Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 15230
Mărime: 168.22KB (arhivat)
Publicat de: Haș C.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Has
Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica
Universitatea "Stefan cel Mare", Suceava

Cuprins

  1. Partea I - Identificarea misiunii evaluatorilui. Premisele evaluării 3
  2. 1.1. Obiectivul evaluării 3
  3. 1.2. Scopul și ulitizarea evaluării 3
  4. 1.3. Date generale despre client (sediu) 3
  5. 1.6. Natura și sursa informațiilor pe care se bazează evaluarea 4
  6. 1.7. Concluziile faptelor principale și a datelor importante 5
  7. Partea a-II a - Analiza diagnostic a intreprinderii 6
  8. 2.1. Descrierea întreprinderii 6
  9. 2.2. Diagnostic juridic 6
  10. 2.3. Diagnosticul resurselor umane 8
  11. 2.4. Diagnosticul managementului și structurii organizaționale 8
  12. 2.5. Diagnosticul operațional 9
  13. 2.6. Diagnosticul comercial 9
  14. 2.7.Diagnosticul economico-financiar 10
  15. 2.7.1. Analiza lichiditatii si solvabilitatii 10
  16. Partea a treia - Aplicarea metodelor de evaluare 12
  17. 3.1. Identificarea entității/proprietății 12
  18. 3.2. Abordarea pe bază de venit 12
  19. 3.2.1. Logica abordarii pe baza de venit 13
  20. 3.2.2. Costul capitalului si rata de actualizare/capitalizare 13
  21. 3.2.3. Metodele de determinare a costului capitalului propriu 14
  22. 3.2.4. Costul capitalului imprumutat (datoriilor) 15
  23. 3.2.5. Costul mediu ponderat al capitalului 15
  24. 3.2.6. Metoda capitalizarii profitului 16
  25. 3.2.7. Metoda actualizarii fluxurilor de lichiditati (Discounted Cash Flow - DCF). 17
  26. 3.2.8. Metoda actualizarii fluxurilor de lichiditati pentru actionari (CFNA) 17
  27. 3.2.9. Metoda actualizarii fluxurilor de lichiditati pentru capitalul investit (CFNI) 19
  28. 3.3. Abordarea pe bază de active 20
  29. 3.3.1. Logica abordarii bazate pe active 20
  30. 3.3.2. Metoda activului net corectat (ANC) 20
  31. 3.4. Abordarea prin comparative în evaluarea intreprinderii 28
  32. Concluzii 34
  33. Bibliografie 35

Extras din proiect

Partea I - Identificarea misiunii evaluatorilui. Premisele evaluării

1.1. Obiectivul evaluării

Stabilirea valorii de piață a societății GLOBAL DESIGN SRL, așa cum este definită în standardele ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor din România), în vederea vânzării de acțiuni de către proprietar.

Având în vedere Statutul ANEVAR și Codul deontologic al profesiunii de evaluator, evaluatorul nu-și asumă răspunderea decât față de client și destinatarul lucrării.

1.2. Scopul și ulitizarea evaluării

Scopul evaluării este estimarea valorii de piata a actiunilor S.C. GLOBAL DESIGN S.R.L. asa cum este definita in standardele ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), in vederea vanzarii de actiuni de catre proprietar.

- orientarea operatorilor economici (vânzători, cumpărători, consultanți, intermediari) pe piețele specifice (de afaceri, de proprietăți imobiliare, de bunuri mobile, etc.);

- înregistrarea în contabilitate a diferențelor din reevaluare pentru reflectarea activelor în situațiile financiare la o “valoare justă”;

- evaluarea pentru majorarea capitalului prin aport în natură;

- evaluarea pentru lichidarea, fuziunea sau dizolvarea societății.

1.3. Date generale despre client (sediu)

Societatea Comercială SC GLOBAL DESIGN SRL are sediul social Sat Scheia, Comună Scheia, nr. 390A, jud. Suceava, fiind înființată în anul 2001. Este înscrisă la O.R.C. de pe lângă Camera de Comerț Suceava, sub nr. J33/616/2001. Are personalitate juridică și funcționează în regimul societăților comerciale cu răspundere limitată, conform prevederilor Legii nr. 31/1991, privind societățile comerciale nominală de 10.000 lei/parte socială..

