Proiect SIFC 1 Aprovizionare

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 8 fișiere: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 9214
Mărime: 108.26KB (arhivat)
Publicat de: David Noris Tănase
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Cap.1 Identificarea si selectia proiectului ce va face obiectul analizei
  2. Cap.2 Descrierea detaliata a sistemului analizat
  3. Cap.3 Diagrame
  4. Cap.4 Prezentarea Dictionarului de date
  5. Cap.5 Determinarea cerintelor informationale pentru noul sistem

Extras din proiect

1.1 Prezentarea organizatiei (obiect de activitate, tip structura organizatorica, niveluri de conducere etc.)

Societatea s-a înfiintat în 1927 având capital mixt de stat si privat. Din 1948 compania trece în patrimoniul statului si reprezinta o prezenta pemanenta pe piata telecomunicatiilor din România.

Firma îsi desfasoara activitatea in toate cele 42 de judete ale tarii având sucursale la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi. În prezent firma are peste 2200 de angajati, specialisti cu înalta calificare, compania încercând sa se adaptaze conditiilor de pe piata prin perfectionarea continua a personalului sau.

În fiecare zi 98,5% din populatia României are acces la informatii transmise prin postul public datorita Societatii de Radiocomunicatii. Marile orase ale României sunt unite prin cea mai mare retea nationala de radiorelee analogice ce însumeaza peste 16000 de km si o retea nationla de radiorelee digitale cu o lungime de 2500 de km. Socitatea detine nu doar cea mai extinsa infrastructura, ci si cel mai bogat pachet de servicii, activând în doua domenii principale: broadcasting si telecomunicatii. Datorita celor 115 emitatoare si 404 translatoare proprii de televiziune, compania este principalul operator de difuzare si transport al programelor nationale de televiziune facând posibila receptionarea canalului TVR1 de catre 98,5% din populatie si a canalului TVR2 de 45% din populatie. Prin reteaua proprie de emitatoare se asigura difuzarea postului România Actualitati pe o arie de 99,9% din tara, iar a postului România Cultural pe 97,5% din suporafata. În plus compania si-a extins oferta în zona transmisiilor digitale prin satelit, cel mai modern si flexibil sistem de comunicare.

Compania a pornit initial cu serviciile de broadcastig, diversificându-si treptat oferta, punând la dispozitie clientilor sai servicii de transmisii de date, Internet, VPN, telefonie, comunicatii digitale prin satelit si videoconferinta.

Broadcasting-ul TV este oferit de companie de peste 50 de ani si reprezenta suportul pentru pentru difuzarea programelor posturilor publice de radio si televiziune prin reteaua proprie de emitatoare si translatore, cât si pentru transmisii ocazionale, nationale si internetionale pentru televiziunile private. Pentru cresterea fiabilitatii si transmiterii programelor TV pe teritoriul României si în strainatate a fost implementata o platforma digitala TV pentru transmisiile prin Centrul de Comunicatii prin Satelit de la Cheia . Astfel se asigura transmiterea simultana a mai multor programe si receptionarea de catre retelele de cablu sau DTH (Direct to Home), dar si transmisii ocazionale si rezervare de segment spatial.

Transmisii de date

Odata cu cresterea nevoilor de business de a transmite date, compania a dezvoltat o infrastructura pentru serviciile de linii închiriate (pe reteaua RR SDH 622 Mbs) o solutie rapida de comunicare ce permite transmiterea în timp real a unui volum mare de informatii în totalitate scalabile.

Internetul

Explozia internetului din ultimii ani a determinat compania sa ofere servicii de internet de mare viteza (100 Mbs) pe cele mai noi platforme IP, comercializate sub marca înregistrata BiNet.

Retele virtuale private (VPN):

Dezvoltarea si consolidarea companiilor pe plan national a condus la oferirea de servicii de comunicare în timp real si în conditii garantate de securitate VPN. Acest serviciu prezinta un interes crescut pentru companiile care vor sa ofere servicii cu valoare adaugata de tipul: aplicatii intranet, comert electronic si servicii de telefonie.

