Proiect de investitii pentru care se solicita un credit bancar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect de investitii pentru care se solicita un credit bancar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si .

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe , cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Acest plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C „ANCA CREATION” S.R.L. pentru obtinerea unui credit bancar necesar in scopul achizitionarii utilajelor necesare si pentru deschiderea unui punct de lucru in Com. Horodnic de Jos, judetul Suceava. Unitatea va avea ca obiect cercetarea si productia automatizata de module electronice pentru ecrane cu LED-uri.
Investitia necesita 50.000 lei din care:
- 15000 vor fi asigurati de catre asociatii firmei si vor fi destinati amenajarii spatiului, precum si a utilarii spatiului cu aparatura tehnica de uz zilnic,
- 35000 vor fi asigurati printr-un credit bancar, care va fi utilizat pentru utilajele necesare.
Activitatea proiectata va asigura un grad bun de lichiditate rata curenta a lichiditatilor va fi de 1,06 in primul an si va creste pana la 28,83 in al cincilea an de functionare; rata rapida a lichiditatii va creste de la 0,97 in primul an pana la 28,41 in al cincilea an de functionare.
Capacitatea de acoperire a dobanzii este foarte buna de la minim de 3.09 in primul an, aceasta va creste pana la 21,33 in al cincilea an. Aceasta investitie va putea fi acoperita din profitul net pana la sfarsitul primului an de activitate. Bugetul proiectat (va putea fi acoperit) prevede un grad de acoperire a investitiei de 151,33%; activitatea prezentata va aduce un profit net de cca 23,5% in primul an, ajungand pana la cca 44% in al cincilea an.
Rata interna de rentabilitate este de 86,29%, iar valoarea neta actualizata este de 121700 lei ambii indicatori fiind previzionati pentru un interval de 5 ani. Comparand rata interna de rentabilitate cu dobanda acordata in prezent de banci – cca 50-80% la termen – putem considera proiectul destul de rentabil estimarea acestor rezultate s-a facut in conditiile unei marje de siguranta destul de largi si anume:
- utilizarea capacitatii de productie in proportie de 75% in primul an de functionare,
- venituri minime si cheltuieli maxime,
- un regim de lucru de numai 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana,
- preturi cu cheltuieli de 10% sub nivelul mediu al pietei actuale.
In acest domeniu de activitate, datorita amplorii pe care a luat-o revolutia dispozitivelor bazate pe tehnologia LED-urilor; exista o cerere sigura si constanta, zona ofera posibilitati clare de aprovizionare cu materii prime si beneficiaza de o pozitie buna geografica – in apropiere de Radauti si cu legaturi rutiere bune.
Afacerea
Societatea comerciala „ANCA CREATION” S.R.L. are un capital social de 200 lei, a fost infiintata la 05.01.2016 si este inmatriculata la Registru Comertului cu nr. J26/1533/001.2016; firma este proprietatea a doi asociati: Fagaras N. Iuliu si Mihalte Sergiu, fiecare detinand 50% din partile sociale.
Fiind atat de tanara firma nu a inregistrat asteptari deosebite; dat fiind faptul ca s-a inceput de la zero iar asociatii foarte tineri ne mai avand de-a face cu astfel de activitati, venind direct de pe bancile scolii.
Domeniul de activitate
Fiind o firma tanara, firma a acumulat un profit mic; asociatii intentioneaza sa dezvolte firma in domeniul fabricarii de module electronice pentru ecrane cu LED-uri si a altor echipamente (cum ar fi firme luminoase pentru publicitate, panouri electronice etc). Ne-am propus sa deschidem un punct de lucru in satul Voiniceni, deoarece am observat ca astfel de unitati aproape ca nu exista; aproape toate produsele (sau serviciile) pe care le vom produce vor ramane zona.
Obiective
Ne propunem ca in primul an de la functionare:
- sa ne crem o clientela stabila atat pentru activitatea de prestari de servicii, cat si pentru activitatea de productie,
- sa atingem un grad de utilizare a capacitatii de productie de 75%,
- sa realizam o cifra de afaceri lunare de cca 10000 si un profit brut de 5%.
Incepand din anul al doilea de functionare ne propunem:
- sa largim volumul de activitate de productie a modulelor electronice pentru ecrane cu LED-uri, restul de 25% fiind acoperit de activitatea de servicii,
- sa atingem o cifra de afaceri de cca 20000 pe luna si un profit de 15%.
In a doua etapa a proiectului, incepand din anul al 3 lea de functionare, ne propunem extinderea activitatii de productie prin infiintarea unui nou punct de lucru la Radauti; aceasta etapa urmeaza a fi analizata in detalii ulterior in functie de volumul acumularilor realizate in prima etapa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de investitii pentru care se solicita un credit bancar.docx

Bibliografie

Ovidiu Nicolescu, M. Pricop, I. Vasilescu, I. Verboncu – Abordari moderne in manegementul in economia organizatiei, Editura economica, bucuresti 2003,p. 57
N. Dardac, T. Barbu – Moneda, banci si politici monetare. Editura Didactica si Pedagogica R .A. Bucuresti. 2005 .p -230
D .Zapodeanu – Moneda si credit. Editura. Universitara din .Oradea .2003. p -223
D. Beju – Mecanisme monetare si institutii bancare. Casa Carti de Stiinta.Cluj – Napoca.200p-105
N. Hoanta – Bani, banci. Editura Economica Bucuresti. 2001 P. 165-168