Societatea are în prezent ca obiect principal de activitate “fabricarea de mobilă pentru birouri și magazine”. S.C. GLOBAL DESIGN S.R.L. are o experiență de 17 ani în producția de mobilier pentru birouri și magazine.

Piața pe care acționează societatea S.C. GLOBAL DESIGN S.R.L și anume piața articolelor de mobilă pentru birouri și magazine, este o piață în plină dezvoltare, cu un potențial de creștere considerabil și caracterizată printr-o cerere mare și în continuă creștere și de o intensificare a concurenței între producători. În acest context, scopul companiei S.C. GLOBAL DESIGN S.R.L. este acela de a veni în întâmpinarea nevoilor clienților săi, prin oferirea unei game largi de articole de mobilier pentru birouri și magazine, destinate unor utilizări multiple și variate, la prețuri accesibile.

Obiectivul general al companiei îl constituie consolidarea și dezvoltarea durabilă a societății, prin introducerea unui nou utilaj pentru diversificarea gamei de articole de mobilier oferite.

1.4. Data evaluării

Data evaluării a întreprinderii în vederea vânzării acesteia este de 5 mai 2018.

1.5. Certificarea expertului evaluator

Evaluarea executata conform unui raport reprezinta o estimare a valorii de piata a actiunilor S.C. GLOBAL DESIGN S.R.L. Aceasta este definita in standardul ANEVAR SER 4.03/august 1996 referitor la VALORI DE PIATA (care are caracter obligatoriu pentru membrii ANEVAR), standard care este in condordanta cu:

- standardul international IVS-1 (Valoarea de piata ca baza de evaluare);

- stardardul european EVS-4.03 (Valorea de piață);

- directiva Uniunii Europene 91/674/EEC.

Conform standardului amintit prin valoare de piata se intelege: suma estimata pentru care o proprietate ar fi schimbata, la data evaluarii, intre un vanzator hotarat si un comparator hotarat, intr-o tranzactie echilibrata, dupa un marketing adecvat, in care fiecare parte a actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara constrangeri.

Afirmațiile susținute în raport se referă la data 20 decembrie și s-au obținut înconformitate cu aplicarea standardelor internaționale de evaluare. Analizele, opiniile și concluziile din raport se constituie ca elemente nepărtinitoare șirespectă cerințele Standardelor ANEVAR.

Nu există nici un interes actual sau de perspectivă în proprietatea ce face obiectulevaluării, nu există interese personale din partea echipei de evaluatori și aceștia nu sunt părtinitori cu niciuna din părțile implicate în contract.

Menționăm că s -a efectuat personal inspecția în întreprinderea ce face obiectulevaluării la data menționată în raport de către echipa de evaluatori.

1.6. Natura și sursa informațiilor pe care se bazează evaluarea

In realizarea procesului de evaluare s-a procedat la inspectia societatii. Cu aceasta ocazie, au fost intervievati reprezentatii proprietarului referitor la activele si datoriile societatii, aspecte juridice si economice si s-au solicitat documente privind aceste informatii. Surse de informatii care stau la baza intocmirii prezentului raport de evaluare au fost acele documente si informatii spuse la dispozitie de conducerea societatii, observatiile evaluatorului cu ocazia inspectiilor efectuate, precum si informatii obtinute din alte surse legale despre piata specifica a societatii:

- STANDARDELE ANEVAR 2014 referitoare la intreprinderi si participatii la intreprinderi datele oficiale existente pe site-ul bursei,

- extrase CF - documente ce atesta proprietatea asupra bunurilor utilizate de societate;

- planuri, schite, documentatii cadastrale;

- raportari financiare - ultima evaluare pentru raportare financiara a fost efectuata la 31.12.2013;

- situatia litigiilor;

- clienti si furnizori;

- stocuri;

- lista mijloace fixe;

- informatii despre piata specifica a societatii.

