Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: DUMITRIU FLORIN

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

1.Identificarea proiectului:
1.1 Descrierea organizarii intreprinderii ;
1.2 Prezentarea principalelor resurse informatice existente;
1.3 Proiecte informatice în curs de realizare sau propuse la nivelul organizaiei.
2. Iniierea proiectului de dezvoltare a sistemului informaional ales
2.1 Identificarea principalelor sisteme informaionale financiar-contabile;
2.2 Definirea ariei de intindere a sistemului ales.
3. Descrierea detaliata a sistemului informaional existent:
3.1 Descrierea ieirilor;
3.2 Descrierea prelucrarilor;
3.3 Descrierea intrarilor.
4. Modelarea sistemului informaional existent:
4.1 Diagrama descompunerii funcionale;
4.2 Diagrama fluxurilor de date;
4.3 Diagrama entitate-relaie;
4.4 Depozitul datelor.
5. Determinarea cerinelor informaionale pentru noul sistem;
5.1 Cerinele funcionale;
5.2 Cerinele nefuncionale.

Extras din document

1. IDENTIFICAREA PROIECTULUI

1.1 DESCRIEREA ORGANIZARII INTREPRIDERII

OBIECT DE ACTIVITATE

SC.ATLASSIB SRL îi are sediul central în oraul Sibiu, este o societate cu capital privat înfiinat în 22 iulie 1993 de Ilie Carabulea i Corneliu Tanase, destinata transportului intern, internaional de calatori, transport marfa i post-curier rapid. Urmare efortului continuu depus de cei peste 1000 de angajati si a dorintei celor doi asociati de a fi cei mai buni, ATLASSIB este, astazi, cel mai mare transportator internaional de calatori din Romania Prin Departamentul CURSE SPECIALE oferim spre închiriere autocare moderne pentru transport spre orice destinaie din lume.

La solicitarea pieei, ATLASSIB a dezvoltat i divizia de pota-curier rapid deservita de 16 microbuze Iveco i Mercedes, care ofera posibilitatea trimiterii de colete si plicuri, in maxim 72 de ore, spre aproape toate colturile Europei. ATLASSIB dispune de: 65 agenii pe intreg cuprinsul României 10 agentii in Germania, 10 in Italia, 10 in Spania, 3 in Frana, una in Suedia, una in Austria, parc auto: 114 autocare, 38 microbuze,

32 autoutilitare, 62 autoturisme.

Dotare tehnica: hala moderna de intreinere si diagnosticare, cu patru canale, stand de probe pentru testarea instalaiei de franare, cu aparatura de verificare si reglare a direciei si farurilor, testare pentru emisia de noxe, aparatura pentru verificarea si repararea tahografelor si a sistemului de injectie. Incinta este incalzita cu ajutorul unei centrale termice proprii, iar iluminatul pe timpul de zi este natural.

Spalatorie ecologica acoperita, la care alimentarea cu apa din puturi proprii. La evacuarea apei reziduale, instalatia dispune de un separator apa-grasimi.

Unul dintre cele mai moderne ateliere de vopsitorie din România, dotat cu hala de pregatire, hala de vopsire instalatie computerizata pentru amestecul pigmentilor de culoare, instalatie de ventilatie cu filtre ce impiedica emisia de noxe in atmosfera. Cuptorul cu reglare digitala a temperaturii, permite uscarea unui autocar in cel mult 40 de minute.

FUNCIILE SOCIETAII

În cadrul firmei ATLASSIB se regasesc cele cinci funcii de baza ale unei intreprinderi, respectiv: cercetare-dezvoltare, producie, comerciala,finanzia-contabila, de personal.

-Perfecionarea continua a personalului propriu, astfel incât acesta sa faca faa standardelor europene impuse prin politica firmei.

- Extinderea si modernizarea permanenta a parcului auto prin achiziionarea de noi autocare in sistem leasing.

- Deschiderea de noi linii de transport, prin finanare proprie.

- Deschiderea de noi agenii, atât in ara, cât si în strainatate.

- Dezvoltarea de noi produse, care sa vina in intâmpinarea necesitailor clienilor sai.

Funcia de cecetare-dezvoltare asigura optimizarea fluxurilor de transport, imbunatairea condiiilor de tran sport, perfecionarea permanenta a structurii organizatorice în toate filiale i ageniile din ara i strainatate. Obiectivele de devoltare ale firmei sunt:

Funcia de producie. Obiectivele funciei sunt:

- Utilizarea eficienta a resurselor firmei;

- Obinerea serviciilor de calitate;

- Satisfacerea clienilor prin oferirea de servicii la timp i la costuri cât mai mici;

- Eliminarea pierderilor de timp.

Funcia comerciala implica activitai legate de aprovizionarea cu materii prime materiale, combustibil, cercetarea pieelor i a concurenilor, activitate de promovare, publicitate i reclama, participarea la târguri i expoziii. Obiectivele firmei sunt:

- Asigurarea ritmicitaii în aprovizionarea cu materii prime, materiale i combustibil;

- Onorarea la timp a serviciilor;

- Depistarea în timp util a noilor cerine pe piaa;

- Creterea prestigiului firmei;

- Pastarea unor bune relaii cu furnizorii i ceilali parteneri de afaceri.

Aceasta funcie cuprinde urmatoarele birouri:

- Biroul de aprovizionare i desfacere desfaoara activitate de aprovizionare i desfacere a materiilor prime i materiale necesare, întocmirea listelor de stocuri pe computer, asigurarea aprovizionarii cu materiale contactand furnizorul obinuit i asigurarea recepionarii materialelor, etc.

- Biroul directorului de marketing i vânzari asigura descoperirea de noi idei, sondeaza piaa, participa la târguri i expoziii, se ocupa cu idei noi de pubicitate, închiriaza autocarele pentru excursii interne a tuturor asociailor din ara, excursii colare, etc.

Funcia financiar-contabila asigura elaborarea bugetului de venituri i cheltuieli, evidena tranzaciilor economice, urmarirea modului de obinere a rezultatelor financiare, inventarierea patrimoniului, calculul indicatorilor economico-financiari, utilizarea fondurilor, repartizarea pe destinaii a profitului,onorarea la plata a datoriilor, urmarirea încasarilor creanelor, organizarea contabilitaii, etc. Obiectivele funciei sunt:

- Cretera profitabilitaii;

- Creterea patrimoniului;

- Utilizarea eficienta a resurselor financiare ale firmei, etc.

Aceasta funcie cuprinde urmatoarele birouri:

- Birou contabilitate efectueaza activitai privind inregistrartea i evidena elementelor patrimoniale ale firmei, contabilitatea ageniilor de turism din ara, efectueaza inventare la schimbare de personal, predarea de catre gestionarii cisternelor de motorina a centralizatoarelor saptamânal, lunar i a proceselor de inventariere saptamânale, lunare, i a copiilor fielor de alimentare individuala pe maini.

- Birou caserie cuprinde activitai prin care se realizeaza încasarile i plaile efectuate în numerar, întocmete registrul de casa, etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informationale Contabile - Studiu de Caz - SC AtlaSib SRL.doc

Alte informatii

FEAA FACULTATEA DE ECONOMIE I ADMINISTRAREA AFACERILOR UNIVERSITATEA ”AL.I.CUZA” IAI