SC Metrika SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 5568
Mărime: 35.45KB (arhivat)
Publicat de: Matilda Cojocaru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitrean Emilian

Extras din proiect

I.1. Prezentarea generala a societatii:

SC Metrika SRL a fost infiintata in anul 2005 avand sediul social in Strada Gradinari nr.1, bloc A6-7, Scara A,judetul Iasi, dar prin vointa asociatilor sediul societatii poate fi schimbat in orice loc din Romania cu efectuarea formalitatilor prevazute de legea Registrului Comertului.Durata de functionare a societatii este nelimitata, incepand cu data inmatricularii in Registrul comertului.

Asociatii au convenit ca societattea sa aiba un capital de 200 lei aport in numerar; capitalul social este repartizat in 20 parti sociale, in valoare de 10 lei fiecare, fiind atribuite in intregime asociatilor dupa cum urmeaza:Cirnu Vasile 150 lei si 15 parti sociale si Anghel Alexandru 50 lei si 5 parti sociale.

Aportul in numerar in valoare de 200 lei este depus in contul deschis pe numele societatii.

Capitalul social poate fi modificat prin hotararea adunarii asociatilor, cu respectarea prevederilor legale.

Reducerea capitalului va putea fi facuta numai dupa trecerea a doua luni in ziua in care hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial.Hotararea va trebui sa respecte minimul de capital legal, sa arate motivele pentru care se face reducerea si procedeul ce va fi utilizat pentru efectuarea ei.

Capitalul social poate fi majorat, pe baza hotararii adunarii generale a asociatilor o data sau de mai multe ori, prin crearea de parti sociale noi reprezentand aport in natura sau in numerar.

Partile sociale nou constituite vor fi subscrise in totalitatea lor libere de orice sarcini.

Asociatii pot conveni de comun accord ca, in cazut decesului unuia dintre ei, partile sociale ale lui de cujus sa acorde succesorilor calitatea de asociat. Societatea este obligate la plata partilor sociale catre successor, conform ultimului bilant aprobat in cazul in care acesta nu doreste intrarea in societate.

Partile sociale confera posesorilir drepturi egale respectandu-se pentru fiecare asociat urmatoarele:

- Dreptul la dividende, in functie de aportul la capitalul social al fiecarui asociat;

- Acordarea unei cote proportionale cu activul social rezultat in caz de lichidare;

- Dreptul de participare la conducerea societatii prin exercitarea dreptului la vot si controlul asupra evidentelor si registrelor contabile;

- Dreptul de a fi informat asupra activitatii societatii;

- Sa nu interprida actiuni care vor putea aduce atingerea intereselor societatii, fapt pentru care poate determina excluderea sa prin hotararea adunarii asociatilor.

Beneficiile reale si pierderile eventuale ale societatii vor fi stabilite si distribuite asociatilor pe baza bilanturilor, potrivit acordului lor proportional cu partile sociale detinute.

Administrarea societatii se va face de catre domnul Cirnu Vasile, avand puteri nelimitate si drepturi depline de administrare si repreezntare a societatii.

Societatea trebuie sa tina prin grija administratorului, un registru al asociatilor in care se vor inscrie numele si prenumele, domiciliul fiecarui asociat, partea acestuia din capitalul social, transferal partilor sociale sau alte modificari privitoare la acestea.

Controlul societatii il exercita asociatii sau cenzorii, cand sunt numiti de asociati.

Societatea tine contabilitatea operatiunilor in mod regulat si va intocmi la sfarsitul fiecarui exercitiu financiar documentele prevazute in legislatia financiara contabila in vigoare si dispozitiile Legii 31/1990, republicata.

In adunarile generale se vor incheia procese verbale in care se vor constata indeplinirea formalitatilor de convocare, data si locul adunari, dezbaterile, hotararile luate si asociatii care au votat contra. Procesul verbal va fi trecut in registrul adunarilor generale.

Bibliografie

1. Legea contabilității nr. 82/1991, republicată în Monitorul Oficial al României nr. 48/14.01.2005.

2. Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 306/2002 privind aprobarea Reglementărilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 279/25.04.2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

3. Ordinul ministrului finantelor publice nr.1775/2004, privind unele reglementari in domeniul contabilitatii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.27 bis /10.01.2005.

4. Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2264/2001 (publicat în Monitorul Oficial al României nr. 136/21.02.2002) pentru aprobarea modelelor formularelor specifice cu regim special privind activitatea financiară și contabilă și a normelor privind intocmirea și utilizarea acestora.

5. Reglementari contabile conforme cu directivele europene aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.1752/2005, Editura Irecson.

6. Dumitrean E., Contabilitate financiară II, ED.Sedcom Libris Iași, 2001

7. Georgescu I., Macovei C., Berheci M., Contabilitatea firmei, Editura Junimea Iași, 2003

8. Dumitrean E., Scorțescu Gh., Toma C., Berheci I., Mardiros Daniela, Contabilitate financiară I (vol.I), Ed.Sedcom Libris, Iași, 2002

Preview document

SC Metrika SRL - Pagina 1
SC Metrika SRL - Pagina 2
SC Metrika SRL - Pagina 3
SC Metrika SRL - Pagina 4
SC Metrika SRL - Pagina 5
SC Metrika SRL - Pagina 6
SC Metrika SRL - Pagina 7
SC Metrika SRL - Pagina 8
SC Metrika SRL - Pagina 9
SC Metrika SRL - Pagina 10
SC Metrika SRL - Pagina 11
SC Metrika SRL - Pagina 12
SC Metrika SRL - Pagina 13
SC Metrika SRL - Pagina 14
SC Metrika SRL - Pagina 15
SC Metrika SRL - Pagina 16
SC Metrika SRL - Pagina 17
SC Metrika SRL - Pagina 18
SC Metrika SRL - Pagina 19
SC Metrika SRL - Pagina 20
SC Metrika SRL - Pagina 21
SC Metrika SRL - Pagina 22
SC Metrika SRL - Pagina 23
SC Metrika SRL - Pagina 24
SC Metrika SRL - Pagina 25
SC Metrika SRL - Pagina 26
SC Metrika SRL - Pagina 27
SC Metrika SRL - Pagina 28
SC Metrika SRL - Pagina 29
SC Metrika SRL - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • SC Metrika SRL.doc

Ai nevoie de altceva?