Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 80 în total
Cuvinte : 15430
Mărime: 11.64MB (arhivat)
Publicat de: Petria Costache
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Argument
  3. Cap. 1 Prezentarea generală a activităţii S.C. BILLA S.R.L 6
  4. 1.1. Scurt istoric 6
  5. 1.2. Obiectul de activitate 8
  6. 1.3. Organigramă 8
  7. 1.4. Atribuţii structură organizatorică 9
  8. 1.5. Parteneri de afaceri 10
  9. 1.5.1. Furnizori 10
  10. 1.5.2. Clienţi 10
  11. 1.6. Politica de marketing 11
  12. 1.7. Surse de finanţare 11
  13. Cap. 2 Reflectarea contabilă privind mărfurile şi ambalajele în unităţile de desfacere cu amănuntul 12
  14. 2.1. Caracterizare generală a stocurilor 12
  15. 2.1.1. Noţiuni generale privind mărfurile 13
  16. 2.1.2. Modalităţi de circulaţie a mărfurilor 13
  17. 2.2. Contabilitatea mărfurilor în unităţile de desfacere cu amănuntul 15
  18. 2.2.1. Evaluarea mărfurilor în unităţile de desfacere cu amănuntul 15
  19. 2.2.2. Determinarea preţului de vânzare cu amănuntul 16
  20. 2.2.3. Evidenţa operativă şi analitică a mărfurilor şi
  21. ambalajelor în unităţile comerciale cu amănuntul 18
  22. 2.2.4. Organizarea contabilităţii sintetice a mărfurilor 23
  23. 2.3. Contabilitatea ambalajelor în unităţile de desfacere cu amănuntul 31
  24. 2.3.1. Noţiuni generale privind ambalajele 31
  25. 2.3.2. Organizarea contabilităţii sintetice a ambalajelor 32
  26. 2.4. Funcţiunea conturilor specifice mărfurilor şi ambalajelor 35
  27. Cap. 3. Monografie contabilă privind mărfurile şi ambalajele
  28. comercializate în regim en-detail de S.C.BILLA S.R.L 42
  29. 3.1. Situaţie iniţială 42
  30. 3.2. Operaţii economico-financiare 43
  31. 3.3. Analiza operaţiilor economico-financiare. 46
  32. 3.4. Registrul-Jurnal 81
  33. 3.5. Cartea-Mare 85
  34. 3.6. Balanţa de verificare 98
  35. Bibliografie
  36. Anexe

Extras din proiect

Argument

Aritmetică a afacerilor, contabilitatea este un sistem logic şi raţional de informare specializată, supus unor convenţii şi norme definite social. Mai nou, ea reprezintă limbajul formalizat de comunicare pentru un mediu în care aproape totul se vinde şi se cumpără. Evenimente, procese şi tranzacţii economice fac parte din viaţa noastră şi implicit din câmpul de cunoaştere al contabilităţii.

Am abordat tema „stocurilor de natura mărfurilor şi a ambalajelor în unităţile comerciale de desfacere cu amănuntul” pentru susţinerea examenului de certificare a competenţelor profesionale deoarece am considerat că are o deosebită importanţă în activitatea agentului economic.

Obiectul lucrării de faţă îl constituie prezentarea importanţei mărfurilor şi ambalajelor în unităţile de desfacere cu amănuntul, documentele privind acestea, funcţiunea conturilor ce le privesc precum şi un studiu de caz efectuat la S.C. BILLA S.R.L. cu privire la tema abordată.

Pentru a-şi realiza obiectul de activitate în vederea obţinerii de profit, orice unitate economică cu activitate comercială, de servicii sau de altă natură, efectuează în mod curent tranzacţii de cumpărări şi vânzări de bunuri sau servicii. Operaţiile curente de cumpărări şi vânzări de bunuri şi servicii dau conţinut funcţiei comerciale a unei firme şi se efectuează pe baza politicilor de cumpărări şi vânzări stabilite de managerii firmei.

În cadrul societăţilor comerciale cu obiect de activitate comercializarea mărfurilor şi ambalajelor la preţ de vânzare cu amănuntul numărul tranzacţiilor de cumpărări şi vânzări este nelimitat în cursul unei perioade de gestiune luată în considerare, deoarece mărfurile sunt acele elemente de stocuri care se achiziţionează în vederea revânzării fără a suferi modificări sau cu modificări neesenţiale, iar ambalajele sunt destinate protejării mărfurilor în timpul transportului, depoziării, respectiv a vânzării.

Derularea operaţiunilor de cumpărări şi vânzări de mărfuri şi ambalaje se face de regulă plecând de la preţul de vânzare din care se exclud reducerile comerciale operate, adică preţul definitiv negociat între vânzător şi cumpărător.

Mărfurile şi ambalajele la preţ de vânzare cu amănuntul presupun o evaluare iniţială la preţ de vânzare, ajungându-se la valoarea preţului cu amănuntul prin aplicarea marjei brute.

