Practica SC Simex SA

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Practica SC Simex SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 19 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

I. Prezentarea societatii
1. Date de identificare
2. Scurt istoric
3. Domeniul de activitate
4. Organizarea societatii
5. Structura organizatorica
5.1 Structura sintetica a actionariatului
5,2 Conducerea societatii
5.3 Organigrama unitatii
5.4 Departamentul de contabilitate (prezentarea formei de inregistrare contabila si modul de organizare al acesteia)
5.5 Numarul de personal
6 Piata valorilor mobiliare emise de societatea comerciala
7 Produse
8 Magazine si colaboratori
9 Parteneri cimerciali
8.1 Clienti
8.2 Furnizori
8.3 Concurenti
II. Monografie contabila privind principalele operatiuni economico-financiare
III. Documente contabile
1. Balanta la sfarsitul lunii

Extras din document

I.Prezentarea societatii

1. Date de identificare

• Denumire: S.C. SIMEX S.A.

• Tip societate: societate pe actiuni

• Capital: 42.039.815 mii lei

• Cifra de afaceri:19.247.507 (la 31.12.2008)

• Nr.Registrul Comertului: J31/309/17.06.1991

• Adresa: localitatea Simleul Silvaniei, str. Cehei nr.100, jud.Salaj

• Telefon: : 0260678653, 0260678654, 0260678204

• Fax: 0260678203

2.Scurt istoric

Societatea S.C. SIMEX S.A. a luat fiinta prin reorganizarea fostei intreprinderi de stat in baza Legii nr.15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice ca regii autonome si societati comerciale, prin Hotararea Guvernului nr.1200/12.11.1990.

Ca unitate producatoare de mobila insa, vechimea ei este mult mai mare, ea functionand intre anii 1956 – 1973 ca unitate a industriei locale si intre anii 1972 – 1990 ca fabrica fara personalitate juridica in cadrul I.P.L ZALAU.

In luna ianuarie 2008 SC SIMEX SA vind cota parte de 50% din capitalul social detinut la SC SIMEX UNGHENI cu sediul in Republica Moldova, celeilalte firme participante la capitalul social.

In cursul anului 2008 SC SIMEX SA a realizat si pus in functiune un volum de investitii in valoare de 1.761.601 lei, suma ce este materializata in achizitii de utilaje specifice industiei de prelucrare a mobilei si modernizari la constructii. In acest an planul de afaceri al societatii isi continua obiectivele din anul 2007 prin extinderea retelei interne de magazine a SC SIMEX GRUP SRL.

Bazându-se pe un colectiv de profesionişti, seriozitate şi un management adecvat, S.C. SIMEX S.A., a reuşit, într-un timp relativ scurt să ajungă în topul producătorilor de mobilă.

Stiind că este mai uşor să ajungi în top decât să te menţii, obiectivul strategic al companiei este asigurarea unui înalt nivel de competivitate tuturor produselor. În acest scop, S.C. SIMEX S.A. a instituit un sistem eficient de asigurare a calităţii, care este permanent supravegheat şi îmbunătăţit. Toţi angajaţii societăţii sunt implicaţi personal în atingerea acestui obiectiv.

3.Domeniul de activitate

Obiectul de activitate il constituie productia de mobila cu un grad mare de prelucrare. Principalele produse sunt: camere de zi, dormitoare, sufragerii, holuri, incadrandu-se in cod CAEN 3614 ,,Productia de mobilier’’. Activitatea este intr-un proces continuu de perfectionare a tehnologiei de fabricatie prin dotarea cu utilaje performante care asigura o calitate superioara produselor.

Produsele sunt destinate exportului in proportie de peste 95%.Societatea este si membru fondator al Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.

4.Organizare

S.C. SIMEX S.A. este organizată pe platforma industrială a oraşului Şimleu Silvaniei

unde funcţionează patru secţii de producţie mobilier, un atelier mecanic, o centrală termică, un

grup de uscătorii şi spaţii de depozitare.

În cadrul incintei unităţii, pe o suprafaţă de 66.164 mp din care suprafata productiva este de 21.000 mp, procesul de producţie este organizat pe secţii, sectoare şi ateliere. Principalele secţii sunt:

• Secţia croit masive, care asigură semifabricate masive necesare

• Secţia de mobilă cu sectoare şi ateliere (croit, bordurat şi calibrat panouri; croit şi îmbinat furnir; prese; prelucrări mecanice şi panouri; şlefuit în alb; premontaj; finisaj; tapiţerie; ambalaj)

Procesul tehnologic în S.C. SIMEX S.A este unul integrat. Începând de la uscarea cherestelei, croirea, prelucrările mecanice, finisajul, montajul şi ambalajul sunt realizate în totalitate de către angajaţii firmei.

Consecvenţa în creşterea continuă a nivelului de calitate şi fiabilitate a produselor sale, S.C. SIMEX S.A. a investit substanţial în tehnologii moderne de producţie în domeniul mobilei.

În prezent societatea dispune de dotări tehnologice la nivel european în producţie de cca. 80%, provenind din ţările europene: Germania, Italia, Franţa, Anglia. Dintre acestea aminitim:

• 4 centre de prelucrare numerice

• 3 tunele de uscare

• 2 maşini de şlefuit cu palpatori electronici

• 1 maşina de calibrat cu dublu contact

• 2 agregate de profilat pe patru feţe

Societatea SC SIMEX SA este societate mama si are cote de participare la mai multe societati dupa cum urmeaza:

Fisiere in arhiva (2):

  • Anexa 1.doc
  • Practica SC Simex SA.doc

Alte informatii

A fost prezentat la contabilitate, Facultatea Stiinte Economice,sectia C.I.G