Servicii integrate de comunicatii  telefonie si internet

Infrastructura detinuta de companie si cererea de solutii integrate a determinat societatea sa puna la dispozitia clientilor servicii integrate de comunicatii, de telefonie si internet prin conexiune permanenta , incluzând si servicii de fax si transmisie de date pe acelasi supot.

Telefonie:

Din 2003, compania ofera servicii de voce cu acces la telefonia nationala si internationala prin cabine telefonice instalate în cele 17 puncte de vânzare din reteaua proprie. Iar din 2004 compania ofera RING + si RING+ABONAMENT, serviciu adresat atât persoanelor juridice cât si persoanelor fizice. Accesul public, neconditionat, tarifele avantajoase interurbane si internationale, modalitatea de taxare, serviciul Relatii cu clientii tranforma compania într-un jucator potential pe aceasta piata.

Comunicatii prin satelit:

În topul comunicatiilor de pretutindeni, un loc din ce în ce mai important îl detin comunicatiile digitale prin satelit care asigura fiabilitate, siguranta si rapiditate. Prin Centrul de Comunicatii prin Satelit de la Cheia, dotat cu echipamente de ultima generatie, compania ofera servicii de telefonie cu acces interntional de tip IDR (Intermediate Data Rate) si IBS (Intelsat Business Service).

Serviciul DAMA (Demand Assignment Multiple Access) reprezinta un sistem integrator de servicii într-o retea internationala. Prin acest serviciu se poate asigura comutarea si rutarea de trafic, telefonie, fax, date si videoconferinta.

Sucursala Iasi a societatii îsi desfasoara activitatea pe o raza de 8 judete având ca obictive statiile de radio, televiziune si radiorelee, precum si translatorii de televiziune. Aceste judete sunt : Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati si Vrancea

Principalele resurse ale firmei provin din încasarile de la studiourile de radio si televiziune, pentru plata orelor de emisie din închirierea liniilor de radiorelee, precum si din furnizarea de internet diversilor abonati la firma. De asemenea o sursa importanta de venituri provine din telefonia interna si internationala.

Obiectul de activitate al întreprinderii este asigurat de întretinerea, dezvoltarea si modernizarea mijloacelor de telecomunicatie pentru transportul programelor radio-TV atât în interiorul tarii cât si în exteriorul acesteia.

Preview document

Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 1
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 2
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 3
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 4
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 5
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 6
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 7
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 8
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 9
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 10
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 11
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 12
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 13
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 14
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 15
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 16
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 17
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 18
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 19
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 20
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 21
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 22
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 23
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 24
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 25
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 26
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 27
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 28
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 29
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 30
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 31
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 32
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 33
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 34
Proiect SIFC 1 Aprovizionare - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • 1.doc
  • 2a.doc
  • 2b.doc
  • 2c.doc
  • 3.doc
  • 4.doc
  • CRUD.doc
  • Cuprins.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul informațional contabil pentru evidența stocurilor la SC Medica SA Bacău

Introducere Tehnologia informaţiei a cunoscut în ultimii ani un avânt considerabil. Fără nici o îndoială, domeniile cu cele mai revoluţionare...

Sistemul informațional al stocurilor de produse finite pe exemplul SC Conservfruct SRL

INTRODUCERE În condiţiile societăţii informatizate o întreprindere modernă nu poate supravieţui fără să dispună de informaţii în timp real, atât...

SIFC Aprovizionare

Am creat o baza de date cu privire la modul in care se realizează gestiunea materiilor prime cu ajutorul SGBD Access pentru o pizzerie. Pe baza...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Efectele generate de tehnologiile informaționale asupra structurilor organizatorice ale entităților care le utilizează

Tehnologiile și progresul neântrerupt al acestora, atât în ceea ce privește partea hardware cât și în ceea ce privește partea software, au produs...

Ai nevoie de altceva?