În elaborarea acestui proiect am încercat să folosesc cât mai multe din cunoştinţele şi noţiunile asimilate în perioada liceului, dar şi cunoştinţele dobândite suplimentar prin muncă individuală. În această lucrare am încercat să prezint cât mai multe elemente cu caracter general. Lucrarea de faţă mă ajută în acelaşi timp să pun în valoare şi abilităţile dobândite în orele de instruire practică, unde am rezolvat probleme cu caracter aplicativ şi studii de caz

Am tratat această temă folosind legislaţia în vigoare până la data de 31 martie 2006. Lucrarea poate fi perfectibilă prin reglementările aprobate ulterior acestei date.

Având în vedere că disciplina contabilitate este o disciplina care se adaptează permanent condiţiilor, studiul individual este obligatoriu pentru orice lucrător în domeniul financiar - contabil

Finalizând această lucrare, sper că am demonstrat nivelul de cunoştinţe şi abilităţi de care dispun şi că în activitatea viitoare voi putea să realizez lucrări de calitate în domeniul pentru care m-am pregătit şi în care vreau să mă perfecţionez.

Cap.1 Prezentarea generală a activităţii

S.C. BILLA S.R.L.

BILLA este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de supermagazine din ţară.

Viziunea BILLA este de a fi recunoscut ca supermagazinul ce oferă cea mai bună experienţă clienţilor săi. A fi cel mai bun înseamnă atingerea şi menţinerea unor standarde de calitate, servire şi curăţenie (QSC) deosebite, astfel încât să-l facă pe fiecare client care trece pragul magazinului să zâmbească şi să se simtă bine.

1.1. Scurt istoric

În decembrie 1953 pianistul de numai 36 de ani Karl Wlaschek deschidea în Viena primul magazin de produse cosmetice în regim discount.

Astfel, într-un spaţiu de vânzare de numai 40 mp, clienţilor li se oferea posibilitatea de a achiziţiona produse de marcă la preţuri extrem de avantajoase. Această politică de preţuri s-a impus în scurt timp, succesul avut ducând la deschiderea şi altor filiale în Viena.

În 1960 numărul magazinelor ajunsese deja la 45, strategia de discount fiind ulterior aplicată şi în sectorul alimentar.

În 1961 firma primea numele BILLA, însemnând în limba germană „magazin ieftin” (Billiger Laden), strategia clară a preţurilor avantajoase ducând la poziţia de cel mai de succes lanţ de supermagazine în Austria de astăzi. De aceea, expansiunea a continuat într-un ritm accelerat.

Astăzi firma face parte din concernul german REWE, numărând în Austria aproximativ 1000 de magazine, iar prin Eurobilla alte 300 în ţări precum Italia, Cehia, Slovacia, România, Croaţia, Ucraina, Bulgaria şi Rusia.

În România, EUROBILLA este reprezentată de lanţul de supermagazine BILLA, lider al pieţei româneşti en-detail de produse alimentare şi de larg consum.

Din februarie 1999, când a avut loc deschiderea primului supermagazin în Bucureşti, BILLA s-a străduit în permanenţă să satisfacă cele mai exigente cerinţe ale clienţilor săi. Prin utilizarea unei tehnologii moderne şi a unei organizări riguroase, BILLA reuşeşte să atingă un volum mare de vânzări, să îşi asigure în permanenţă o bună cotă de piaţă şi să se

dezvolte permanent.

În prezent reţeaua de supermagazine BILLA numără 18 filiale în întreaga ţară. Fiecare supermagazin, cu o suprafaţă de vânzare între 1000 şi 2400 mp, cu peste 200 de locuri de parcare şi peste 10.000 de produse oferă locuitorilor din Bucureşti, Ploieşti, Arad, Timişoara, Cluj, Deva, Constanţa, Galaţi, Craiova, Iaşi, Brăila, Sf. Gheorghe şi Satu Mare, posibilitatea de a-şi face cumpărăturile zilnice într-un supermagazin civilizat de talie europeană, la preţuri foarte avantajoase.

Billa reprezintă simbolul cumpărăturilor de bună calitate la cel mai avantajos preţ, obiectivul central al firmei fiind acela de a scădea în permanenţă preţurile, astfel încât procurarea alimentelor şi bunurilor de larg consum să nu mai constituie o problemă pentru consumatorul român.

Politica BILLA este aceea de a satisface toate gusturile, printr-o gamă variată de produse la preţuri fără concurenţă. Printr-o organizare eficientă a muncii, precum şi datorită marii cantităţi de produse achiziţionate, BILLA este în măsură să ofere clienţilor săi o mare diversitate de articole de marcă, produse proaspete şi toate articolele din necesarul zilnic.

Billa oferă atât articole ale unor mărci binecunoscute, cât şi articole marcă proprie, la fel de bine cotate din punct de vedere calitativ ca şi cele ale unor mărci renumite.