STANDARDELE ANEVAR 2014 - Acest standard a fost elaborat în vederea definirii statutului evaluatorului, a competenței și calificării acestuia. Standardul a fost elaborat în conformitate cu Standardele Europene de Evaluare (EVS), dar cu o adaptare la situația concretă existentă în România. Cerințele menționate în standard vor fi luate în considerare ca bază în procesul de evaluare și sunt elaborate în conformitate cu Standardele Internaționale de Evaluare (IVS).

Standardul exprimă cerințele minime de cunoștințe, competența și independența pe care trebuie să le îndeplinească în mod individual evaluatorii care acceptă Statutul ANEVAR, dar și Standardele Europene de Evaluare.

Sistemul de management al calității (SMC) este definit ca fiind un sistem de management prin care se orientează și se controlează o organizație în ceea ce privește calitatea. În același standard (SR EN ISO 9000:2006) este dată o definiție mai extinsă: Sistemul de management al calității este acea parte a sistemului de management al organizației , orientată către obținerea rezultatelor, în raport cu obiectivele calității, pentru satisfacerea necesităților, așteptărilor și cerințelor părților interesate, după caz.

SR EN ISO 14001:2005 (SMM) este un standard de larga recunoastere internationala care contine cerinte obligatorii referitoare la respectarea legislatiei sau altor reglementari de mediu aplicabile si reprezinta standardul de referinta pentru implementarea unui sistem de managementul mediului propus de specialistii forului international de standardizare. Si toate acestea in vederea sprijinirii organizatiilor interesate in atingerea obiectivelor referitoare la mediu si a celor economice, dar si aspecte de ordin strategic si concurential, prin sustinerea protectiei mediului si a prevenirii poluarii.

Bibliografie

http://www.creeaza.com/afaceri/economie/finante-banci/ABORDAREA-PE-BAZA-DE-VENIT-IN-626.php

https://www.global-design.ro

www.mfinante.ro

http://www.rasfoiesc.com/business/management/METODE-DE-EVALUARE-INSCRISE-IN68.php

Preview document

Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 1
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 2
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 3
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 4
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 5
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 6
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 7
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 8
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 9
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 10
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 11
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 12
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 13
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 14
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 15
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 16
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 17
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 18
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 19
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 20
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 21
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 22
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 23
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 24
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 25
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 26
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 27
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 28
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 29
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 30
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 31
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 32
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 33
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 34
Raport de evaluare a întreprinderii SC Global Design SRL - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Raport de evaluare a intreprinderii SC Global Design SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Aplicații an III sem 2 CECCAR

1. Studiu de caz privind evaluarea intreprinderii: metoda practicienilor. Valoarea patrimonialã a întreprinderii (ANC) este de 8.000 mii lei,...

Raport de Evaluare - Fitness Slim-Spa SA

Capitolul I Sinteza raportului de evaluare 1.1. Autori,obiectiv,scop,aspecte metodologice,structura raportului de evaluare 1.1.1. Prezentarea...

Raportări Financiare ale Entităților Economice

CAP I. Prezentarea societăţii comerciale I.1. Denumire, înfiinţare, capital Societatea a fost înregistrată la Registrul Comerţului în data de...

Raport de Evaluare - SC Alfa SA

CAPITOLUL I - GENERALITATI I.1. CERTIFICARE - Afirmatiile sustinute in prezentul raport sunt reale si corecte; - Analizele, opiniile si...

Diagnosticul financiar al societăților

Conform dicționarului explicativ al limbii române (DEX), cuvântul “diagnostic” înseamnă „determinarea de către medic a unei boli pe baza...

Saga Software

SAGA C. este o soluţie care permite informatizarea activităţii contabile pentru firme mici şi mijlocii, cabinete de contabilitate sau contabili...

Contabilitatea instituțiilor de credit și financiare

În România, sistemul bancar introdus în anul 1990 odată cu trecerea de la economia de tip centralizat la economia de piață, este reprezentat de :...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Ai nevoie de altceva?