Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 80 în total
Cuvinte : 15430
Mărime: 11.64MB (arhivat)
Cost: 8 puncte

Cuprins

CUPRINS

Argument

Cap. 1 Prezentarea generală a activităţii S.C. BILLA S.R.L 6

1.1. Scurt istoric 6

1.2. Obiectul de activitate 8

1.3. Organigramă 8

1.4. Atribuţii structură organizatorică 9

1.5. Parteneri de afaceri 10

1.5.1. Furnizori 10

1.5.2. Clienţi 10

1.6. Politica de marketing 11

1.7. Surse de finanţare 11

Cap. 2 Reflectarea contabilă privind mărfurile şi ambalajele în unităţile de desfacere cu amănuntul 12

2.1. Caracterizare generală a stocurilor 12

2.1.1. Noţiuni generale privind mărfurile 13

2.1.2. Modalităţi de circulaţie a mărfurilor 13

2.2. Contabilitatea mărfurilor în unităţile de desfacere cu amănuntul 15

2.2.1. Evaluarea mărfurilor în unităţile de desfacere cu amănuntul 15

2.2.2. Determinarea preţului de vânzare cu amănuntul 16

2.2.3. Evidenţa operativă şi analitică a mărfurilor şi

ambalajelor în unităţile comerciale cu amănuntul 18

2.2.4. Organizarea contabilităţii sintetice a mărfurilor 23

2.3. Contabilitatea ambalajelor în unităţile de desfacere cu amănuntul 31

2.3.1. Noţiuni generale privind ambalajele 31

2.3.2. Organizarea contabilităţii sintetice a ambalajelor 32

2.4. Funcţiunea conturilor specifice mărfurilor şi ambalajelor 35

Cap. 3. Monografie contabilă privind mărfurile şi ambalajele

comercializate în regim en-detail de S.C.BILLA S.R.L 42

3.1. Situaţie iniţială 42

3.2. Operaţii economico-financiare 43

3.3. Analiza operaţiilor economico-financiare. 46

3.4. Registrul-Jurnal 81

3.5. Cartea-Mare 85

3.6. Balanţa de verificare 98

Bibliografie

Anexe

Extras din document

Argument

Aritmetică a afacerilor, contabilitatea este un sistem logic şi raţional de informare specializată, supus unor convenţii şi norme definite social. Mai nou, ea reprezintă limbajul formalizat de comunicare pentru un mediu în care aproape totul se vinde şi se cumpără. Evenimente, procese şi tranzacţii economice fac parte din viaţa noastră şi implicit din câmpul de cunoaştere al contabilităţii.

Am abordat tema „stocurilor de natura mărfurilor şi a ambalajelor în unităţile comerciale de desfacere cu amănuntul” pentru susţinerea examenului de certificare a competenţelor profesionale deoarece am considerat că are o deosebită importanţă în activitatea agentului economic.

Obiectul lucrării de faţă îl constituie prezentarea importanţei mărfurilor şi ambalajelor în unităţile de desfacere cu amănuntul, documentele privind acestea, funcţiunea conturilor ce le privesc precum şi un studiu de caz efectuat la S.C. BILLA S.R.L. cu privire la tema abordată.

Pentru a-şi realiza obiectul de activitate în vederea obţinerii de profit, orice unitate economică cu activitate comercială, de servicii sau de altă natură, efectuează în mod curent tranzacţii de cumpărări şi vânzări de bunuri sau servicii. Operaţiile curente de cumpărări şi vânzări de bunuri şi servicii dau conţinut funcţiei comerciale a unei firme şi se efectuează pe baza politicilor de cumpărări şi vânzări stabilite de managerii firmei.

În cadrul societăţilor comerciale cu obiect de activitate comercializarea mărfurilor şi ambalajelor la preţ de vânzare cu amănuntul numărul tranzacţiilor de cumpărări şi vânzări este nelimitat în cursul unei perioade de gestiune luată în considerare, deoarece mărfurile sunt acele elemente de stocuri care se achiziţionează în vederea revânzării fără a suferi modificări sau cu modificări neesenţiale, iar ambalajele sunt destinate protejării mărfurilor în timpul transportului, depoziării, respectiv a vânzării.

