Proiect Audit - SIF Oltenia SA

Proiect
7.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5908
Mărime: 109.02KB (arhivat)
Cost: 9 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Toma Marin
am otinut nota 9 pe acest proiect, este un proiect de prezentare a dosarului permanent in cadrul unui dosar de audit asupra firmei s.i.f. oltenia s.a.

Extras din document

CUNOASTEREA CLIENTULUI

I. FACTORI ECONOMICI GENERALI

Conform Institutului National de Statistica,evolutia economica a Romaniei in anul 2006 a înregistrat o crestere.

Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul III 2006 a fost de 92662,9 milioane lei preturi curente (RON) în crestere, în termeni reali, cu 8,3% fata de acelasi trimestru din anul anterior. Pe primele noua luni ale anului 2006 produsul intern brut a fost de 229571,6 milioane lei preturi curente (RON), cu 7,8% mai mare decât în perioada corespunzatoare din anul precedent.

Rata inflatiei in luna noiembrie a fost de 1,09 la suta, iar cumulat pe primele 11 luni ale anului 2006 s-a situat la 4,1 la suta, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Data Euro Dolar

19-12-2006 3.4238 lei 2.6145 lei

18-12-2006 3.4261 lei 2.6119 lei

II.SECTORUL DE ACTIVITATE

Piata de capital

Cadrul de reglementare si supraveghere al bursei a cunoscut în ultima perioada o armonizare profunda cu cel comunitar la nivelul legislatiei secundare si o eficientizare a arhitecturii institutionale(demutualizarea BVB si fuziunea acesteia cu RASDAQ). Se mentin însa surse de risc legate de lipsa de transparenta în piata datorata supradimensionarii rolului societatilor de investitii cu caracter închis (SIF), cu consecinta volatilitatii crescute. Cresterea sustinuta din ultimii cinci ani nu poate fi asimilata unui bubble pe piata de capital ci mai degraba unei dinamici corective datorate unor preturi initiale mult subevaluate. De asemenea, piata de capital româneasca nu poate fi generatoare de socuri sistemice datorita rolului de intermediere financiara înca redus. Din acelasi motiv însa, în stadiul actual aceasta nu ar fi în masura a absorbi eficient posibile socuri dinspre sistemul bancar.

O piata de capital diversificata si lichida contribuie în mod substantial la promovarea eficientei si dezvoltarii economice pe diferite cai:(1) gradul de dezvoltare financiara reprezentat de nivelul capitalizarii bursiere s-a dovedit a fi un catalizator important în absorbtia investitiilor straine directe si transformarea acestora în crestere economica (Alfaro, Chanada - 2001); (2) reducerea fluctuatiilor în preturile activelor datorate variatiilor în cerere si oferta, si a evaluarilor de piata eronate, ceea ce permite alocarea mai eficienta a resurselor;(3) facilitarea managementului datoriei sectorului public si întarirea eficientei instrumentelor de politica monetara.

Experienta arata ca formarea pietelor financiare diversificate este un proces evolutiv în care pietele monetare sunt primele care se dezvolta si care servesc apoi drept suport pentru piata de capital.

Nici piata financiara autohtona nu se abate de la acest proces, unde piata de capital continua sa se gaseasca în primele stadii de dezvoltare, caracterizate de grad de intermediere redus si o crestere rapida. Indicele BVB a crescut de douasprezece ori în decursul ultimilor cinci ani.Daca tinem seama însa de nivelul de intermediere financiara de la care s-a pornit(2000) si la care s-a ajuns în 2005,marimea pietei de capital, dar si volumul creditelor din sectorul bancar, continua sa plaseze.

Preview document

Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 1
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 2
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 3
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 4
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 5
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 6
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 7
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 8
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 9
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 10
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 11
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 12
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 13
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 14
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 15
Proiect Audit - SIF Oltenia SA - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiect Audit - SIF Oltenia SA.doc

Alții au mai descărcat și

Auditarea Situatilor Financiare

1.1 Aspecte generale Exista o serie de norme elaborate de Comitetul International de Practici de Audit, asimilate de Camera Auditorilor Financiari...

Audit - SC Prodplast

Auditul financiar contabil privind imobilizarile corporale 1. Stabilirea cadrului legislativ normativ privind imobilizarile corporale: "...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Dosarele de Audit

1. DEFINITIA AUDITULUI INTERN 2. OBIECTIVELE AUDITULUI INTERN 2.1.Obiectivele compartimentului de audit public intern ; 2.2. Obiectivele...

Ai nevoie de altceva?