Proiect Contabilitate

Imagine preview
(5/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Contabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 42 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Elena Ciucur

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CUPRINS:
I. Cunoasterea si prezentarae entitatii patrimoniale la  S.C. X S.R.L.;
II. Normele si practicile pentru intocmirea si utilizarea documentelor privind activitatea financiara si contabila a  S.C. X S.R.L.;
III. Analiza financiara pe baza bilantului si contului de rezultate;
IV. Monografie. Contabilitatea mijloacelor de plata.

Extras din document

I. CUNOASTEREA SI PREZENTAREA ENTITATII PATRIMONIALE A ACTIVITATII S.C. X S.R.L.

S.C. x S.R.L. este o persoana juridica româna, având forma juridica de societate cu raspundere limitata ale carei obligatii civile sunt garantate cu patimoniul social, asociatii fiind raspunzatori in cadrul societatii numai in limita aportului lor social. Societatea a fost inmatriculata la Registrul Comertului sub numarul de J40/746535/11.08.2000.

Aceasta îsi desfasoara activitatea în conformitate cu prevederile din contractul de societate, ale statului de organizare si functionare si ale legislatiei române.

Sediul societatii este in Bucuresti, str. Ionescu nr. 77, sector 2, putându-si organiza activitati de lucru în Bucuresti precum si în tara.

Durata societatii este nelimitata începând cu data înregistrarii societatii la Registrul Comertului din România.

Capitalul social este de 200 RON divizat în 20 parti sociale a câte 10 RON fiecare, el fiind subscris în întregime de asociati si este constituit din aport în numerar, potrivit bilantului.

Administratia societatii este asigurata de catre unul dintre asociati numit prin statut, acesta având puteri depline.

Regimul juridic al proprietatii, este proprietate privata 100%, sub forma societatii cu raspundere limitata.

Obiectul de activitate înscris în statutul societatii comerciale x SRL este urmatorul:  Alte activitati de servicii prestate în principal inteprinderilor , cod CAEN 7487.

Sub aceasta definitie generoasa societatea presteaza servicii diverse cum ar fi: efectuarea de machete, restaurare mobilier vechi si tapiterie veche, amenajari standuri, constructii de piese de mic mobilier la comanda, reconditionarea tamplariei din lemn, etc.

Societatea functioneaza cu 4-6 salariati în functie de gradul de încarcare cu lucrari, dintre care:

- O persoana arhitect;

- 1 2 persoane tâmplari;

- 2  4 persoane muncitori necalificati;

Inafara de salariati angajati cot la cot cu ei munceste si asociatrul unic de profesie

restaurator.

Societatea înfintata în anul 2000 a pornit pe piata de la 0 având la baza pe cei doi piloni centrali: un arhitect si un restaurator.

Pe parcursul celor 5 ani pozitia financiara a crescut, au existat ani profitabili si ani neprofitabili, în prezent situându-se pe o panta de crestere financiara.

Dat fiind specificul activitatii facturarea veniturilor se face la sfârsitul lucrarilor astfel încât, la un moment dat, se poate înregistra o pierdere conjuncturala.

Inducatorii financiari sunt calculati la 31.12.2005 pe baza bilantului contabil astfe:

Total active imobilizate = 48718 lei

Total active circulante = 98021 lei

Total activ = 148395 lei

Activ / Datorii = 9553 lei ( > 1 an ) si 148003 ( < 1 an )

Cifra de afaceri = Totalitatea veniturilor obtinute de societate din activitatiile ei de exploatare = 184780 lei din care servicii prestate = 183350 lei

Indicatori de lichiditate

Indicatorul arata ca nu exista posibilitatea acoperiri datoriilor din active.

Doar 70000lei sunt datori catre asociatul unic al societatii care a finantat societatea aflata în lipsa de disponibil prin împrumut propriu si prin neridicarea dividentelor care i se cuveneau pentru anii anteriori.

Profitabilitatea inteprinderi este eficienta societati în realizarea de profit din resursele disponibile întrucât la 31.12.2005 societatea prezinta pierdere. Acest indicator nu se calculeaza, totusi pentru comparatie se prezinta rentabilitatea capitalului angajat pentru anul 2004 care este:

II. NORMELE SI PRACTICILE PENTRU INTOCMIREA SI UTILIZAREA DOCUMENTELOR PRIVIND ACTIVITATEA FINANCIARA SICONTABILA LA S.C. ATELIER RD S.R.L.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Contabilitate.doc