Derularea operaţiunilor de cumpărări şi vânzări de mărfuri şi ambalaje se face de regulă plecând de la preţul de vânzare din care se exclud reducerile comerciale operate, adică preţul definitiv negociat între vânzător şi cumpărător.

Mărfurile şi ambalajele la preţ de vânzare cu amănuntul presupun o evaluare iniţială la preţ de vânzare, ajungându-se la valoarea preţului cu amănuntul prin aplicarea marjei brute.

În elaborarea acestui proiect am încercat să folosesc cât mai multe din cunoştinţele şi noţiunile asimilate în perioada liceului, dar şi cunoştinţele dobândite suplimentar prin muncă individuală. În această lucrare am încercat să prezint cât mai multe elemente cu caracter general. Lucrarea de faţă mă ajută în acelaşi timp să pun în valoare şi abilităţile dobândite în orele de instruire practică, unde am rezolvat probleme cu caracter aplicativ şi studii de caz

Am tratat această temă folosind legislaţia în vigoare până la data de 31 martie 2006. Lucrarea poate fi perfectibilă prin reglementările aprobate ulterior acestei date.

Având în vedere că disciplina contabilitate este o disciplina care se adaptează permanent condiţiilor, studiul individual este obligatoriu pentru orice lucrător în domeniul financiar - contabil

Finalizând această lucrare, sper că am demonstrat nivelul de cunoştinţe şi abilităţi de care dispun şi că în activitatea viitoare voi putea să realizez lucrări de calitate în domeniul pentru care m-am pregătit şi în care vreau să mă perfecţionez.

Cap.1 Prezentarea generală a activităţii

S.C. BILLA S.R.L.

BILLA este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de supermagazine din ţară.

Viziunea BILLA este de a fi recunoscut ca supermagazinul ce oferă cea mai bună experienţă clienţilor săi. A fi cel mai bun înseamnă atingerea şi menţinerea unor standarde de calitate, servire şi curăţenie (QSC) deosebite, astfel încât să-l facă pe fiecare client care trece pragul magazinului să zâmbească şi să se simtă bine.

1.1. Scurt istoric

În decembrie 1953 pianistul de numai 36 de ani Karl Wlaschek deschidea în Viena primul magazin de produse cosmetice în regim discount.

Astfel, într-un spaţiu de vânzare de numai 40 mp, clienţilor li se oferea posibilitatea de a achiziţiona produse de marcă la preţuri extrem de avantajoase. Această politică de preţuri s-a impus în scurt timp, succesul avut ducând la deschiderea şi altor filiale în Viena.

În 1960 numărul magazinelor ajunsese deja la 45, strategia de discount fiind ulterior aplicată şi în sectorul alimentar.

În 1961 firma primea numele BILLA, însemnând în limba germană „magazin ieftin” (Billiger Laden), strategia clară a preţurilor avantajoase ducând la poziţia de cel mai de succes lanţ de supermagazine în Austria de astăzi. De aceea, expansiunea a continuat într-un ritm accelerat.

Astăzi firma face parte din concernul german REWE, numărând în Austria aproximativ 1000 de magazine, iar prin Eurobilla alte 300 în ţări precum Italia, Cehia, Slovacia, România, Croaţia, Ucraina, Bulgaria şi Rusia.

În România, EUROBILLA este reprezentată de lanţul de supermagazine BILLA, lider al pieţei româneşti en-detail de produse alimentare şi de larg consum.

Din februarie 1999, când a avut loc deschiderea primului supermagazin în Bucureşti, BILLA s-a străduit în permanenţă să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale clienţilor săi. Prin utilizarea unei tehnologii moderne şi a unei organizări riguroase, BILLA reuşeşte să atingă un volum mare de vânzări, să îşi asigure în permanenţă o bună cotă de piaţă şi să se

dezvolte permanent.

În prezent reţeaua de supermagazine BILLA numără 18 filiale în întreaga ţară. Fiecare supermagazin, cu o suprafaţă de vânzare între 1000 şi 2400 mp, cu peste 200 de locuri de parcare şi peste 10.000 de produse oferă locuitorilor din Bucureşti, Ploieşti, Arad, Timişoara, Cluj, Deva, Constanţa, Galaţi, Craiova, Iaşi, Brăila, Sf. Gheorghe şi Satu Mare, posibilitatea de a-şi face cumpărăturile zilnice într-un supermagazin civilizat de talie europeană, la preţuri foarte avantajoase.

