizatie presupune urmarirea realizarii unor obiective exprimate cantitativ si calitativ precum si scopul pentru care se influenteaza si functioneaza firma. Implica resurse materiale, financiare, umane la care se adauga cele informationale indiferent de obiectul de activitate. Este dependenta de alte organizatii atât ca urmare a obiectivului folosit cât si al procesului de munca ca urmare a manierei de realizare a obiectivelor proprii. Dispune de procese de munca si de manageri cu o mare importanta în derularea activitatii.

Caracteristic economiei de piata îi este situarea firmelor în primul plan al activitatii economice. Pornind de la ideea ca acestea sunt profitabile, toti cei implicati în activitatea acesteia realizeaza câstiguri ce influenteaza pozitia si economia nationala. Aceasta abordare este una tipica pentru societatea capitalista care si-a dovedit fiabilitatea în practica, nivelul de dezvoltare a statelor cu o astfel de economie fiind superioara altor sisteme economice.

Mediul ambiant reprezinta totalitatea factorilor externi firmei în care aceasta îsi desfasoara activitatea. Factorii de mediu pot fi: factori de mediu naturali (relief, clima, sol) si factori de mediu artificiali.

Mediul ambiant include toate elementele externe firmei de natura economica, tehnica, politica, grafica, culturala, stiintifica, organizatorica, juridica, sociologica, educationala si ecologica ce influenteaza stabilitatea obiectivului firmei, obtinerea resurselor necesare, adoptarea si aplicarea deciziilor de realizare a obiectivelor.

Cunoasterea exacta a evolutiei mediului ambiant în care îsi desfasoara activitatea firma reprezinta o conditie fundamentala de cunoastere cantitativa si calitativa a unor anumite categorii de nevoi.

Integrarea firmei în mediul ambiant se face în functie de pozitia acesteia în anumite sisteme de nivel diferit (microsistem, macrosistem, mondosistem). Pe baza acestor influente se determina elaborarea de strategii si politici realiste care pentru realizare trebuie sa aiba un ridicat grad de fundamentare stiintifica.

Strategia si organizarea structurala

Prin strategie se întelege ansamblul obiectivelor majore ale firmei pe termen lung, principalele modalitati de realizare, resursele alocate în vederea obtinerii avantajului competitiv.

Doua sunt pericolele majore ce stau în calea realizarii unei strategii adecvate:

- supradimensionarea resurselor ce determina lipsa lichiditatilor, a fondurilor necesare realizarii obiectivului;

- supradimensionarea resurselor ce are ca efect blocarea inutila a unor disponibilitati care ar fi putut fi utilizate cu eficienta sporita pentru alte programe în interiorul firmei.

În stabilirea strategiilor cea mai importanta actiune este cea de stabilire a fondurilor prin care se asigura suportul functiei strategice. O analiza financiara este necesara pentru determinarea rationalitatii resurselor respective. În stabilirea strategiei trebuie sa se tina cont de utilizarea cât mai eficienta a resurselor financiare astfel încât sa se evite un grad prea mare de îndatorare.

În conditiile în care activitatea economica se intensifica ca urmare a dezvoltarii tehnologice si informationale, marimea resurselor ce trebuie atrase se amplifica. Cu cât obiectul de activitate al unei firme este îndreptat catre o activitate mai complexa, resursele de care are nevoie firma respectiva sunt mai mari, necesitând analize minutioase dar si din punct de vedere al resurselor manageriale.

Structura Organizatorica a SC CONTASSIST ACE SRL

SC CONTASSIST ACE SRL dispune de o structura organizatorica specifica domeniului de activitate (prestari servicii financiar contabile, expertize audit financiar). Este un element de organizare propriu ce serveste atât derularii misiunilor propuse spre a fi rezolvate conform contractelor incheiate cu diversi clienti.

Conducere SC CONTASSIST ACE SRL este atribuita directorului economic prin actul constitutiv.

Personalul SC CONTASSIST ACE SRL este formart din un economist si directorul economic cu perspective de extindere.

Decizia, concept, componentele sistemului decizional

Decizia este cursul de actiune ales pentru realizarea unuia sau mai multor obiective.

Principala componenta a sistemului decizional o constituie decizia manageriala.

Decizia manageriala este decizia care are ca urmari directe deciziile si actiunile ale cel putin unei persoane aflate în subordine.

Decizia manageriala implica cel putin 2 persoane: managerul – persoana care decide si una sau mai multe persoane ce participa la implicarea si executarea deciziilor.

Decizia manageriala este mai complexa pentru ca influenteaza mai multe persoane în timp ce decizia personala influenteaza o singura persoana.

Decizia manageriala implica un grad mare de responsabilitate ce trebuie sa aiba în vedere caracteristicile postului ocupat, interesele, pregatirea, numarul si potentialul persoanelor din subordine.

Preview document

Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 1
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 2
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 3
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 4
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 5
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 6
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 7
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 8
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 9
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 10
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 11
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 12
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 13
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 14
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 15
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 16
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 17
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 18
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 19
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 20
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 21
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 22
Practică SC Contassist Ace SRL - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Practica SC CONTASSIST ACE SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect practică în contabilitate

Cap.2. Caiet de practica ZIUA 1 (24 IUNIE 2005) In aceasta zi am facut cunostinta cu directorul general al unitatii si cu directorul economic....

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Politici contabile, modificări în estimările contabile și erori

Introducere Contabilitatea la nivelul întreprinderii joacă un rol important, rămânând în continuare, în ciuda progresului continuu al omenirii,...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?