1.2. Obiectul de activitate

Conform C.A.E.N.*, domeniile principale de activitate, respectiv activităţile principale ale S.C. BILLA S.R.L. sunt:

522 – Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi al produselor din tutun în magazine specializate

5221 - Comerţ cu amănuntul al fructelor şi legumelor proaspete

5222 - Comerţ cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne

5223 - Comerţ cu amănuntul al peştelui, crustaceelor, moluştelor

5224 - Comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi zaharoaselor

523 – Comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, produselor cosmetice şi de toaletă

Preview document

Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 1
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 2
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 3
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 4
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 5
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 6
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 7
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 8
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 9
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 10
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 11
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 12
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 13
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 14
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 15
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 16
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 17
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 18
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 19
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 20
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 21
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 22
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 23
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 24
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 25
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 26
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 27
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 28
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 29
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 30
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 31
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 32
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 33
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 34
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 35
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 36
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 37
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 38
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 39
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 40
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 41
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 42
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 43
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 44
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 45
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 46
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 47
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 48
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 49
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 50
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 51
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 52
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 53
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 54
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 55
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 56
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 57
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 58
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 59
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 60
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 61
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 62
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 63
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 64
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 65
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 66
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 67
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 68
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 69
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 70
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 71
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 72
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 73
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 74
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 75
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 76
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 77
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 78
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 79
Reflectarea financiar-contabilă a stocurilor de natura mărfurilor și ambalajelor în unitățile comerciale cu amănuntul - Pagina 80

Conținut arhivă zip

  • Reflectarea Financiar-Contabila a Stocurilor de Natura Marfurilor si Ambalajelor in Unitatile Comerciale cu Amanuntul.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea aprovizionării și desfacerii de mărfuri - SC Videlmar SA Urlați

INTRODUCERE Contabilitatea „una dintre cele mai sublime creaţiuni ale geniului uman ( ) o oglindă a trecutului şi o clauză a viitorului”, este o...

Contabilitatea operațiunilor de încasări și plăți efectuate prin conturi curente și în numerar

INTRODUCERE Informatia economica si indeosebi informatia contabila este in prezent un element indispensabil al progresului social. Conducerea...

Politici și tratamente contabile privind metodele de gestionare a stocurilor de mărfuri

INTRODUCERE Cunoaşterea reprezintă expresia vocaţiei spre progres a fiinţei umane. Civilizaţia acestui sfârşit de secol şi mileniu evoluează...

Caiet practică

Potrivit regulamentului scolar al anului III de studii din cadrul Facultatii de Stiinte Economice am efectuat practica in productie la societatea...

Contabilitatea decontărilor în numerar la SC Portos SRL

CAPITOLUL I CONTABILITATEA DECONTARILOR IN NUMERAR SI IN CONTURI LA BANCI 1.1. CARACTERIZAREA GENERALA A TREZORERIEI Prin trezorerie se înţelege...

Politici și tratamente contabile privind trezoreria întreprinderii - IAS 7

CAPITOLUL I. STADIUL CUNOASTERII IN DOMENIU. SINTEZA DIN LITERATURA DE SPECIALITATE. 1.1. Aria de definitie si aplicabilitate a temei. Dfinitii...

Caiet de practică în domeniul întreprindere - compartiment finanaciar - SC Mega Design SRL

Introducere În cadrul stagiului de practica, desfasurat în perioada 11 iunie 2007 – 28 iunie 2007 la departamentul financiar contabil al...

Proiect practică SC Intwoitive SRL

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII SC INTWOITIVE SRL este o societate care asigură soluţii informatice atât hardware cât şi software, consultanţă în...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Stocurilor de Mărfuri și Ambalaje Într-o Societate Comercială

Cunoaşterea reprezintă expresia vocaţiei spre progres a fiinţei umane. Civilizaţia acestui sfârşit de secol şi mileniu evoluează esenţialmente sub...

Contabilitatea Stocurilor de Mărfuri și Ambalaje

INTRODUCERE Consider contabilitatea stocurilor şi a ambalajelor ca fiind o activitate importantă în cadrul unei societăţi comerciale care...

Metode și Tehnici de Inventariere și Evaluare a Stocurilor

1.1. Contabilitatea stocurilor în România In majoritatea întreprinderilor, contabilitatea nu înregistreaza zilnic miscarile stocurilor....

Organizarea și Conducerea Contabilitătii Mărfurilor și Ambalajelor

INTRODUCERE Trecerea la economia de piaţă se înscrie noii comenzi sociale pentru contabilitate. Subordonată acestui deziderent la 1 ianuarie 1994...

Contabilitatea stocurilor în agricultură

INTRODUCERE Confruntat cu mediul economic şi social în plină transformare, actualul sistem contabil constituie o realizare remarcabilă în ceea ce...

Evidența și comercializarea mărfurilor

INTRODUCERE Actuala dezvoltare a economiei a impus intercalarea între consumatori si producatori, a unor agenti economici, specializati, care...

Stocuri și Producție în Curs de Execuție

INTRODUCERE În cadrul activităţii economice cel mai important loc este ocupat de societăţile productive acestea fiind elementele din circuitul...

Evidența mărfurilor în comerțul en-gros

ARGUMENT Pentru a-si realiza obiectul de activitate în vederea obtinerii de profit , orice firma cu activitate comerciala , de servicii sau de...

Ai nevoie de altceva?