Billa reprezintă simbolul cumpărăturilor de bună calitate la cel mai avantajos preţ, obiectivul central al firmei fiind acela de a scădea în permanenţă preţurile, astfel încât procurarea alimentelor şi bunurilor de larg consum să nu mai constituie o problemă pentru consumatorul român.

Politica BILLA este aceea de a satisface toate gusturile, printr-o gamă variată de produse la preţuri fără concurenţă. Printr-o organizare eficientă a muncii, precum şi datorită marii cantităţi de produse achiziţionate, BILLA este în măsură să ofere clienţilor săi o mare diversitate de articole de marcă, produse proaspete şi toate articolele din necesarul zilnic.

Billa oferă atât articole ale unor mărci binecunoscute, cât şi articole marcă proprie, la fel de bine cotate din punct de vedere calitativ ca şi cele ale unor mărci renumite.

1.2. Obiectul de activitate

Conform C.A.E.N.*, domeniile principale de activitate, respectiv activităţile principale ale S.C. BILLA S.R.L. sunt:

522 – Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi al produselor din tutun în magazine specializate

5221 - Comerţ cu amănuntul al fructelor şi legumelor proaspete

5222 - Comerţ cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne

5223 - Comerţ cu amănuntul al peştelui, crustaceelor, moluştelor

5224 - Comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi zaharoaselor

523 – Comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, produselor cosmetice şi de toaletă

Preview document

Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 1
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 2
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 3
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 4
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 5
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 6
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 7
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 8
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 9
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 10
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 11
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 12
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 13
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 14
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 15
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 16
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 17
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 18
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 19
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 20
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 21
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 22
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 23
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 24
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 25
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 26
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 27
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 28
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 29
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 30
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 31
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 32
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 33
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 34
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 35
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 36
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 37
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 38
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 39
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 40
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 41
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 42
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 43
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 44
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 45
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 46
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 47
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 48
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 49
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 50
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 51
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 52
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 53
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 54
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 55
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 56
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 57
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 58
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 59
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 60
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 61
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 62
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 63
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 64
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 65
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 66
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 67
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 68
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 69
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 70
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 71
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 72
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 73
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 74
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 75
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 76
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 77
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 78
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 79
Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul - Pagina 80

Conținut arhivă zip

  • Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea Aprovizionarii si Desfacerii de Marfuri - SC Videlmar SA Urlati

INTRODUCERE Contabilitatea „una dintre cele mai sublime creaţiuni ale geniului uman ( ) o oglindă a trecutului şi o clauză a viitorului”, este o...

Politici si Tratamente Contabile privind Metodele de Gestionare a Stocurilor de Marfuri

INTRODUCERE Cunoaşterea reprezintă expresia vocaţiei spre progres a fiinţei umane. Civilizaţia acestui sfârşit de secol şi mileniu evoluează...

Capacitatea de Autofinanțare a Întreprinderii

Cuvinte cheie: autofinanţare, analiza situaţiei financiare, valoarea adăugată, S.C. ARTEX S.A., indicatori Tema lucrării de licenţă este...

Organizarea și Conducerea Contabilitătii Mărfurilor și Ambalajelor

INTRODUCERE Trecerea la economia de piaţă se înscrie noii comenzi sociale pentru contabilitate. Subordonată acestui deziderent la 1 ianuarie 1994...

Monografie Societate SC Triplu-A SRL.

C APITOLUL 1 PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE “TRIPLU A” S.R.L. 1.1. ASOCIATII Societatea este constituita de catre: - Neagu Maria Victoria,...

Contabilitatea Mărfurilor și Ambalajelor în Cadrul Unei Unități cu Amănuntul

Pe măsura dezvoltării forţelor şi a relaţiilor sociale de producţie, în scopul creării de bunuri şi servicii destinate satisfacerii trebuinţelor şi...

Contabilitatea Marfurilor

INTRODUCERE Mediul economic mondial traversează la ora actuală o etapa de profunde transformări în planul proceselor si fenomenelor economice...

Contabilitate Marfurilor

ARGUMENT De-a lungul timpului,ştiinţa studierii mărfurilor a purtat diferite denumiri,dintre care cea ami cunoscuta este aceea de...

Ai nevoie de altceva?